Anasayfa
15 Ocak 2023, 16:45
sizden3
Abone

Her çeşit şehitlerin ortak özellikleri nelerdir?

Her çeşit şehitlerin ortak özellikleri nelerdir?

Moon
Her çeşit şehit ; hesap ve mizan görür mü?
Bu soruyu sormamın nedeni :
1) Ben savaşarak şehit olmak istiyorum. Ama Savaşarak şehit olmak nasip olmayıp , her gün yasin suresi okuduğum için ve şehitliği istediğim için sıradan bir şehit sayılırım diye , sonra belki hesap görürüm diye korkuyorum.

Okudunuz mu?  Denizde Gusül Abdesti

Yorum: Her çeşit şehitlerin ortak özellikleri nelerdir?

arifselim
Gerçek şehit Allah yolunda öldürülen şehittir. Gerçek ve asıl büyük mükafat ancak bu şehitler içindir. Diğer şehitlerin durumu ise örneğin zor bir ölümle ölmek veya bazı tavsiye edilen salih amelleri işlemek gibi durumlar ise hesaptan kurtaracak diye kesin bir ifade yoktur, bunun gerçeğini sadece Allah bilir.

Bu kategoride yer alan Defalarca boşadım seni demek Allah katında bosanmış olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her çeşit şehitlerin ortak özellikleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.