Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Şu güne kadar şunu yapmayacağım diye yemin etmek

Şu güne kadar şunu yapmayacağım diye yemin etmek

alionur
Öncelikle Selamın Aleyküm. Size bir sorum olacaktı. Ben geçen gün bir yemin ettim ‘şu şu güne kadar şunu yapmayacağım’ diye. Fakat ettiğim yemini UNUTTUM ve yemini bozdum ama ettiğim yemin tamamen aklımdan çıkmıştı. Bunun için kefaret gerekir mi? Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Abdestli yatınca sürekli rüyalanıyorum

Yorum: Şu güne kadar şunu yapmayacağım diye yemin etmek

Şem’a
Unutarak yapılan işleri Allah teala affetmiştir. Yemin kefareti gerekmez. Yemininiz bozulmamıştır.


Şu Güne Kadar Yemin Etiim Ama Hangi Gün Olduğunu Bilmiyorum

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm dostlar ben bir iş için şu güne kadar yemin ederim yapamayacağım dedim ama o yemini hangi gün için dediğimi hatırlamıyorum?örnek vermek gerekirse perşembeye kadar mı salıya kadar mı dediğimi hatırlamıyorum Yemini bozarsam kefaret gerekir mi?

Okudunuz mu?  Kadına arkadan yaklaşmanın durumu ? ( erkekler icin )

Yorum: Şu güne kadar şunu yapmayacağım diye yemin etmek

arifselim
Aleykum selam. Hatırlamadığın durumlarda kalbin mutmain olacak şekilde hareket etmelisin. İmkan varsa şüphe kalmayacak derecede bir kaç gün fazladan geçirilir ve kefarete gerek kalmaz.

Bu kategoride yer alan Kızın ailesi beni istemiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şu güne kadar şunu yapmayacağım diye yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.