Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:45
Kuran
Yönetici

Kur’an-ı Kerim hakkında önemli sorular

Kur’an-ı Kerim hakkında önemli sorular

Molla_Efdal
Kur’an-ı Kerim ile ilgili mühim sorular

Selamun Aleyküm. Bir arkadaşım topkapı sarayında sergilenen Kur’an’ın Hz. Osman’a ait olmadığını söyledi. İlk başta inanmadım. Sonra araştırdım ve şok oldum. Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç’ın yaptığı araştırmaları netcesinde topkapı Mushafının Hz. Osmana ait olmadığı ortaya çıkmış. Çünkü mushafta harflerin üst ve altında okumaya yardımcı olan nokta işaretleri bulunuyormuş bu ise ilk dönem yazılan mushaflarda bulunmayan bir özellikmiş. Bu olay gerçek mi? Gerçekse Hz. Osman’a ait mushaf nerede?

Okudunuz mu?  Fatiha Ne Demektir?

2- Ateist forumlarda şöyle bir yazı okudum: Müslümanlar Hristiyanlara incilin tahrif edildiğini söylerlerken bunun sebebinin papazların İznikte 300 incil içinden 4 tanesinin gerçek incil olduğunu kabul etmiş olduğunu söylüyorlarmış. Bugün İslam aleminde iki farklı Kur’an var. Ayrıca bu ikisi dışında basılmamış sekiz Kur’an daha var buna nedemeli?
Şeklinde bir yazı okudum bu doğru mu?

Okudunuz mu?  Kuran-ı Okumadan Sadece Gözle Takip Ederek Hatim Sayılır Mı?

Yorum: Kur’an-ı Kerim hakkında mühim sorular

Şem’a
1. Hz Osman Kuranı olduğu doğrudur çünkü onun döneminde noktalama vardı ama harekeler yoktu
2. Incilin tahrif olduğuna dair apaçık deliller vardır ama asla iki tane farklı Kuran yoktur. Sadece boş bir iddia

Okudunuz mu?  Yemin Olsun İncire Zeytine!

Yorum: Kur’an-ı Kerim hakkında mühim sorular

Molla_Efdal
Af diliyerek tekrar soruyorum:
Tayyar Altıkulaç diyorki: Topkapı Mushafı’ndaki harflerin üzerinde okumaya yardımcı olan noktalara rastladık bu noktalar Hz. Osman dönemine ait bir sistem değil. Noktalar Ed-Düeli denen Hz. Ali döneminde kadılık yapmış birisi tarafından geliştirilmiş. Yani bu mushaf Hz. Osman’a ait değil. Hatta ve Hatta Hz. Osmanların mushaflarından çoğaltılan bir mushafta değilmiş. Bu doğru mu?

Okudunuz mu?  18 cüz tam olarak kaçıncı sayfa ?

Yorum: Kur’an-ı Kerim hakkında önemli sorular

Şem’a
Tayyar Altıkulaç, Hz. Osman’a Nispet Edilen Mushaf-ı Şerif

Kur'an-ı Kerim hakkında önemli sorular

Kur'an-ı Kerim hakkında önemli sorular


Molla_Efdal
Ama sayın Altıkulaç bir gazeteye verdiği röportajda Mushafın HZ. Osman’ın mushafı olmadığını söylüyor:

Topkapı Mushaf’ı ile ilgili özetle belirtmek gerekirse: İlk varak’ından önceki Osmanlıca 1226 (1811) tarihini taşıyan açıklamada bu Mushaf’ın Hz. Osman’ın mübarek eliyle yazıldığı kaydediliyorsa da, benim incelemelerime göre bu Mushaf Hz. Osman’ın şahsî nüshası olmadığı gibi oluşturduğu heyete yazdırdığı Mushaf’lardan biri de değildir. Baş taraftan birkaç varak zarar gördüğü veya zayi olduğu için sonradan yazılmıştır (Mushaf’ın yazılışından sonra yaklaşık 50-100 yıl içinde kaleme alınmıştır). Başından sonuna kadar kelime kelime, harf harf incelediğimiz bu değerli kültür varlığımızın metni ile bugün okuduğumuz Mushaf’lar arasında -çok basit, manayı etkilemeyen bazı imlâ farklılıkları istisna edilecek olursa- bir farklılık yoktur. İmla farklılıklarıyla ilgili bir örnek vereyim. Meselâ alâ kelimesi pek çok nüshasda yâ ile yazılırken bu Mushaf’ta elif’le yazılmış. Aslında bu örnek bu Mushaf’ın Hz. Osman’ın Mushaflarından olmadığının da delillerinden biri. Bu Mushaf Hz. Osman’ın yazdırdığı Mushaf’lardan biri olan Medine nüshasından veya bu nüshadan yazılmış bir Mushaf’tan istinsah edilmiştir. Hat uzmanlarına göre hicrî I. asrın sonunda veya II. asrın ilk yarısı içinde yazılmış olmalıdır. Kaynak:http://www.tevhidhaber.com/topkapi-sarayindaki-mushaf-hz-osmanin-degil-25398h.htm

Okudunuz mu?  Kuran okuyan mümin kokusu hoş ve tadı güzel portakal gibidir"

Benim sorum bu Mushaf Hz. OSmana ait değilse ona ait Mushaf nerede?


öylesine
Yahu kardeşim o kadar hafız varken hiç 2. kuran olabilir mi?biraz mantıklı olun ya!Kuran’ı büyüklerimiz hafızaya almışlar ve o günkü araplar yazıdan çok hafızalarına güvenirmişler.o kadar insan ezberlemiş ne 2. Kuran’ı hiç o kadar hafızın olduğu yerde Kuran değiştirilebilinir mi az mantıklı olun.

Okudunuz mu?  Mufassal Nedir?

Molla_Efdal
Arkadaşım ben nediyorum sen nediyorsun. Ben Topkapı mushafı hakkında bişey soruyorum değil mi


öylesine
ya kardeşim sen ne diyorsun ya.Osmanın,Alinin,Velinin Kuran’ı diye bir şey mi var?Kuran Allah’ın sözü ve hepimize bu hitap,kuran hepimizin.senin benim diye birşeyi mi var.sen önce bunu bir açıkla he.

Okudunuz mu?  Kuran olan odada uyunur mu?

Kayıtsız Üye
S.a ya arkadaşlar ayet var ayet Allah’ın; hicr suresi 9. ayette ve kıyame suresi 17. ayette, kur’anı koruyacağını bildirmesi.
Hala neyin kafasi bu buna inanmayan kafir olur.


kuran hakkında soru ve cevaplar

Bu kategoride yer alan Süre isimleri Kur'an sıralamasına göre başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an-ı Kerim hakkında önemli sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.