Anasayfa
13 Ekim 2023, 21:21
sizden07
Abone

Büyük bir yemin ettim ve istemeden bozdum ne yapmalıyım?

Büyük bir yemin ettim ve istemeden bozdum ne yapmalıyım?

Beyaz17
Selamınaleyküm, bir süredir şeytandan sürekli vesveseler geliyordu, bunlardan biri de dinden çıkmakla ilgi bir vesvese. İnsanın kalben onaylamadıkça eylemlerinden sorumlu olmadığını biliyorum (Azhad 5) fakat bu düşünce beni çok rahatsız etti bu düşünce gelirken sürekli estağfirullah diyordum ve bunu söylemeyi bırakırsam dinden çıkmayı kabul edecekmişim gibi geliyordu. Bu düşünce beni çok rahatsız etti bunun şeytandan geldiğini biliyorum ve bunu durdurmak için son kez estağfirullah deyip bir daha demeyeceğimi ve dersem dinden çıkayım dedim. Aradan birkaç dakika geçti bu vesvese tekrar geldi ben de buna boş bulunarak yeminimi bozdum ve sonra acaba dinden çıktım mı diye korkunç bir düşünce geldi kendimi Allah’a karşı suçlu hissettim acaba böyle bir şey oldu mu diye. Yeminimi sadece o an için mi yaptım yoksa sürekli olsun diye mi yaptım hatırlamıyorum ama sadece o an için yapmışım gibi geliyor bunu söylediysem yemin derken mi ettikten sonra mı söyledim bunu da bilmiyorum. Namaz, gusül gibi ibadetlerimi çok iyi bir şekilde yerine getiremiyorum ama Allah’a, Hz. Muhammed’in onun peygamberi olduğuna, cennete, cehenneme, hesap gününe, meleklere, cinlere inanıyorum, sizce şuan ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Allah'ın Adaleti

Selamünaleyküm, ben bir süredir şeytanın vesveselerinden şikayetçiyim ve bu durumdan çok rahatsızım normalde aklımın ucundan geçirmeyeceğim şeyler geliyor aklıma. Bu vesveselerden biriside dinden çıkmakla ilgili, öncelikle insanın kalbiyle onaylamadığı bir şeyden sorumlu olmadığını biliyorum (Azhab 5) fakat buna rağmen şeytanın vesveselerine kafamı takıyorum. Okuduğum bir yazıdan sonra aklıma aynı anda arka arkaya sürekli dinden çıkmakla ilgili vesveseler gelmeye başladı ben de bunlar geldikçe hep aksi şeyler düşünmeye çaba gösterdim ve estağfirullah dedim ama bu durumdan çok yoruldum ve o an son kez estağfirullah deyip bir daha demeyeceğime dersem dinden çıkmış olayım diye yemin ettim daha sonra aklıma yine o vesvese geldi ben de karşı koymak amaçlı boş bulunarak estağfirullah dedim ve yeminimi istemeden bozmuş oldum. Bozduktan sonra içimi bir korku kapladı acaba Allah’a karşı bir suç mu işledim diye. Bu yemini nasıl söylediğimi hatırlayamıyorum sadece son kez estağfirullah diyeceğimi aklımdan geçirip dinden çıkayım da demiş olabilirim (iç sesimle ya da dış sesimle) ve bunu sadece o an için mi yoksa sürekli olarak mı yaptım bilmiyorum, o an için son kez tekrarlamayacağıma yemin etmişim gibi geliyor ama yemin ederken mi o an için dedim ettikten sonra mı bilmiyorum. Namaz ve gusül gibi ibadetlerimi çok iyi yerine getiremiyorum ama Allah’a, Hz. Muhammedin onun peygamberi olduğuna, hesap gününe, öldükten sonra dirilmeye, cennet ve cehenneme, meleklere, cinlere inanıyorum, şimdi bu durumda ne yapmalıyım? yardım edin lütfen.

Okudunuz mu?  Kafir mi oldum ?

Yorum: Büyük bir yemin ettim ve istemeden bozdum ne yapmalıyım?

VESSELAM
Aleykum Selam, Kişi "Bir daha bu işi yaparsam dinden çıkayım!" gibi bir cümle kurarsa ve o sözünü yerine getirmesse Dinden çıkmaz İnşaAllah. Çünki Dinden çıkıp çıkmadığımızı belirleyen biz değiliz. Bu olay iki kişi arasındaki İddialaşmalara benzer şöyle ki;

Okudunuz mu?  Vesvese, cenabetlik ve gusül hakkında.

"Eğer bu takım yenilirse bende böyleyim" Gibi bir cümle kurarsa kişi ismi geçen takım yenilirse o kişi öyle olacak mı? Olmayacak. Vesvese geldiği zaman bir çok insan endişeye kapılır, ki bende bir zamanlar öyleydim. O an sakinliği korumalı mantık çerçevesi içinde düşünmeli bunu sadece vesvese olduğunu anlamalıdır.

Okudunuz mu?  Ben yaratılmayı istemedim ki ibadetle mükellef tutulayım?

< Allah’a, Hz. Muhammedin onun peygamberi olduğuna, hesap gününe, öldükten sonra dirilmeye, cennet ve cehenneme, meleklere, cinlere inanıyorum >
Buna inanıyorsan kim ne derse desin Elhamdülillah Müslümansın kardeşim.

< şimdi bu durumda ne yapmalıyım? >
Şeytan vesveseye takılıp kalanı bırakmaz. Siz kafanıza takmadıkça "Boşuna uğraşıyorum bu kişi vesveselerime kanmıyor zaten" diyip vazgeçecektir. En doğrusunu Allah bilir Vesselam. Allah’a emanet olun.


yeminimi istemeden bozdum, vesveseyle yemin

Bu kategoride yer alan Namazı Yavaş Kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük bir yemin ettim ve istemeden bozdum ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.