Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:34
missa1
Abone

Boş konuşmamak için ne yapmalı

Boş konuşmamak için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Esselamun aleykum benim kusurum var. Insanlarin akrabalarin arasina girdigimde nedense bazen çok bos bos konusuyorum. Soylenmicek sacma sapan seyleri soyluyorum.aslinda boyle bir insan degilim. Ama nedense toplum içine girdigimde bana biseyler oluyor. Kendimi kaybediyirum. Sonra çok pisman oluyorum. Nite boyle konustum diye. Neden boyle oluyor sizce. Farkindayim ama engel olamiyorum. Bazen de saka yapim gulsunler diye iyice sacmaliuor. Insanlari kiriyirum. Bunun bir caresI varmi lütfen bana yardımcı olun.ben boyle bir insan degilim. Aslinda boyle biri vardi onu elestirdim galiba Allah aynisini bana verdi. Insan kinamadigini yapmadsn olmezmis. Lutfen ben boyle bir insan olmak istemiyorum ne yapmaliyim sizce

Okudunuz mu?  Annenin evlat üzerindeki hakkı nedir?

Yorum: Boş konuşmamak için ne yapmalı

arifselim
Ve aleykumusselam kardeşim. Hatanın farkındasın artık bunun için yapman gereken şey diline hakim olmak için mücadele etmektir. Bunun haşa sihirli bir formülü yoktur. Bunun çaresi sözlerine hakim olmak ve dediğin her sözünün hesabını Allah’a vereceğini düşünmen ve hesabını ona göre yapmandır.

Okudunuz mu?  İki damla meni gusül gerektirir mi

Yorum: Boş konuşmamak için ne yapmalı

İSMAİL
selam arkadaşım.
çok konuşan insanları incelediğinizde; 2 ana sebep ortaya çıkar.1-yaradılıştan kaynaklı 2 – sonradan psikolojik rahatsızlıklar.
insan varoluşundan itibaren ya sağ beynini ya da sol beynini kullanır.sağ beynini kullanan insan konuşmayı sol beynini kullananlar iyi dinlemeyi sever.işitsel zeka-görsel zeka ve dokunsal zeka diye 3 tip zeka biçimi vardır.görsel zekaya sahip insanlar ifade biçimleri genelde çok geniş olması sebebi ile konuşma sürelerini uzatarak anlatırler.işitsel zekaya sahip insanlar çok iyi dinleyici ve kısa cümleler ile konuyu özetler.dokunsal zekaya sahip insanlar dokunmadan alışveriş yapamazlar.vb…özelliklere sahiptir.çok konuşmanızın kaynağı olarak; siz de görsel zekaya sahip olmanız ve beyni,nizin sağ kısmını daha hakim bir şekilde kullanmanızdan kaynaklı olmaktadır..
en basit örnek vereyim size; tatile gitmek istediğinizde; sizin tarif edeceğiniz tatil şekli…insanlarla iç içe olan ( çoklu ortam) ,manzaralı , görsel keyif alacağınız(su kaydırağı-spor aktiviteleri olan-denize yakın) manzaralı 5 yıldızlı bir hotel ortamını ailenizle birlikte geçirmeyi istersiniz.belki eşiniz işitsel zeka sahibi ise daha sessiz kır ortamını ya da sizinle başbaşa kalacağı sadece aile içi bir tatil isteyecektir.bu sebepten de tatil zamanı eşinizle tartışma dahi yapmış olabilirsiniz..
tahminim budur.cevabını dilerseniz siz bana yazın.
saygılar.

Okudunuz mu?  Kaynanam ayrımcılık yapıyor

Yorum: Boş konuşmamak için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Aynı sey banada oluyor. Hic konusmuyorum . Konusmaya baslayinca olaylari detayli bir sekilde anlatmaya ve uzatmaya başlıyorum bu durumdan artik asiri uzuluyorum caresi sanki yok deniyorum olmuyor.


boş konuşmamak için ne yapmalı, konuşmamak için ne yapmalı, çok konuşmamak için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Pes oynamak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boş konuşmamak için ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.