Anasayfa
19 Haziran 2022, 17:13
sizden96
Abone

Günde tek vakit namaz kılınır mı

Günde tek vakit namaz kılınır mı

alonsof1
Selamün Aleyküm , arkadaşlar namaza başlamak istiyorum önce hiç kılmıyordum sadece Cuma namazını kılıyordum. Şimdi mesela sadece öğle namazını kılmak istiyorum , yani günde tek vakit namaz kılmak o da öğle namazı bu durumun bir sakıncası var mı bir sorun olur mu , yoksa olmaz mı günde tek vakit kılsak bile. Ve ek olarak namazda süreklilik şart mı ? Yani bir başladığımızda hiç bırakmayacağız mı ? Mesela haftanın 6 günü tek vakit olarak öğle namazını kıldım , 1 günü kılmadım. Peki bu bir sorun mu ?

Okudunuz mu?  Adet döneminde saç kestirmek , diş dolgusu yaptırmak, tırnak kesmek, saç boyamak caiz mi

Yorum: Günde tek vakit namaz kılınır mı

klav
Müslüman olmanın 5 tane şartı var. Beş vakit namaz bu şartlardan biridir. Allah’ın bu emrini kulları ile pazarlık edemezsin. Kayıtsız şartsız namaz aralıksız her gün 5 vakittir. Bunu hiç kimse değiştiremez.


Yorum: Günde tek vakit namaz kılınır mı

alonsof1
Evet. Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Gögüs ve karındaki kıllarım dökülüyor

Yorum: Günde tek vakit namaz kılınır mı

VESSELAM
Aleykum Selam, Çok az kişi vardır ki ömründe 5 vakit Namazında devamlılık getirsin. Yani ömrü boyunca 5 vakit Namazı aralıksız kılan yok denecek kadar az kişi vardır. 5 Vakit Namaz FARZDIR. Dörde, üçe veya herangi bir sayıya indirmek söz konusu dahi olamaz. Namazlarında devamlılık getiremediğinde ise Tövbe et ve tekrar başlamaya çalış. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Kadının dokuz (9) nefsi

imam
< ömrü boyunca 5 vakit Namazı aralıksız kılan yok denecek kadar az kişi vardır. >
Mazeret olmadan farz namazları terk etmeyen bir sürü müslüman vardır 🙂


günde bir vakit namaz kılmak, günde 2 vakit namaz kılmak, gunde sadece1vakit namazkilmak

Bu kategoride yer alan Boy abdestinde unutulan yerleri sonra yıkamak geçerli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günde tek vakit namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.