Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Haram parayla birisine bir şey ısmarlama

Haram parayla birisine bir şey ısmarlama

Cömert Oğuz
Selamun Aleyküm Hocam
Benim 2 sınıf arkadaşım kumar oynuyor. İddaa’yı tutturup haram para kazandıklarında bana bir şey ısmarlayacaklarını söylediler. Sizce bunu kabul etmeli miyim?

Haram parayı birilerine sadaka olarak verilince o para haramlıktan çıkıyorsa bu anlattıklarım bunla uyuşuyor mu?

Okudunuz mu?  Evladın ane babasının üzerindeki hakı nedir

Yorum: Haram parayla birisine bir şey ısmarlama

VESSELAM
Kendinizi karşıdakinin yerine koyun öyle anlatacağım. Siz haram yoldan, hakkınız olmayan bir yoldan para kazandınız. Bağış yapmak istiyorsunuz ama bağış yaptığınız kurum veya birey o paranın haram olduğunu bilmiyor. Bu günahtan çıkar. Yine haram yoldan para kazanırsanız, Karşıdaki kişiye yemek, nargile mekanları gibi Dünyevi zevk verecek şeyler şeyler ısmarlıyorsunuz. Karşıdaki kişinin bundan haberi yok (haram paradan) karşıdaki kişi günaha girmez ama siz girersiniz. Şöyle ki;

Haram parayı Allah yolunda harcamak İnşaAllah günah değildir.

Okudunuz mu?  Günlük hayatta dar kıyafet giyen kızlara bakmak hakkında?

Haram parayı Zevk için harcamak günahtır.

En doğrusunu Allah bilir Vesselam. Allah’a emanet olun.

Bu kategoride yer alan Gusülde kir kalması ve kuru yeri yıkamayı geciktirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram parayla birisine bir şey ısmarlama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.