Anasayfa
2 Ağustos 2023, 7:22
sizden1
Abone

Kıyamet ismi? Yevmü’l kıyame ne demek

Kıyamet ismi? Yevmü’l kıyame ne demek

Gül988
Selam aleyküm! Bi film vardı orda Bi kadının adı Kıyamet. Orda da o kadını kötülüyorlar şaka maksatıyla . Kıyamet böyledir şöyledir diye diyorlar . Sonra arkadaşımla filmi konuşurken o sözleri demek kufre sebeb ola bilir mi ? Yani isim manasında demişsek?yani "kıyamek falancanın mesela evladıdır " demek ?

Okudunuz mu?  Allah Allah'ta İnsan insan değil cümlesi

Yorum: Kıyamet ismi? Yevmü’l kıyame ne demek

Muhammed
Yevmü’l kıyame’nin anlamı kıyamet günü demektir.
Bu tür dini konularda alay yapılmaz. Kişi bazen şaka niyetiyle öyle şeyler söyler ki, dinden çıkar ama haberi olamaz. Bu yüzden bu tür şeylerde şaka yapmayın. İsim olarak filmdeki karakteri niyet ederek arkadaşınıza sen onun evladısın demenizde bir sakınca yoktur.


Yorum: Kıyamet ismi? Yevmü’l kıyame ne demek

Gül988
Evet yani filmde Bu kadinin ismi Kıyametdir bende o kadını kast ederek dedim ki "kıyamet şunun evladıdır" yani filmdeki kadından bahsediyordum..yani Kıyamet günü ile hiç hiç Bi zaman alay etmek niyetimde olmaz ! Kadını kast ediyordum sonra dan hatırladım ..

Okudunuz mu?  Duaya ara vermek

yevmül kıyame

Bu kategoride yer alan Rüku Tesbihi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıyamet ismi? Yevmü’l kıyame ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.