Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:29
missa6
Abone

Yemin edip alınan ürün haram mı

Yemin edip alınan ürün haram mı

Kayıtsız Üye
İyi günler bir ürün almak istyordum ama sonra vazgeçtim aklımdan almamak için yemin etmek geçti ama etmedim diye hatrlıyorum ürünü aldım şimdi sorun aklım kurcalanıyor ürün haram mı yemin ettiysem yoksa helal mi yani yemin ettiysem ve aldıysam ürün harammı olur ve bu vesvesemidir çünkü hatırladığım kadarı ile yemin etmedim şüphe var ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Ahirette insanların tekrar diriltilecekleri yer

Yorum: Yemin edip alınan ürün haram mı

Muhammed
Öncelikle akıldan, yani içinizden yemin olmaz. Yeminin geçerli olabilmesi için ağızdan çıkması ve Allah’ın isminin geçmesi gerekiyor. Mesela; VAllahi, billahi, tAllahi gibi. "Yemin ederim" demekle de yemin yapılmış olmaz. Yemin ettiğinizi var sayarsak aldığınız ürün haram olmuş olmaz. Büyük günah işlemiş olursunuz. Bu yüzden tövbe edilmesi ve yemin kefareti verilmesi gerekir.

Bu kategoride yer alan Kötülük yapan biri için dua etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin edip alınan ürün haram mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.