Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Nişanlımla hep kavga ediyoruz

Nişanlımla hep kavga ediyoruz

Kayıtsız Üye
Ben çok kotu hayat yaşıyorum nisanlimla hep kavga ediyorum ve ailelerimizde araya girio bugün dayak yedim işlemden beni haksiz görüyorlar Allahım yardim et bana yarabbim ölmek istiyorum herkes üstüme gelio bugün düğüne ggittik nisanlima mesaj attım yakışıklı ol DİE nisanlimda ne anlasin ben demismki çok tipsizsiz biraz yakışıklı ol oysaki biraz bakımlı ol dedim nisanlim artik resmen agzima etti ya her iki tarafta birbirinin gözünün önünde kararmış lütfen yardım edin lütfen


Yorum: Nişanlımla hep kavga ediyoruz

arifselim
İlk önce her ikinizde dininizi, ahlakınızı ve sabrınızı önemsemelisiniz. Helal ve harama dikkat edin. Aranızda henüz dini nikahınız yoksa ilişkinizi ona göre ayarlayın. Allah yardımcınız olsun.


Yorum: Nişanlımla hep kavga ediyoruz

rana
< Ben çok kotu hayat yaşıyorum nisanlimla hep kavga ediyorum ve ailelerimizde araya girio bugün dayak yedim işlemden beni haksiz görüyorlar Allahım yardim et bana yarabbim ölmek istiyorum herkes üstüme gelio bugün düğüne ggittik nisanlima mesaj attım yakışıklı ol DİE nisanlimda ne anlasin ben demismki çok tipsizsiz biraz yakışıklı ol oysaki biraz bakımlı ol dedim nisanlim artik resmen agzima etti ya her iki tarafta birbirinin gözünün önünde kararmış lütfen yardım edin lütfen >

bu ne böyle kardesim, ölmek istiyorum felan.. önce bir müslümanligin olgunluguna varmali..
evlilikte kücük bir problemde böyle ölümü dile alacaksan isin zor kardesim..
yazdigim sert gelebilir ama nasihat olarak algila insaAllah..
bir kere "agazima.." kelimesinden anlasildigi gibi önce arifselim kardesimin dedigi gibi dininize ahlakiniza ve sabrinizi önemsemelisiniz..
evlenip evinize bir küfür dahi kücük veya büyük müsade ederseniz bu kücük bir küfür den kocaman kavgalara dönüsebilir, cünkü herseyden önce birbirinize olan saygi çok cok önemli..
sahsen "deli" kelimesi dahi evimizde yeri yok..
saygidan bir şey kaybolursa sevgide kalmaz..
bir kere kendine dönüp nerde hata yapiyorum demelisin,
"yakisikli ol" demenden seni yanlis anliyorsa, demekki farkli bir dilden anliyor,
"yakisikli ol" yerine "yakisiklisin ama bugün daha da özel giyin lütfen" gibi baska bir dil ile dile getirebilirsin..
belki konusma seklin uymuyor, daha dikkatli olmalisin..
bir bayan esinden bir tik daha suskun olmali, erkekler bazen koca bebek gibi olabiliyorlar, o nedenle alttan almayi dene, bir cocuk ile nasıl nazik ve dikkatli konusursun esinlede o sekilde konusmalisin, tabi durum ve konuya göre..
kimi zaman haklida olsan konuscagin zamani iyi bilmeli, sinirli oldugu vakit susmasini bilmelisin veya mekani degistirmeyi..
gönül almasini bilmeli esler birbirinin..
sabirli olmalisiniz, siniri gectikden sonra yanlis anladigini tekrar dile getirip konuyu uzatmamali,
bir kavgayi uzatmamali, kin tutmamali, esler arasi kinin yeri yoktur..
ayrica aranizdaki kavgayi ailelere kadar tasimamali, her sorunu böyle ailelere tasiyorsaniz, uyusmaniz zor benden söylemesi..herkes fikrini söyler ve ortalik daha da karisir..
simdiye kadar anlasilan basaramamizsiniz fakat evlendiginiz zaman evdeki durumlari esinle aranda birak.

Okudunuz mu?  Batıl inançların yanlışlığı ile ilgili hikayeler

Cok fazla kavga ediyorsaniz bu durum normal degil, ilerde daha büyük sorunlarla karsilasabilirsiniz..
dayak atan nisanlinizsa size o zaman bu is bence iyiye gitmiyor ve bu durumu büyüklerinle istisare etmekte fayda var..
Allah hakkinizda hayirlisini versin


Yorum: Nişanlımla hep kavga ediyoruz

loser
Madem nişanlınla hep kavga ediyorsun. Hatta sana dayak atmış. Hem de evli bile değilsiniz. Direk ayrıl. Şöyle serserilerle, magandalarla evlenip sonra şiddet görüyorum diye ağlamayın. Daha adamın ne mal olduğu nişanlıyken belliymiş. Birde ölmek istiyorum demişsin. Ne için ölmek istiyorsun? Maganda nişanlın için mi 😀
Sonuçta nişanlanınca kesin onunla evleneceksin diye bir şart yok. Tabi ilk başta büyüklerinizle konuşun. Sıkıntılarınızı anlatın. Kendi kafanıza göre hareket etmeyin. Nişanlınızın yüzüne de direk söylemeyin. Tehlikeli biri olabilir. Size daha çok zarar verebilir. Evlenmek istiyorsan da buna iyice düşünmelisin. Sonradan çok pişman olacağın kararlar vermemelisin.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz(s.a.v)in Veda hutbesinde okuduğu dua?

Kayıtsız Üye
Ben 16 aydır nişanlıyım sürekli kavga ediyoruz kimseye derdimide anlatamiyorum benim ailemde onun ailesi de kürt çok eski kafadalar daha dogrusu hep ben ona biseyler yaptiriyorum hiç biseyi umursamiyo takmiyo hiccc romantik bile deil supriz yapmayi bile sevmez bana hiç ilgi gostermiyor sevmiyorum onu valla bak gorucu usulu saten sevmeme bile musade etmiyo ben ona bisey demekden bile korkuyorum herseyimi yanlis anliyor bisey istiyincede borcum var bilmiyonmu diye tersliyo o kadar bunaldimki dermanim bile kalmadi ne olur bana bir akil verin napim sizce 3 ay sonra dugunum var kafayi yiyecem ben iyice beni hayattan bile soguttuuuu biktimmmmmmmm …….!

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim'de cezası ölüm hususlar varmıdır? varsa nelerdir?

Omer Faruk
Hiç iyi bir tarafı yok mu?


Kayıtsız Üye
Ya illaki var ama artik gozum gormuyo cunku beni çok biktirdi istesemde ayrilamam saten ailemizde oyle seyler yasak 🙁 amannn ne bilim ya sürekli kavga edince numarami engelliyo sacma sapan seyler yapiyor

Okudunuz mu?  Eşimden boşanmak istiyorum boşanma için neler yapılması gerekli?

Omer Faruk
Kendini bu kadar sıkma, hiç bir aşk evliliği romantizm, tvlerde, ya da internette gördüğün gibi olmuyor. En aşıklar bile 2 ay sonra normal evliliklere dönüşüyor. Hayatın gerçeği bu. Adamı şimdiden kendinden bıktırma.

Meğer ki, başka seçenek yok, iyi taraflarını düşün… Şikayet seni iyileştirmez, ya da sana şifa olmaz. İnşAllah evlenince daha uyumlu olursunuz.

Okudunuz mu?  Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden evet haklısınız ama kimse kimsenin hayatta içini bilmiyor ablam 5 yıl önce kaçtı tanimadigimiz birine ablam kaçtıktan 3 gun sonra dedem vefat etti herkes bizi suçladı sizde ablaniz gibi kacarsiniz dediler hep dalga geçtiler her toplumda dışladilar bizi biz 6 kız kardeşiz ben ailenin 2inci kızıyım babamın zamaninda işleri iyi gitmeyince ablamla ben küçük yaşta çalıştik yıllar sonra ablam kaçınca her yük bana kaldı bende çalıştım sonra nisanlaninca çıktım işten babamın beni verme sebebi ablam kaçtı acaba bizde yaparmiyiz diye korku olmusdu babamda ve çevremizdeki herkes bu kızlarda birini bulur kaçar diyorlardı öyle işte ya ablamın suçunu günahını ben geçiyorum şimdi babam ablamla daha görüşmüyor şuan 5 yıl oldu ama görüşmüyolar bizede izin vermiyor bu arada benim cokkkkk sevdiğim biri vardı onun annesi de ablam kaçtığı için beni istemedi buda kaçar dedi sonra kaderimde nişanlım yaziliymis demek ki ama sevemiyorum her dakka her saniye acı çekiyorum ne çocukken yüzüm güldü nede gençken hiç bizamn cocuklugumuda gencligimide yasayamadim ben … Kusura bakmayın sizi rahatsız ettim ama kafaya taka taka kafa kalmadı napim sizce ? Lütfen bana yardım edin 🙁🙁🙁

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin güvenilir bir insan olmasını ayet ve hadislerle açıklaya bilir misiniz?

Kayıtsız Üye
Maalesef dediğin gibi çok geri kafalılar. Ben de kürtüm ama evleneceğim kişinin ille de kürt olmasını istemem ilerde. Ki bu imkansız gibi bir şey bizim toplumumuzda. İnsanın kalbi illa bir kürtü sevemeyebiliyor. Ya da zorla akraba evliliği yapmanı isterler. Ben kuzenimle vs. evlenmek zorunda mıyım ? O beni bütün hayatım boyunca koruyup kollayacak da başkası koruyup kollayamayacak mı ? Bana garantisini verebilir misiniz kuzenimin (yani ilerde eşim olacak kişinin) beni asla bırakmayacağını veya aksine hiç akrabalığımızın olmadığı birinin (yani ilerde eşim olacak kişinin) beni bırakacağını günün birinde ? Hayır bunu sadece rabbim bilir. Neden bu kadar ön yargılılar çok üzülüyorum… Erkeklere gelince istedikleriyle evlensinler. Kızlarınız için endişelenin ama bu şekilde değil. Evde kalmayı tercih ediyorum bu koşullarda evlendirilmektense. Babama şimdi dünyanın en iyi hocasını getirsem kürt olmadığı sürece kabul etmez herhalde.

Okudunuz mu?  Bipolar bozukluk

Rosee
Ailene anlatman gerekir bu konuyu. Onlar seni böyle biriyle evlendirmezler. Kim evladının mutsuz bir evliliğinin olmasını ister?


Kayıtsız Üye
Bende 5 yıllık sevgilimle nişanladım 9 ay oldu ve her gün gabya ediyoruz kavgalarımız gün geçtikçe büyüyor çok bunaldım çok üstüme geliyor her aradığında mesaj attığında telefon elinde ne arıyor diyor. Gece interneti kapat diyor açık görmiyim diyor kendiside gece 2 ye kadar çevrim içi ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

nişanlımla sürekli kavga ediyoruz, nisanlinla durmadan kavga ediyoruz

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlımla hep kavga ediyoruz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.