Anasayfa
27 Mayıs 2023, 23:50
sizden3
Abone

Takı Takmak Günah mı?

Takı Takmak Günah mı?

VESSELAM
Selamun Aleykum Bileklik, kolye gibi takıların takılması günahmıdır? Ama İslam dairesi içindeki bileziklerden bahsediyorum. Bildiğim kadarı diğerleri günah oluyordu. Farz-ı Misal bilekliğin üzerinde "Diyanet Vakfı" yazıyorsa bizim o bilekliği takmamızda bir sakınca var mıdır? Umarım anlatabilmişimdir. Allah’a emanet olun 🙂

Okudunuz mu?  Bu sorunun cevabını bilen yoksa kendimi öldürcem artık yeter

Yorum: Takı Takmak Günah mı?

arifselim
Takılarda erkekler kadınlara mahsus olan zinetleri kullanmaları caiz değildir. Ayrıca kibre vesile olmamalı ve bu takılarda uygunsuz simgeler ve yazılar olmamalıdır.


Yorum: Takı Takmak Günah mı?

Kayıtsız. Üye
Mrb bende kuzenlerimle birlikte kolye yaptiracaktik bu kolye de gülen yüz şal bir kız var ve kolu bacağı yok oyun hamurundan hazırlanıyor gövdesi var sadece biz bu kolyeleri takarsak günah olur mu inşAllah anlatabilmisimdir ya bu kolyeler olmaz çiçekli kolyeler de günah olur mu

Okudunuz mu?  Baş parmağın alt bitiş kısmının üstü kesildi dikiş atıldı nasıl gusül abdesti alırım

Yorum: Takı Takmak Günah mı?

arifselim
Merhaba. Kolye takmak kızlar için caizdir. Tam bir canlı resmi yoksa gülen yüz gibi, kullanılması haram olmasa da canlıya ait bir şey olması doğru değildir. Çiçekli süslerle kolyeler takmak caizdir. Kadınlar süslerini yabancı erkeklere göstermeleri ise haramdır.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim'de delil aramak

Seyyah_26
Selamun aleykum. Üzerinde tuğra resmi bulunan takıları takmak caiz midir? Belirgin şekilde besmele okunmuyor. Sadece tuğra şekli ama yine de tereddüt ettim.


Ensar
Bu tür takıların takılması caiz değildir, kaçınılması en doğru karar olur. Müslüman erkek için takılması gereken tek şey gümüş bir yüzüktür. Altının takılması erkeğe haram, bakır,demir vs gibilerinin takılması mekruhtur.

Okudunuz mu?  İçim hiç rahat olmuyor ...

Seyyah_26
Merhaba. Ben bir bayanın üzerinde tuğra resmi bulunan altın kolye takması caiz midir diye sormak istemiştim.


Ensar
Bayanın altın takması caizdir, lakin resimli olarak takılması caiz değildir. Altında bulunan o resmin çekilmesi en isabetli hareket olur. Kalın sağlıcakla

Bu kategoride yer alan Gusül alıyorum emin değilim bir bakarmısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takı Takmak Günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.