Anasayfa
25 Haziran 2022, 20:09
sizden95
Abone

Bilmeden domuz eti veya domuz yağı içeren bir şey yemek

Bilmeden domuz eti veya domuz yağı içeren bir şey yemek

MertK
Yukarıda da belirttiğim gibi bilmeden yani haberim olmadan domuz eti veya domuz yağı içeren bir şey yesem bana günah yazılır mı?


Yorum: Bilmeden domuz eti veya domuz yagi iceren bir şey yemek…

Mucahid
Bilmeden yapılan tüm günahlardan sorumlu değiliz


Yorum: Bilmeden domuz eti veya domuz yağı içeren bir şey yemek

hayırlısı23
Bilmediğimiz de o kadar çok şey var ki. Örneğin domuzdan elde edilen yapılan 180 farklı üründen 40 tane en çok kullanılanın fotoğrafını atıyorum. Mermiden tutun yoğurda sabuna ekmeğe insülin iğnesine kadar herşeyde domuz kullanıyor yazılana göre. Sık kullandığımız şampuan, kağıt diş macunları ve ayakkabılarda bile heryerde kullanılıyor denilene göre. Bu durumda ne yapacağız peki, çok karmaşık ve kötü bir durum müslümanlar için. Ama bu tür ürünler de hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Sizce ne yapmalıyız arkadaşlar

Okudunuz mu?  Sehiv Secdesinden Önce Rabbena-Salli Barik Okunur Mu

Yorum: Bilmeden domuz eti veya domuz yağı içeren bir şey yemek

hayırlısı23
diş macunu şampuan sabun vs. bunların hepsinde var demekki, ne yapacağız bu durumda admin birisi cevap yazsa, kullandığımız şeylerin üstünde domuz ürünü vardır demiyor ama besbelliki çoğunda var ve saklıyorlar ne yapacağız

Okudunuz mu?  Eren Erdem-"Şeytan Evliyaları" Hakkında !

MERAK EHLİ
Şöyle bir şey var yemek yasak, günah. Ama sağlık olarak kullanılıyorsa sıkıntı olmaz. Ve şuan türkiyede yaşıyoruz. yenilen içilen ürünler denetimden geçiyor. üstünde trans yağı var veya yok yazıyor. %99 a yakınında yok. Ondan dolayı sıkıntı olmaz. Ama eğer bilmeyerek yemiş isek de tövbe etmemiz lazım. Bilmeyerek de olsa ALlah’ın yasakladığı bir şey yapmış oluyoruz. Onun için bilerek veya bilmeyerek yaptığımız tüm günahlardan, hatalardan ve yanlışlardan dolayı Allah’a sığınıp tövbe etmeliyiz. Bilmeden yaptığımız tüm günahlardan sorumlu değiliz demek büyük hataya götürür bizi. Allah herkese akıl verdi düşünüp tartalım diye. Eğer dikkat etmeyip ne olursa olsun sonuçta ben bilmeden yaptım demek olmaz. Yenen şeyleri içilen şeyleri inceleyip sorup tüketilmelidir.

Okudunuz mu?  İsyan Etmek İstemiyorum

Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
Ben bir bayanım. Şampuan konusunda seçici olmalı mıyım? İçindeki ürünlerin kanserojen falan olmasını istemem galiba. Bence sağlımız açısından da önemli bir durum galiba. İçinde domuz yağı ve katkıları olmayan şampuan var mı? Peki bayanların bu konuda ne yapması gerekiyor? İçinde domuz yağı olduğunu düşünürsek(ama emin değilsek) kullanmamız caiz midir? Ben galiba hiçbir şampuanın arkasında "domuz yağı ve domuzdan elde edilen hiçbir ürün yoktur" yazısı görmedim galiba. Sizin bildiğiniz ya da gördüğünüz öyle bir şampuan var mı?
Soruma cevap verebilir misiniz?

Okudunuz mu?  Bazı takıntılar

Hoca
< İçinde domuz yağı ve katkıları olmayan şampuan var mı? >
Hiç bir şampuanda domuz yağı ürünü olmaz benhiç duymadım görmedim okumadım
Dinimizdeki ölçü şudur: Aldığınız ürünün içeriğine bakın haram bir madde yoksa kullanabilirsiniz


Kayıtsız Üye
Selâmun Aleyküm,
Bazı markaların domuz yağı veya katkıları kullandığını duyunca o ürünleri kullanmamaya çalıştım galiba. Bir marka internet sayfasında helal içerikli olduğunu , bu konuda güvenilir olduğunu yazmışlar galiba. Onu aldık galiba. Sonra ben de o markanın şampuanın içindekilere baktım galiba. Glycerin diye bir madde hayvansal kaynaklı olursa(bitkiseli de varmış sanırım)domuzdan elde edilebilir gibi bir şey okudum galiba. Peki benim ne yapmam lazım? Bazı yerlerden onlara (markaya) mesaj attım galiba. Mesaj atana kadar beklemeli miyim? Gusul de almak istiyorum galiba.(vesveseden olabilir belki.). Temizlenmek de istiyorum sanırım.

Okudunuz mu?  Gelin ayakkabısına isim yazmak caiz mi

ışık
Selâmun Aleyküm,
Sanırım bazı şampuanların içinde domuz yağı veya katkıları varmış. Ben de önceden kullandığım bir şampuanı kullanmadım. Bir şampuan buldum. İnternet sayfasında helal içerikli olduğu ve güvenilir olduğu gibi bir şey yazıyordu sanırım.Şampuanın içindekiler kısmında Glycerin gibi bir madde vardı galiba. Bu maddenin domuzdan üretilebileceğini okudum. Ama bitkisel kaynaklı da olabilirmiş belki. Marka sahiplerine sordum galiba. İnşAllah cevap verirler. Peki şimdilik ne yapmam gerekiyor? Temizlenmem gerekiyorsa onlar mesaj atana kadar beklemeli miyim yoksa internet sitelerindeki bilgiye güvenip yıkanmalı mıyım?Lütfen cevap verir misiniz?

Okudunuz mu?  Allah'ın adını anarak yemin etmekle Allah'ın üzerine yemin etmek arasında kefaret farkı var mıdır?

Selâmun Aleyküm,
İnşAllah galibasız falan yazabilirim. Bazı şampuanlarda domuz kaynaklı ürünler olduğunu öğrendim. İnşAllah bir daha onları kullanmam. Bir şampuan buldum. İnternet sitesine de baktım. Helal yöntemlerle yapıldığı , güvenilir olduğu falan yazıyordu sanırım. İçindekiler kısmına baktım. Glycerin diye bir madde var sanırım. İnternette okuduğuma göre hayvansal kaynaklı olduğunda domuzdan üretilebilirmiş. Ama bitkisel kaynaklı da olabilirmiş belki.Onlara e mail attım sanırım. Cevap gelene kadar yıkanmıyım mı? Temizlenmem gerekiyorsa ne yapmalıyım. İnternet sitesine güvenip yıkanmalı mıyım?(Bu marka aşırı bilindik değil sanırım ama beğeneni var bildiğim kadarıyla.) İnşAllah yanıtlarsınız.

Okudunuz mu?  Nasheed Dinlemek Caizmidir?

Hoca
< domuz yağı veya katkıları varmış. >
Peygamberimize (s) peynir ikram edilmiş, birileri sanırım bunu yahudiler yapıyor ve içine domuz yağı katıyorlar dedi.
Efendimiz Gözlerinle gördün mü dedi adam hayır deyince yemeğe devam etti.

Sizde şampuan üzerinde domuz yağı katkısı vardır ibaresi görmeden zanla hareket etmeyin.

Okudunuz mu?  Peçeli birinin ,erkek doktorun yanında yüzünü açması caiz mi ?

Kayıtsız Üye
Ben Almanya’da yaşıyorum bugün Fırına gittim bir yerden aklıma girdi için sordum ve bana bütün ürünlerin Gelatınlı olduğunu söylediler, simite bile sürüyorlarmış. Dükkanda da çok/bazı ekmekleri de Domuz kılarla yapıyorlar öğrendik, bugüne kadar ailem ve Müslümanlar bilmeden yılarca domuz yemiş. Tevbe edilirse ve deha dikkat edilirse günaha girmiş olunur mu?

Okudunuz mu?  Hz Musa (as)'a gelen 10 emir arasında "cumartesi günü hiçbir iş yapılmayacak" diyor, bunun nedeni nedir?

mum
Bilmeden istemeden domuz ürünlerini kullanmanın günahı olmaz kardeş, siz bundan sonra dikkat edersiniz.


Kayıtsız Üye
Adam gayet ciddi bir soru sormuş bende merak ediyorum diyelim yabancı ülkede yaşıyoruz yada tr hiç fark etmez adam restorantta bize yemek verdi ve içinde domuz eti var sonradan öğrendik diyelim yada öğrenmedik bunun günahı ne onu cevaplayın.


muvaffak
Müslüman kişi kendini ve dinini korumak için uyanık olmalıdır. Gideceğiniz restoranın menülerinde neyin var olduğunu neyin olmadığını iyice araştırmalısınız. Domuz eti veya katkısı olmayan ürünleri tercih edip haram olana düşmemek adına soru sormalı, araştırma yapmalısınız. Bilmeden yapılan bir şeyin günahı olmaz. Bundan ders çıkarmalısınız. Domuz içeriği olduğunu öğrendikten sonra bir daha o yerde yemek yemezsiniz.

Okudunuz mu?  Müzik dinlemek caizmi?

bilmeden domuz eti yemek, domuz yağı, yanlışlıkla domuz yemek

Bu kategoride yer alan Ahirette hayvanlarımızı görebilecekmiyiz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmeden domuz eti veya domuz yağı içeren bir şey yemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.