Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

Vesvese,Takıntı,Ümitsizlik..

Vesvese,Takıntı,Ümitsizlik..

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm arkadaşlar. 4 ay önce Ramazan ayinda namaza basladim ve tum kotu aliskanliklarimdan tovbe edip kendimi duzeltmeye karar verdim. İlk zamanlar ibadetlerimi çok iyi yapiyor, hep heyecanla namazlarimi kiliyordum, ara sira vesvese olarak icimden kotu sozler dini takintilar geciyordu ama çok olmadan gidiyordu. Yaklasik 2 haftadir kalbimde oyle bir agirlik var ki nefes alamiyorum gogsum daraliyor, ve icimden hep dini seylerle ilgili olumsuz seyler geciyor. Ilk zamanlara gore en agiri su an ki yasadiklarim, yasama sevincim kalmadi hep olumsuzluk yansiyor kafamda, gunah islememek istiyorum ancak sanki icimden "sen çok gunahkarsin" gibi hep umitsiz verici bir his oluyor. Su an bile yazarken çok zorlaniyorum. Namazlarima ara vermedim kiliyorum ancak çok zorlanarak kiliyorum. Sizce bu neden olabilir çok korkuyorum.kalbimi hissetmiyorum daraliyorum. Lutfen yardımcı olun..

Okudunuz mu?  Tedavi Amaçlı Boşalma

Yorum: Vesvese,Takıntı,Ümitsizlik..

Muhammed
Bu tür durumlar sizin gibi yeni ibadet etmeye başlayan insanlarda görülür. Bunun nedeni ise lanetlenmiş olan şeytandır. Sizi ibadet edemez hale getirmeye çalışıyor buna izin vermeyin. Siz daha önce bu durumları yaşamıyordunuz ama ibadet etmeye başlayınca bu tür sıkıntılar baş göstermeye başladı. Çünkü sorumluluk aldınız. Sizi imansızlığa sürüklemeye çalışıyor. Hırsız hiç boş bir eve girer mi! Tabi ki hayır. Sizde iman var bu yüzden sizde boş değilsiniz. Sabredin ve kendinizi fazla sıkmayın, rahat olun. Eğer çok zorlanıyorsanız, bu tür durumlar sizden geçinceye kadar fazlarla yetinin. Bu durumlar sizden belli bir süreden sonra kaybolacaktır. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  İmanı bozan şeyler

Yorum: Vesvese,Takıntı,Ümitsizlik..

AnakinSkywalk
Aleyküm selam. Kardeşim bende yazın ramazandan sona tövbe ettim aynı şeyleri yaşadım bir ara her gevr ağlayıp cehenneme gideceğimi düşünüyordum sonradan dedem sen genö yaşta namazına başladın senin namazun ay gibi parlar şeytan senle çok uğraşır dedi abdest alırken küfür içeren müzik gelirdi kulağıma o namaz kılarken namahremleri düşümdürürdü bende o zamandan beri vesvese geldi mi besmele çekiyorum sana da öneririm. Şeytan seni dinden soğutmaya çalışıyor. Allah’a sığın

Okudunuz mu?  Kurbanı koca kendisine kesmeden eşine kesebilir mi

Yorum: Vesvese,Takıntı,Ümitsizlik..

Kayıtsız Üye
Nesfine uyma andırma nefsin kufrü kafaya taktıkça büyür nefis insanın en büyük düşmanıdır dile vurmadıgın sürece mesül deyilsin


Şüphe

Bu kategoride yer alan Abdestsiz olarak tevhid hatmine devam edebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese,Takıntı,Ümitsizlik.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.