Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

İnsani kurallara uymamak günah mı?

İnsani kurallara uymamak günah mı?

MertK
Kurallara uymamak gunahmi? Mesala trafik kurallarina, okuldaki kurallara nere olursa olsun, kurallara uymamak gunahmi?


Yorum: Kurallara uymamak gunahmi?

Gül988
Trafik kuralları, insanların mal ve canlarını korumak için yöneticilerin koyduğu kurallar olup, bunlara uymak dinin de emridir. Bu açıdan dikkatli olmak gerekir. Memur görmese de meşru olan kurallara riayet etmek gerekir. Kurallara riayet etmeyeni memur görüp ceza yazmazsa kul hakkı yemiş olmaz, ama kural ihlali bir çeşit kul hakkına tecavüz olduğu için, bundan sorumlu olur.

Okudunuz mu?  Namazda okunan dualar ayetler

İnsanların tesis ettiği bir mekanizmanın kurallarını insanların belirleyebileceği esasına dayanılarak "Trafik kaidelerine uymak vaciptir." fetvası verilmiş olduğundan, bu konuda şoförün ve yayaların bu kaidelere uyması vacip sevabı kazandıracaktır. Uymamak da kişiyi sorumlu kılacaktır.
Sorularla İslamiyet .


Yorum: İnsani kurallara uymamak günah mı?

MertK
Cok sagol cevabin için, Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

Yorum: İnsani kurallara uymamak günah mı?

Gül988
Allah razı olsun


Rich
Selamün aleyküm kardeşlerim, ben yurtta kalıyorum yurt müdürlüğü kettle kullanmamızı yasaklamış. Ben bu yasağa uymayıp kettle kullanırsam günaha mı girerim ve bununla yapacagim çay vs gibi şeyler haram mı olur

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde irkilmek

arifselim
Aleykum selam. Bu yasak ise ve sizin buna uyma zorunluluğunuz varsa buna uymanız hem dini hemde insani bir görevdir. O şey için illa haram demeye gerek yoktur. Zaten müslüman dürüst olmak zorundadır.

Bu kategoride yer alan Yemin kefareti olarak elbise kıyafet vermek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsani kurallara uymamak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.