Anasayfa
2 Mayıs 2023, 16:40
Gusul
Yönetici

Uzun sürede gusul almak

Uzun sürede gusül almak

getsuga
Ben gusül alırken çok uzun süre kalıyorum 30dk veya daha fazla zamanda alıyorum.Bunu nasıl yenebilirim.Daha kısa sürede gusül nasıl alırım?


Yorum: Uzun sürede gusül almak

arifselim
Guslün farzlarını sadece yapman gusül için yeterli olur. Bu farzlar ise hakkıyla ve mükemmel bir şekilde en fazla 10 dakikanı alabilir. Hadi çok iyi sünnetini adabını yerine getirdin ve ayrıca çok iyi bir şekilde temizlenmek istedin o zaman da en fazla ama en fazla 15 veya 20 dakika sürsün. Senin yapman gereken şey bellidir. Vesvese etmeyeceksin ve iradene sahip çıkmak zorundasın. Gereksiz yere su harcamak israf ve haramdır.

Okudunuz mu?  Parfüm sıkmak abdesti bozar mı?

Boy abdesti konusu sosyal hayatımı etkilemeye başladı?

Kayıtsız Üye
Öncelikle iyi akşamlar herkese.20 yaşındayım ve bugüne kadar takıntılarımdan dolayı problemler yaşadım hep.Boy abdesti olmadan en fazla 10 veya 15 dakika durabilen biriyim sonrasında içim rahat etmiyor kendimi suçlu hissediyorum.Sık sık gusül almam gerekmiyor ve istimna denilen olaydan uzak durmayı başarabiliyorum çok şükür ama tabii ki bazen boy abdesti almam gerekiyor.Fakat vücudum normalden biraz fazla kıllı ve bu benim inanılmaz derece işimi zorlaştirıyor.Boy abdesti için girdigim zaman 1.5-2 saat arasında banyoda kalıyorum,kılın fazla olduğu bölgelere su girmediğini düşünüyorum.Böyle olunca hem fiziki olarka yoruluyorum hem de sosyal yaşantımı etkiliyor uzun süre kaldığım için.Ayrıca suyu fazla harcadığımı,israf ettiğimi düşünüyorum ve bu beni inanılmaz rahatsız ediyor.Sizce bu duruma çözüm nasıl bulabilirim?Bir kere ovalama ile ne kadar kıl olursa olsun o bölgeye su gider mi?Yoksa benim yaptığım mı doğru olan?Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar dilerim.

Okudunuz mu?  Gusül alırken 30 dakikadan aşağı banyodan çıkamıyorum

Gusul Abdesti Uzun Yikamasi

Kayıtsız Üye
Iyi gunler hocam oncelikle hayırlı ramazanlar hocam benim sorum gusül abdesti alırken vucudun her uzvunu 3 er kere yıkamak gerekir mi yoksa 1 kere yıkamak yeterli midir (özelliklede başa ve omuza su doktukten sonra) şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Dini nikahın kabul olması için gusül abdesti farz mıdır? Gusül olmasa da nikah gecerli olur mu?

ACİLSERVİS
Alacağın cevabı anlamak için önce öğrenmen gereken bazı kelime ve maddeler var.
Farz nedir
Sünnet nedir
Guslün farzları nelerdir
Guslün sünnetleri nelerdir.

Müslüman olarak zaten bunları bilmek zorundasın. Bunları öğrendiğinde ortada bir sıkıntı kalmayacaktır.


gusulde suyu çok haracamak

Bu kategoride yer alan Gusül abdestini doğrumu alıyorum sizce ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uzun sürede gusul almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.