Anasayfa
28 Eylül 2021, 16:42
Oruc
Yönetici

Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı?

Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı?

Kayıtsız Üye
hocam ben evliyim . benim adet tarihimden bir hafta önce kahverengi akıntım oluyor .(adet öncesi ). o zaman bende ibadeti ve cinsel münasebeti kesiyorum adet oluncaya kadar devam ediyor . bir haftada adetim sürüyor toplam on beş gün bu şekilde geçiyor .eşim bu durumdan şikayetçi .adet öncesi gelen kahverengi akıntı adetten midir . lütfen en kısa zamanda cevaplar mısınız .

Okudunuz mu?  Islak mendil orucu bozar mı

Yorum: Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı?

bana bak
Kahverengi akıntı adet öncesi gelmesi ise gayet normal bir durumdur ibadete ve cinsel ilişkiye devam ediniz.


Yorum: Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı?

Kayıtsız Üye
peki 15 gün de adet sayılır mısınız?Bende de benzer bir durum var da.yani 10.gün dolduğunda gudul almalı mısınız?Yoksa adetgen önceki kahverengi akıntıyı 7 gün olarak eklememiz mi lazım.Bide ben de bazen adet öncesi kahverengi akıntı 10 gün sürüyo hatta bazen daha fazla daha sonraki günlerde kan helmeye başlıyor.Böyle bir durum olduğunda benim zaten kahverenhi alıntım 10 gün sürdüğü için kan adetten sayılmıyor mu? Lütfen cevap verin

Okudunuz mu?  Ramazan bayramında düğün olur mu?

Yorum: Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı?

arifselim
Eğer adetten öncede sonrada böyle akıntıların oluyorsa doktora görünmelisin. Normalde adetin başlangıcı çeşitli renklerdeki akıntılarla başlayabilir. Adetin başladıktan sonra adet en fazla 10 gün kabul edilir. Akıntı devam etse bile 10 gün doldu mu gusül alınmalıdır.

Okudunuz mu?  Kaza orucu tutulmazsa ne olur

Kayıtsız Üye
Adetten 1 veya 2 gün önce kahverengi akıntım oluyor ve bundan sonra kırmızı renk ile devam ediyor sonunda yine kahverengi ile bitiyor. Bu her adet dönemimde bu şekilde oluyor.
Bu durumda adet kahverengi akıntı geldiği zaman mı başlar ve biter? yoksa sadece kırmızı olan günler mi adettir?
( kahverengi gelen günleri de sayarsak toplamda 7-8 gün olmuş oluyor)

Okudunuz mu?  Cuma günü oruç tutup gümüş yüzük içine Allah lafza-i celali yazıp parmağına takılması

mum
İlk lekeler adet belirtisidir toplam 7 gün


Kayıtsız Üye
Iyi gunler adet olmadan önce az pembe bir akinti geldi ama ben orucu tutmaya devam ediyorum bir daha gelmedi bir kaç gun sonra adetim geliyor bu pembe akinti adet midir adet donemim 10 sürüyor bu akintilardan hariç

Okudunuz mu?  Ramazan kıssaları Ramazan ile ilgili kıssalar

mum
< bu pembe akinti adet midir >
Hayır hanım efendi


Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm..
Benim bir ay boyunca sürekli akıntılarım oluyor. Sadece renkleri değişiyor yeşil , sarı , kahve oluyor. Adet zamanı da normal kan renginde oluyorum. Bu ay adetim on gün gecikti sürekli akıntılarım da yine devam ediyor. İki üç gündür de sürekli olmayan koyu bir renge çalan akıntım oluyor günde 2 kez anca geliyor. Normalden adet olduğumda sancı ağrıdan ayağa kalkamam. Fakat hiç bir belirti Yok. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin. Orucuma devam ediyorum namazlarımı da kılıyorum. Ama içimde şüphe var Allah rızası İçin iyi okuyup yardımcı olun ..

Okudunuz mu?  Fidye oruç tutmayan, namaz kılmayan fakat ihtiyaç sahibi birine verilebilir mi ?

mum
Adet kanı ve adet ruh haleti farklı olur siz o günleri tespit edin gerisinde ibadet edin.


Kayıtsız Üye
Adet öncesi kahverengi lekelenme oluyor.9 gün sürüyor sonrasında adet başlıyor.8 9 günde adet sürüyor.tedavi falan oldum çok kez doktpra gittim bişey olmadığı söyleniyor.2 dönem arası lekelenmeyi baz alırsam 21 gün.bu durumda adet dönemini lekelenmeden başlayarak mı yoksa asıl kanama olduğu günden hesaplayarak mı ibadetlerimi devam ettirmeliyim

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Küfür Etmek Orucu Bozar mı?

adet lekesi gelince ilişkiye girilirmi, adet öncesi gelen kahverengi akıntı namaza engel mi, adet öncesi kahverengi akıntı adet sayılır mı

Bu kategoride yer alan Kaza oruç borcu olan kişi nafile oruç tutabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet öncesi gelen kahverengi lekeler adetten sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.