Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

El ile tespih çekerken unutmak

El ile tespih çekerken unutmak

Ankaya
Arkadaslar bazen namazdan sonra elim ile tespih çekerken unutuyorum ( sadece sağ elimle sağdan sola doğru giderek çekiyorum ve 2 kere cekmem gerekiyor bazen birde mi iki de mi olduğumu unutuyorum acaba unutarak fazla ve eksik cekmemde ne gibi sikintilar olur bana )

Okudunuz mu?  Namazda secde sayısını şaşırmak

Yorum: El ile tespih çekerken unutmak

arifselim
Bu durumda unuttuğunda bir kere fazladan yaparsan yeterli olur. Bunlar namaz rekatları veya farz şeyler değildir. Fazladan yapmanın bir sakıncası yoktur. Unutarak eksik yapmanın da bir sakıncası olmaz. Allah kabul eylesin.


Yorum: El ile tespih çekerken unutmak

Kayıtsız Üye
33 olması lazım sayı onun için sormuştum. 33 defa tesbihatları yaptıkdan sonra Lâ İlâhe İllAllahü Vahdehû… duâsı okunduğu zaman eksik yada fazla çekmiş olmam sevap da bir değişlik yapar mı yada günah bir ilgisi varmıdır. Bazen elimde çekerken tesbihatı aklım başka yere gidiyor unutuyorum.

Okudunuz mu?  Kabe imamı Kuran okuyuş makamı nedir?

Yorum: El ile tespih çekerken unutmak

Ankaya
33 olması gerekmiyor mu çektiğim tesbihin birde 33 er tane çektikten sonra la ilaheillAllahu vahdehu duasını okumak 100 yapiyor bunda bir aksama olursa sikinti olmaz mi


Şem’a
Namazdan sonra çekilen tesbihlerde sayı belli öyle olması lazım ama hepimiz bazen şaşırırız bunda bir sakinca olmaz

Bu kategoride yer alan Kendine hakim olamamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

El ile tespih çekerken unutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.