Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:29
missa6
Abone

Noel kurabiyesi haram mı

Noel kurabiyesi haram mı

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben avrupada yasiyorum ve bir sorum olacak: burada Noel zamani yaklasiyor, ama biz noeli kutlamiyoruz. Ancak bu zamanlarda "noel kurabiyeleri" yapılır, ve bende ne yalan söyleyeyim çok yapardim. Ama noel kutlamak amacli degil, sadece kışın kurabiye ile caylar yemek icmek-o atmosferi yasamak için. Canimda cekmiyor degil.

Okudunuz mu?  Aslan yattığı yerde belli olur ile ilgili komposizyon

Noel Kurabiyeleri yapmak günahmidir?

Simdiden teşekkürler,
Allah razı olsun


Yorum: Noel kurabiyesi haram mı

Muhammed
Peygamber efendimiz kafirlere benzememek için onların yaptıkları şeylerin zıttını yapmıştır. Bu nedenle yılbaşında, Hristiyanların bayramlarında bu tür şeyleri yapmamaya çalışın. Bu gün değilde başka günlerde yiyin ve için. Ama hergünki gibi yediğiniz veya içtiğiniz şeyleri bu günde yemenizde herhangi bir sorun yoktur.

Okudunuz mu?  14 şubat sevgililer gününde hediye almak günahmıdır?

Yorum: Noel kurabiyesi haram mı

Rose_love
Muhammed kardesim, ben yilbasini anlayamadim? Yilbasi hristiyanlara ozel bir bayram degil, yil basi bayram bile degil. Yil basi yeni bir yila girmektir. Hristiyanlarin kutladigi Hz. Isanin dogumu 24 25 araliktir.


Yorum: Noel kurabiyesi haram mı

Muhammed
< Muhammed kardesim, ben yilbasini anlayamadim? Yilbasi hristiyanlara ozel bir bayram degil, yil basi bayram bile degil. Yil basi yeni bir yila girmektir. Hristiyanlarin kutladigi Hz. Isanin dogumu 24 25 araliktir. >

Okudunuz mu?  Salavati tefriciye okumak belayı def edermi

Rose_love kardeşim söylediğin doğru fakat 1 ocak bayram olarak kabul ediliyor.

Hristiyanların Hz. İsa’nın doğum günü dolayısıyla kutladıkları bayram; bu bayramın kutlandığı zaman süresi; Miladi yılı Ocak ayının birinci gününün gecesi; Miladi; Hz. İsa’nın doğumu kabul edilen gün. Bu günü esas alan takvime ise Miladi takvim denir.

Bu kategoride yer alan SübhanAllahi ve bihamdihi sübhanAllahil azim ve bihamdihi estağfirullah anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Noel kurabiyesi haram mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.