Anasayfa
20 Ağustos 2023, 23:35
missa03
Abone

Kapanıp açılıp tekrar kapanmanın günahı nedir

Kapanıp açılıp tekrar kapanmanın günahı nedir

Kayıtsız Üye
Bakın ben kurban bayramında kapandım ve o zamandan bu zamana kadar ilk defa dışarıya açık çıktım. Zorla da kapanmadim. Yarın okul var ve ben 7.sınıfa gidiyorum. Okulda sürekli acilasim geliyo. İlk defa şeytana bu kadar yakınım. Mesela akşam acilicam desem sabah acilmak ıçimden gelmiyor. Birisi lisede kapanırsın dedi. Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Açık da kapalı da güzel değilim. Siz ne dersiniz? Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Ve kapanıp açıldım bir kere tekrar kapansam ne olur? Kapanıp acilip tekrar kapanmanin günahı nedir???


Yorum: Kapanıp açılıp tekrar kapanmanın günahı nedir

Selam2
Sanırım açılmaya bir günah sayıyorsun. Oldu bitti. Öyle değil işte. Örtü Allah’ın emridir. Saçının göründüğü her miktar her dakika her gün her saniye ayrı ayrı günahtır. Allah’a isyandır.

Okudunuz mu?  Allah beni duymuyor, tükendim.

Yorum: Kapanıp açılıp tekrar kapanmanın günahı nedir

arifselim
Elbette kapanıp açılmak doğru değildir. Ama bu hatayı yapmışsan bile en doğrusu kesin bir kararla örtünmek ve asla bir daha açılmamaktır. Mesele güzel olup olmama meselesi değildir. Asıl mesele Allah’ın emrini yerine getirmektir. Seninde gayen bu olsun yani Allah’ı razı etmek ve sonunda onun cennetine girmek olsun.


Yorum: Kapanıp açılıp tekrar kapanmanın günahı nedir

Kayıtsız Üye
Öncelikle merhaba.Bence senin kafan bazı konularda net değil.öncelikle kapanma sebebin ne idi bizle paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz.Yani bir arkadaşından görüp hoşuna mı gitti yoksa günah diye mi kapanmıştın.Ve ikinci durum eğer şuan açık dışarı çıkarken vicdan yapmıyorsan demekki açılmakla doğru bir karar vermişsin çünkü kapalı olsan da zihnen tesettürlü değilsen bence bir faydası olmazdı.Cevabini bekliyorum selametle

Okudunuz mu?  Bir dilek duası istiyorum Sevdiğim insanla evlenmek için

Kayıtsız Üye
Ben gecen sene bayramda kapandim biraz baski oldu birazda istedm ama simdi icimde bisy var acilnak isemiyorum amma kapalida olmak istemiyorum aslinda sadece icimde bir ukte kaldi herkez güzel guzel suslenip gezerken ben bas ortulu orum yamuk yumuk sinir oluyodm terleyince kafamfaki boneyi falan firlatmak için bagirmak istiyordm ama kararsizim.

Okudunuz mu?  İmam alımında yaş sınırı nedir?

Kayıtsız Üye
İsteyerek kapanmadım ailemin baskısıyla kapandım lise 4. Sınıfım 4. Yıla yakın kapalıyım açılmak istiyorum her şey içimde kaldı ama ilerleyen yaşlarda tekrar kapansam günahı nedir?


misafir1
kendimce kendimi geliştirmişimdir, yaşım 37; inanın 15 yaşında, iman etmiş kapı gibi bir delikanlının üzerine bir şey koymadığımı düşünüyorum. insanın 15 yaşında çokdan aklını başına alıp, yola koyulması gerekiyormuş. bizden daha az günah işlemiş, daha temiz insanlarsınız; inanın insanın ileride girdiği bütün çetrefiller, çocukluk döneminde gençlik döneminde, kalbine ve zihnine doldurduklarından kaynaklanıyor. insan bunun nerelere nüfuz ettiğinin farkında bile olmuyor. insan tevbe etse bağışlansa bile kalbindeki ve zihnindeki marazlar devam edebiliyor. insan boşu boşuna uğraşıyor. keşke lafdan anlasak, bu bizim hem dünyada hem ahirette menfaatimizedir. sünnet nuhun gemisidir binmeyen helak olur denmişdir, aksi takdirde dünya vadilerinde şaşkın şaşkın dolaşıyoruz. insanlar kendilerine telkin edilenden başkasını isteyemiyorlar bile. şunu istemelisin şunları beğenmelisin şunlara imrenmelisin deniyor, insanlarda onu istiyor. halbuki kalbin muradları basittir. yeryüzünde kadının da erkeğinde kim olduklarını bilmeyen, birbirleri için yaratıldıklarını ve kendilerini sakınmaları gerektiğini bilmeyen bir kişi dahi yokdur. insanları değil kalbinizi dinleyin. insanların söyledikleri istedikleri mukayese edildikleri bitmez. açıldıkca her zaman daha açıkları olacakdır. böyle tesettürlü olduğunuzu düşünürken, öyleyken kıyaslamalarınız artacakdır. açıldığınızda ne değişecek, bu sefer açılmak hususunda sınır tanımayan insanlarla mukayese halinde olacaksınız. bakın kapanmadan önce insanlar hayayı öğrenmişlerdir, haya utanma duygusu evveliyatlıdır. tesettür ondan sonra gelmişdir ve haya olunca tesettür bir hanımın süsü olur. aslında bu da yeryüzünde herkesin bildiği, erkek ve kadının kim oldukları gerçeğini unutmamak ve sakınmakla ilgilidir. bir insanda haya olursa ürkek bir ceylan gibi olur. daha sevimli daha çekici olur. harama bakmayan göz başka bakar. arzular olsa yine neyse; ayartıldıkları ve kendisine telkin edilenler aklını gölgelemeyen kimseler, olduğu kadar istediğini alırlar olduğu kadar güzel bir yaşam sürerler. böyle olmayanlar şaşkın şaşkın dolaşırlar. ayrıca benim dışardan gözlemlediğim bir şey var. tesettür kadınsı bir şeydir; insanın eğer şeytanın pislikleri gözünün önüne dökülmüyorsa ve bundan tiksinmiyorsa, ucuzlukdur çirkinlikdir ama kendilerini bir mal haline getirselerde, fazlaca açılıp saçılmakda kadınsı bir şeydir ama bence bu ikisinin arasında kalanlar, hayası buna müsade etmeyenler erkeksileşebiliyorlar. bu durum karakterlerine de yansıyabiliyor. aslına bakarsanız açılmak dert.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sözlerine verilen isim nedir?

endişesi gül olan, gülşen olur gül bahçesi olur; endişesi diken olan odun olur. endişeleriniz, düşünceleriniz, arzularınız; güzellikler olsun, hayırlar olsun, kendi ihtiyaçlarınız kendi arzularınız olsun. o şöyle, bu böyle olmasın. telkin edilenler, ayartılanlar, mukayeseler de olmasın. vehimler çetrefiller de olmasın. aklınızı bir şeyin gölgelemesine izin vermezseniz; ahkam sahipleri kibir sahibleri ortalıkda şaşkın şaşkın gezerken; siz kendi gönlünüzü eğlersiniz, kendi istediklerinizi almak yönünde adımlar atarsınız.

Okudunuz mu?  Mutezile mezhebi nasıl ortaya çıkmıştır?

Kayıtsız Üye
Bende 7.sınıfın yazında kapandım biraz baskı biraz özenmek biraz da istedim şu an lise 1 deyim hala kapalıyım ama içimde farklı bir his var açılma hissi nedense açılmak istiyorum ama bunun günahından da korkuyorum bende napcağımı bilmiyorum
herkesi saçı açık görünce içim bir garip oluyor geceleri kalkıp açık halime bakıyorum aynada çok güzelim diyorum ama kapalıyken fazla güzel değilim çok farklı düşünceler içindeyim ne yapacağım hakkında en ufak bir şey bilmiyorum bide bunların hariçinde arkamdan dedikodum yapılacak açıldı falan diye ondan da korkuyorum ama herkes saçımı görsün çok güzel kız desin demesini istiyorum ibadetlerimi gene yerine getirsem dinimizin emrettiği şekle yakın giyinsem ama saçım açık olsa ne olur bunu da merak ediyorum günah almak istemiyorum bide kendimce düşünüyorum her şey içimde kaldı benim yaşamak istiyorum üniversiteye gidince tekrar kapanırım diyorum sizce

Okudunuz mu?  Ayeti yanlış okumak namazı bozar mı

misafir1
ağaç yaşken eğilirmiş, kimin takdirine göre bir hayat süreceğine dikkat etmen gerekir. yeryüzündeki herkes erkeğin de kadının da kim olduklarını bilir dolayısıyla bizlerin kendimizi sakınmamız gerekir. şeytan bir keresinde, kendi melun kılığında doğru konuşmak üzere peygamber efendimiz sav ile görüşmek için peygamber efendimize gönderilmiş. peygamber efendimiz sormuş, en çok kimden nefret edersin demiş. şeytanda, senden demiş. peygamber efendimiz tekrar sormuş, peki ya benden sonra demiş. şeytan da, Allah yolundaki bir gençden demiş. ayrıca neye bakar dinler, neleri konuşur ederseniz onlara imrenirsiniz. sadece güzellik veya insanları kıyaslayan şeyler üzerine konuşmayın, bunları gündem edinmeyin mutsuzluk getirir. insan saçıyla parasıyla mesleğiyle güzelliğiyle kendine güvenmez. yaradılışı gereği Rabbine dayanarak kul olduğunu idrak ederek kendine güvenir. kendini tanıman ve kendine güvenini kazanman, kendini insanların takdirine dayandırmandan daha kıymetlidir. insanlar takdir etseler bile hep eksik olacakdır çünkü insanların takdirlerine muhtaç olmuş olursun. gereksiz bir şey yani. sen dur demedikce de ilelebed devam eder.

Okudunuz mu?  Erkek personele kan aldırmak haram mı

açılıp kapanmak günahmı

Bu kategoride yer alan Kabuk bağlamış yara gusle engel midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanıp açılıp tekrar kapanmanın günahı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.