Anasayfa
26 Eylül 2023, 9:38
sizden1
Abone

Bayanlar için namaz vaktinde akıntı

Bayanlar için namaz vaktinde akıntı

Rose_love
Selamun Aleykum, bayanlarin normal olan hergun gordukleri beyaz akinti abdest gerektirir mi? Ayrica eğer gerektirir se, namazı kıldıktan sonra beyaz akintinin oldugunu farketmek kaza ya da iade gerektirir mi? Bende beyaz akinto disinda ıslaklıkta oluyor, buda abdest tazelememe sebepmidir?

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre gelen sarı akıntı nedir?

Bayanlar siz napiyorsunuz boyle durumlarda lütfen benide bilgilendirin????


Yorum: Bayanlar için namaz vaktinde akıntı

arifselim
Aleykum selam. Bu konu eski fıkıh kitaplarımızda da açıklanmıştır. Alimlerin önemli bir kısmı bu beyaz akıntıyı rahimden gelen doğal bir akıntı gibi kabul etmişlerdir. Tıpkı burundan gelen sümük gibidir demişlerdir. Kısaca şu şekilde özetlemek mümkündür bu konuyu:

Okudunuz mu?  Öbür dünyada gözüm kör olsun diye yemin etse ve yapmasa ne olur?

– Sürekli olmayan akıntı ise mesaneden geliyorsa her halükârda abdesti bozar ve akıntı çamaşıra değdiğinde necaset olduğu için çamaşırın değiştirilmesi gerekir. Pet ve benzeri bir şey kullanılıp onun atılması ile de temizlik sağlanır.

– İdrar yollarından değil de rahimden gelen ve bir çeşit rutubet olan sıvı, fukahanın büyük bir bölümüne göre abdesti bozar. Bozmayacağını ve sümük gibi sayılacağını söyleyen de vardır. Tıbbın verdiği bilgiler de bu ikinci görüşü teyit etmektedir.

Okudunuz mu?  İçerik kopyalamak caiz mi?

– Buna göre ihtiyaten abdestini yenileyen bir hanım daha iyi olanı yapmış olur. Böyle yapmayana da yanlış yaptığını söylemeyebiliriz.


Yorum: Bayanlar için namaz vaktinde akıntı

Gül988
Selam aleyküm,. Peki namazda bir şey hissedip abdestin bozulub bozulmadiğından Emin değilsek namazda ne yapmamız gerekir, bende bu aralar çok çok geliyor ne kadar abdest alıyorum namazda da Olinda bilmiyorum abdesti bozuyor mu yoksa bozmuyor mu, her defa namazda terk edib abdest alıyorum. Bi Hoca dedi kind maliki mezhebinde taklit ede bilirim bu konuda. Malikide her akıntı MI bozmuyor? ?şöyle DamlA şekilinde yapışkan sıvı her defa geliyor..

Okudunuz mu?  Herşeyi çok aşırı kafaya takıyorum

Yorum: Bayanlar için namaz vaktinde akıntı

arifselim
Aleykum selam. Vesvesesi olan bir kimse kesinlikle bu tür hislerle hareket etmemelidir. Hatta bu vesveseden kurtulana kadar bu hislerden dolayı gidip akıntı var mı yok mu diye bakmamalıdır bile. Ancak bunu önemsememekle kurtulabilirsin. Aksi takdirde olmadığı halde bir şeyi var sanarak sürekli uğraşır ve huzursuz olursun.

Okudunuz mu?  Sakal traşı olan erkeklerin faullerinin hizası nerede olmalıdır, kulak memesi hizasında olmalı sözü doğru mu?

Rose_love
Aleykum selam kardeslerim. Cevapladiginiz için çok teşekkür ederim, peki gercekten namaz sirasinda akintimiz olmus ise ya da namazdan belirli bir vakit sonra akintinin oldugunu farketmissek ama bunun namazda olup olmadigina emin degilsek nasıl davranmaliyiz? Bende de namaz vaktinde cogunlukla akint var hissi olusuyor, bazen gidip bakmiyayim diyorum ki vesveseye uymiyayim, ama bazende o vesvese sandigim gercek oluyor, o zamanda insanin vicdani rahatsiz oluyor.

Bu kategoride yer alan Bilmeden namazı vaktinden önce veya sonra kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayanlar için namaz vaktinde akıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.