Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Ahirete iman etmenin insan ve toplum açısından faydaları nelerdir

Ahirete iman etmenin insan ve toplum açısından faydaları nelerdir

Hakan
Ahirete iman etmenin insan ve toplum açısından faydaları nelerdir

Bir kişinin ahiret hayatına inanması ister istemez hal ve hareketlerinde değişikliklere neden olacaktır. ahiret inancına sahip bir kişi sürekli olarak iyilik yapar ve Allah’ın emir ve yasaklarına uymaktadır. Toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışma bu sayede artacaktır. Toplumda zekat sonucunda sınıf farkları azalacaktır. Yardıma muhtaç insanlara herkes yardım edecektir. Ahiret inancı dünyamızı da bir ahiretteki gibi bir cennet yapabilir. Yeter ki aklımızdan ahiret inancı daim olsun.

Okudunuz mu?  Kaza ve kaderle ilgili ayet ve hadisler

ahirete imanın kişiye kazandırdıkları, ahiret inancının toplumsal faydaları

Bu kategoride yer alan Kendinizi tanımak ve Allahı tanımak ayet ve hadislerle başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahirete iman etmenin insan ve toplum açısından faydaları nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.