Anasayfa
1 Nisan 2023, 18:47
missa08
Abone

Kafirle dost olmak küfür müdür?

Kafirle dost olmak

Kayıtsız Üye
kafirlerle kurulan dostuk küfür müdür onlara sevgi duymak falan vrya dinle alay eden kişilerle okuldaki kafir hoca varsa veya dinle alay eden küfür eden falan onlara saygı göstermek onlarla konuşmak arkadaş gibi olmak genel olarak saygılı davranmak küfür olur mu veya öyle bir sınıfta arkadaşlara saygı göstermek veya dinle alay eden kişilerle arkadaş olmak onlara sevgi beslemek yakın arkadaş olup konuşmak bunlar küfür müdür veya okulda yada çalışılan yerdeki kafirlere saygı göstermek siz demek hocam demek sevgi beslemek küfür olur mu

Okudunuz mu?  Kumbaradan para çalmak

Yorum: Kafirle dost olmak

arifselim
Berfin kardeşim. Sana tavsiyem bir hocaya git ve yüz yüze dertlerini sorularını ve aklına takılan ne varsa sormalısın. Çok karışık ve bir kaç cümlede bir sürü soru soruyorsun. Senin berfin olduğunu bildiğim sürece ve bu tarz soruları kim sorarsa sorsun cevaplayamam.

Okudunuz mu?  Ezber yaparken tilavet secdesi

Yorum: Kafirle dost olmak

Kayıtsız Üye
bu bir hastalık mı diyorsunuz yani? şöle soruyım okulda kafir öğretmene yada dinle alay eden öğretmene hocam denilir mi mesela veya okuldaki sınıfta yada bir konferansta kişiler dinle alay ediyorsa orda sessiz oturmakla küfre ortak mı olunur ve bu dinle alay eden kişilerle dostluk arkadaşlık kurunur yada sevgi gösterilirse yani dinle alay etmeleri dışında sevilirse veya böyle alay eden öğetmen ve öğrencilerin kendisini sevmesi için uğraşılır ilgi odağı olmak gözlerine girmek istenir konuşmalarına katılınır ve dostluk kurulursa ama dinle alay edilmezse bu saydıklarım küfür mü olur..

Okudunuz mu?  Cinler insanlara görünür mü,görünüyorsa insanlar cinleri hangi şekillerde algılarlar?

Yorum: Kafirle dost olmak

ACİLSERVİS
Evet sorduğun sorular normal insanların soracağı ve düşüneceği sorular değil. Bu soruları sormak yerine kendin ile ilgili sorunlarını çözmeye çalış. Bunun gibi onlarca soru soru sordun çoğunuda onaylamadık zaten.


Kayıtsız Üye
kafirlerle arkadaşlık hangi boyutta olursa günah hangi boyutta olursa küfür dür herkes gibi samimi olmak günah,çok samimi olmak öyle bir sürü insanla çok yakın olup her şeyini paylaşmak çok sevmek gibi olursa küfür müdür?

Okudunuz mu?  Kirve kızına nikah düşermi

arifselim
Gayri müslimlerle insani ilişkileri sürdürmek gerekir. Bu ilişkiler, iş, komşuluk ve benzeri alanlarda olabilir. Aşırı bir samimiyet kurmak caiz değildir. Herşeyi küfre bağlamak ve küfür müdür yok küfür değil midir şeklinde düşünmek ve sormak yanlıştır.


recdral
Selamün Aleyküm.Sizlere 2 sorum olacaktı.
1-"Bir müslümanın bir kafire duyduğu muhabbet müslümanlara duyduğu muhabbet ile aynı orandaysa, bu küfürdür." bu kaideyi nasıl anlamalıyız bir tane örnek verebilir misiniz?
2-Mesela biz bir mürtedle beraber oyun oynasak ve karşımıza Müslüman kimseler gelse ve biz bu oyunda o mürted kişiye yardım etsek veya kafir/mürted bir kişinin kişisel bir ihtyacını gidermesinde yardımcı olursak "Müslümanlara karşı kafirlere yardımcı olmak küfürdür" kaidesinden küfre mü düşeriz?

Okudunuz mu?  TEYHAN ismimin manası

mum
1. Müslüman sevilir kafir sevilmez. oranı olmaz.
2. Müslüman olmayanla iş alış veriş ve oyun oynanır bu ne günah ne küfürdür.

Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
(( لَا تَجِدُ قَوْماً يُؤْمِنُونَ بِاللهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ…)) [ سورة المجادلة من الآية: 22 ] "Allah’a ve âhiret gününe îmân eden hiçbir topluluğun; babaları, çocukları, kardeşleri veya kendi aşiretleri (soyları) olsalar bile, Allah’a ve elçisine başkaldıran kimselere sevgi ve dostluk beslediğini göremezsin.
Mucadele Sûresi: 22

Okudunuz mu?  Peygamberimizin defnedildiği kabrin adı nedir?

recdral
Selamün Aleyküm.İnsanların ayıplamasından utanmak veya çekinmek ne zaman küfür olur?Mesela yüksek sesle namaz kılan biri yandaki komşusu namaz kıldığını bilmesin anlamasın diye sesini alçatsa veya camiiye gittiğini bilmesinler insanların çok olduğu yada okulundan sınıfından kimselerin oturduğu yerlerde camiilere değil de daha tenha sayılabilecek camiilere gitse veya okulundaki ateist/dinsiz olduğunu bildiği kimselerin görmesinden,laf söylemesinden çekinerek bu kişilerin oturduğu yerlerde camii cemaatine gitmekten çekinse veya kafirlerin ayıplamasından çekinerek bir haramı işlese ve bu yaptığının haram olduğunu bilse veya bu kişi kafir kimselerin yanında bulunsa ve bu kafirler İslami konularda küfür sözü söyleseler ancak yanlarında bu kişi onların ayıplamasından çekinerek yanlarında sessiz kalsa fakat o kafirlerin söylediklerinin küfür sözü olduğunu bilse "Kafir kafirliğini yapıyor" diyip umursamasa bu yazdıklarımın herhangi birinden dolayı küfre düşer mi bu kişi?

Okudunuz mu?  Hannan mennan deyyan ne demek

ACİLSERVİS
A.selam Tamamı küfür vesveseleridir.


Berfin, Kafirle dost, dinle alay

Bu kategoride yer alan Celalettin Vatandaş kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafirle dost olmak küfür müdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.