Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:04
missa7
Abone

Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi?

Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi?

Kayıtsız Üye
Allah’ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabb’i, Muhammed’e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver, O’nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır.

Allah C.C. Efendimizi Makam-i Mahmud a ulastirmayi vaad etmisse, bu duayi okumak doğru mudur? Bu yapilan vaadete itimatsizliktan dolayimi yapiyoruz bu duayi? Vaad eden Allah u Teala ise o vaad kesin gerceklesir, benim bundan hicbir kuskum kesinlikle yok ama bu duayi okurkenkufre dusmekten korkuyorum.Bu konu ile bilgisi olan lütfen aydinlatsin bizi. Es Selaymun Aleykum

Okudunuz mu?  Barış ile ilgili hikayeler

Yorum: Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi?

arifselim
Aleykum selam. Ne duamıza Allah’ın bir ihtiyacı vardır nede peygamber aleyhisselama vaad edilen bir şey için duamıza bir ihtiyaç vardır. Tam aksine bizim dua etmemeizle biz sevap kazanırız. Ayrıca bizim ibadet ve dualarımızdan Allah hoşnut olur.

Okudunuz mu?  Görülen rüyayı başkasına anlatmak caiz mi?

Yorum: Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi?

Kayıtsız Üye
Peki simdi bu duayi okumak gerekli mi yoksa yanlismi?


Yorum: Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi?

arifselim
Bu duayı okumak sünnettir ve sevaptır. Bu dua hakkında hadisi şeriflerde şöyle buyrulmuştur:

Okudunuz mu?  Tanışma Evresinde Bir Erkeğin Arzulaması Normal Mi

– Câbir radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim ezanı işittiği zaman: Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed’e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır, diye dua ederse, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur."

Okudunuz mu?  Fazilet takvimi mi diyanet takvimimi

Buhârî, Ezân 8, Tefsîru sûre(17), 11. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Salât 37; Tirmizî, Mevâkît 43; Nesâî, Ezân 38; İbni Mâce, Ezân 4

Bir sonraki hadis ile birlikte açıklanacaktır.

Sa’d İbni Ebî Vakkas radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  İslamda Aşılama yöntemiyle, tüp bebek yapmak caizmidir günahmıdır nedir?

"Kim müezzini işittiği zaman: Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah’tan başka ilâh olmadığına, Muhammed’in O’nun kulu ve resûlü olduğuna şahitlik ederim. Rab olarak Allah’tan, resûl olarak Muhammed’den, din olarak İslam’dan razı oldum, derse, o kimsenin günahları bağışlanır."

Müslim, Salât 13. Ayrıca bk. Tirmizî, Salât 42; Nesâî, Ezân 38; İbni Mâce, Ezân 4

Okudunuz mu?  Dua etmeyi bıraktım

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. Teknoloji gelistikce din ile ilgili bilgiler kirlendi. O kadar sahte hadisler cikti ve insani kufre goturuyor. InsaAllah Allah in razı oldugu seyleri yapmayi Allah bize nasip eder. Saygi ve sevgilerimle din kardesim


ezan duası var mıdır, ezan duası bidatmi, ezan duası buhari tirmizi

Bu kategoride yer alan Hafız olmak için, ezberimizin iyi olması lazım, peki nasıl bir program yapmalıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.