Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

İmanı Kaybetmek

İmanı Kaybetmek

SnnS
Allah’ın selamı üzerinize olsun,

Son birkaç gündür başımdaki bu sorundan muzdaribim.

Doğru ve açık bir şekilde konuşacağım.Ben 20 yaşında bir gencim.Günahkarın tekiyim.Içkim, zinam yok fakat namaz kılmam.Geçmişte namaz kıldığım zamanlarım oldu, fakat şimdi sadece cumadan cumaya.Bunun günahının da farkındayım fakat imani bir zayıflığım olmalı ki bu günahın farkında olmama rağmen harekete geçmiyorum.

Okudunuz mu?  2 kere sehiv secdesi yapmanın hükmü nedir?

Neyse konuma geri döneyim..Ben imanlı bir gencim.Her şeyin, yerin ve göğün, tüm kainatın, hatta bilmediğimiz şeylerin de yaratıcısı olan Allah’ın varlığına ve birliğine, Hz.Muhammed (s.a.v)’in onun elçisi olduğuna iman ediyorum.Ne kadar dinden uzak yaşasam da, her zaman Allah’ın varlığına ait deliller ortaya koymak için araştırmalar yapmışımdır.Daha 3 hafta önceye kadar Allah’ı çok sevdiğimi söylüyordum.Çünkü o var, ben bunu çok iyi biliyorum.

Okudunuz mu?  En Güzel Taharet Nasıl Yapılmalıdır?

Lakin gerek okul ortamı, gerekse okuduğum bazı materyalist-ateist yazılardan olsa gerek, kafamın içine adeta şüphe dalgaları aktı.

"Allah var mı? Ya yoksa?"
"Peygamberler dinleri kendileri mi uydurdular acaba?"
"Geçmişten bugüne kadar dünya üzerinde binlerce din var, ya din kavramı yalansa?"
"Neden bizimki hak dinse, dini ritüeller benziyor diğer dinlere?"
"Dinler geçmişten gelen efsaneler mi?"

Okudunuz mu?  Vitir namazı kılmamak günah mıdır?

Bu ve bunun gibi düşünceler durup dururken beynime hücum ettiler.

O kadar kötü bir ruh haline girdim ki, artık dinden iyice kopma noktasına geldim.Allah’a dua ettim, imanımdan beni mahrum etmesin diye, fakat halim o kadar kötü ki, bu duayı ederken bile şüphelerim devam ediyordu.Gittim şüphelerime rağmen namaz kıldım 2 gündür, her akşam Allah’a bağlanmak için yüce kitabımızı okudum.Devamlı bu evrenin tesadüfen oluşayamayacağıyla ilgili bilgiler okudum.Tam "evet ya tabi ki Allah var, bu düzenin, işleyişin, hassas dengenin bir tasarımcısı olmalı!" diyorum 30 saniye sonra yukarda saydığım şüphe bombardımanı başlıyor."tamam Allah var ama ya dinler uydurmaysa" diye fikirler geliyor.Kaç gündür zihnimde sanki bir müslüman ile bir ateist tartışıyor gibi hissediyorum."Kur’an bize o dönemde ulaşılamayacak bilgiler veriyor" diyorum kendi kendime yani "muhakkak bu kitap Yaratıcı’nın kelamı" diyorum, 2 dakika sonra yine aynı fikirler.Hayattan koptum adeta.Ben Allah’a inanmak istiyorum.ondan hidayet istiyorum.ne kadar günahkar olsam da imanımdan şüphem yokken mutluydum, imanın kıymetini anladım.Ben bu şüphelerden nasıl kurtulacağım? Bir fikir verirseniz çok sevinirim.Allah sizleri imandan ayırmasın, ona inanıyorum.Ve siz değerli kardeşlerimden benim için dua bekliyorum.

Okudunuz mu?  Bazı insanların yüzlerine baktığımızda ışık gibi parladıklarının hükmü?

Selam ile.


Yorum: İmanı Kaybetmek

Gül988
..
Kendine bak . Bu türlü güzel şekilde insanı kim yaratdı? Milyonlarca atomların vücudumuzda farklı farklı fonksiyonları vardır .Aromları düzene koyan Kimdir? Şimdi şu mesaja bakıyorsun , gözlerini açıp kapatıyorsun . O anda bile gözlerin temizleniyor. Kendileri mi başarıyor? Hayır. Hele bir meyvelerin çeşitine bak : hepsi rengarenk , her birisinin tatları değişik , ve biz Bi elmayı bile yerken elma da ki vitaminler vücudumuza ulaşıyor . Hepsi de kara topraktan !kara topraktan rengarenk farklı farklı tatlarla meyveler çıkıyor . Akılsız şuursuz atomlar bu işleri sağlayamazlar. Gece bitince güneş çıkıyor , gündüz bitince de gece oluyor . Her şeyi Allah yaratdı .
Bu dünyada başı boşuna değiliz . Bu dunyaya başı boşuna gelmedik biz .

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken bir banyodaki kirli yere dokunmak, problem olur mu?

Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen fa’al ve kudretli bir zatın harika işlerine bak.
Sen başıboş olmadığın gibi, bu hadiseler de başıboş olamazlar.
Said-i Nursi

Nereye gidiyoruz ? Neden yaşıyorsun ? Niçin geldin bu dunyaya ? Allah’a ibadet etmek için .
Bu vesveseleri bir daha gelmemesi için namazlarını hep kılmalısın düşüncelerini önemsemeyerek. Risale-iNur kitaplarını okumalısın . YouTube de bununla ilgili ne kadar video var . Dr Zakir Naik’e bak
Türk yazılarla altında . HAYALHANEM’in videosu var : "ateist genç musulmana neden teşekkür etdi "
Cay House’un da Serkan Aktaş’la birlikte çekildiği sokak röportajı var , adamın musulman olmasına vesile oldu kardeş . Gerçekten bunları izlemelisin , dinini öğrenmelisin .

Okudunuz mu?  Namaz kılarken bileklik takmak

imanı kaybetmek, dinler yalansa

Bu kategoride yer alan Bir kızı gördüm çok beğendim ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanı Kaybetmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.