Anasayfa
28 Nisan 2023, 16:25
Rüya Yorumu
Yönetici

Evlilik niyetine istihareye yatmak

Evlilik niyetine istihareye yatmak

ilknuur
Hayırlı günler ben erkek arkadaşım için istihareye yattım bugünlerde baya kötü gidiyor ilişkimiz yedi gecedir yatiyodum en son dun gece rüyami gördüm ilk daha onceden evlenen bir tanıdığımızi tekrar evleniyoken gördüm beyaz gelinlik damat Yanındaydı. Sonra dan kendimi erkek arkadaşimin evinde gördüm bisey unutmusum gizliden giriyorum evlerine annesi babasi kiz kardesi uyuyo sonra kendi eve usta çağırmış biseyi sokturuyo atacakmis beni gizlendigim yerden goruyo normal davraniyo sonra kardesi görüp merhaba fln dio o arada ben seni birakayim dio bana bende kavga ediyorum kardesi abi istemiyosan olmuyosa bırakın dio bendesinirlenip evi terkediyorum ilk ruyam bu kadar sonra uyaniyorum tekrar uykuya daldigimda da yazlık komsularimizla deniz kenarinda gunesleniyoruz..ruyama bir yorum yaparsaniz sevinirim ben neye nasıl karar vericem anlayamadım iyiside var kötüsü de gibi… Hayırlı günler. ..


Yorum: Evlilik niyetine istihareye yatmak

arifselim
Hayırlı günler. İstiharede rüya görme şartı yoktur çünkü insanın içinin ferahlaması veya daralması ona rüyadan daha açık ve neti bir işaret olur. Bu gördüğün rüya gene olarak hayırlı olarak yorumlanmaz. Evlilik gibi ciddi bir konuda mutlaka danışarak bir karar verilmelidir.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattım ve rüyamda şimdi düşündüğüm kişi ile bir mekandaydık ve beni tanıdığını iddia eden biri geldi bize resimler göstererek geçmişe gitmemi sağladı ve ben orda biri ile evleniyordum ve kendi ismimle değil farklı bir isimle
Sonra bende rüyamda geçmişte ben evlenmiştim düşüncesi ve hatırlamaları başlıyor. Geçmişe gittiğimizde nikah kıyılacağı Zaman aileler tartışıyor ve ben uyanıyorum.


arifselim
Bu istihare için manası açık bir rüya olmaz. Eğer içine de açık bir istek gelmemişse istihareni tekrar yapman gerekir. İnsanın içine gelen his en net işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam sevdiğim kişi ile evlenmek için istihareye yattım 1.de hiç bir şey görmedim ama kalktıgimda çok huzurluydum 2. Kez yattıgımda kurabiye gördüm arkasından beyaz mutfak dolapları ve siyah ocak gördüm ne anlama geliyor yorumlayabilir misiniz


arifselim
Aleykum selam. İstiharede ilk görülen işarete itibar edilir. Rüya görmek ise şart değildir. İkinci rüyanda olumludur ve evliliğe delalettir. En doğrusunu Allah bilir.


Elfffff
Merhaba ben erkek arkadaşımla tartıştıktan sonra istihareye yattım ve rüyamda kırmızı ıslak bez gördüm bir köşede o bezi elime alıyorum tekrar bırakıyorum falan sonra kırmızı 4 yapraklı bir çiçek görüyorum sonrada karpuz görüyorum ondan sonra üst konşumun oğlu avucumun içine beyaz haşlanmış sıcak yumurta bırakıyo ondan sonrada bardakta yarım yoğurt görüyorum baktığım bir çocuğa yedirmek üzere hazırlamışım biraz karışık anlayamdım hayırlı olup olmadığı yardımcı olursanız sevinirim ??

Okudunuz mu?  Rüya anlatmak günah mıdır

arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare için bu rüyan net bir manaya işaret etmez. Asıl önemli olan içine gelen histir bu his sana olumlu mu olumsuz mu bir işaret olur. Eğer için rahat değilse istihareni tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben evlilik için istihare yaptırdım 4 defa 1.de herkes karşı çıkıyormuş küçüksün olmaz diyorlarmış ama o kadar istiyormusumki kabul ediyorlarmış sonunda oluyormuş 2.de hazreti eyüp peygamberi ziyarete gidiyormuş 3.de gelin damat görmüş çok güzel bir dua okunuyormuş 4.de kafamdan aşağı altın nazar boncuğu döküyorlarmis arkadaşlar bunun yorumunu yaparsınız.


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihareyi senin kendin için yapman gerekir sünnet olan budur. Rüyalar ise hepsi olumlu manaya delalet eder.


Kayıtsız Üye
Ben sevdiğim kişi ile evlenmek için ıstihareye yaptırmak istedim ve sevdiğim kişinin annesi ıstihareye yatti . Rüyasında benim siyah çarşaf giydigimi ve oğluna gösterdiğini görmüş.


arifselim
İstihareyi herkesin kendisi için yapması gerekir. Çarşaf giyilmesi ise hayırla ve evlilikle yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda kardeşimin arabası yeşile yakın o arabaya bindiğimi yolda bir yerde markette indim. Marketten salep ve bazı şeyler aldım .cüzdanımda iki 20 tl vardı. Ordan inşaat halinde bir yere girdim. Elimde tepsi vardı tepside yemek vardı. Bayanlardan biri bana patetesli yemek koydu tepside makarnada vardı. Herkes inşaat halinde olan yerde yemek yiyordu. Yorumu anlamadım yorumlarsanız sevinirim


arifselim
Rüyan istihare için hayırlı ve olumlu manadadır. Bu hayır ve berekete delalettir. İçine gelen his de sana bir işaret sayılır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamlar hocam istihare için yattığımda rüyamda sevdiğim kişinin bize Kahve yaptığını ve onu içerken oturduğumuz kanepe de mantarlar İn olduğunu gördüm yemeklik mantarları oraya toparlayıp koymuştum yorumlarınız için teşekkürler


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanızı 3. sormanız lütfen defalarca ayrı ayrı yerlerde sormayalım.

Bu rüya evliliğe delalet eder. İstiharede asıl önemli olan içinize doğan hissinizdir bu en doğru işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Arkadaşıma benim için istiareye yatmasını istedim. Gördüğü rüyada eski erkek arkadaşım bir kızla beraber ve kızın hamile olduğunu görmüş. Ve kızla kavga ettiğimi,daha sonra onların çekip gittiklerini ama giderken çocuğun arkasını dönüp bana baka baka gittiğini görmüş. Sizce nasıl yorumlamalıyız ?

Okudunuz mu?  Evlilik istiharesinde anneyi görmek

arifselim
Merhabalar. İstihareyi kendiniz için sizin yapmanız gerekir. Bu rüyada açık bir işaret yoktur. Siz kendiniz için tekrar yapmalısınız.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam. Sevdiğim kişi ile evlenmemiz hayırlı mı diye istihareye yattım. Rüyamda sahur yaptıktan sonraydı. Balkona çıktım. Yakın bir arkadaşım orucunu bozdu. Kızdım. Hava henüz tam aydınlanmamıştı. Sahur vaktiydi. Başımı birden kaldırıp gökyüzüne baktım. Gökyüzünde bir uçak vardı ve sürekli beyaz dumanla çember çiziyordu. Sonra bir yerde işimiz vardı. Koşa koşa yetişmeye çalışıyoruz arkadaşımla. Bi ara arkadaşım geride kaldı. Arkama dönüp ona bakmak istedim. Başımı sağ tarafıma doğru çevirince sağımda deniz olduğunu gördüm. Rengi maviydi. Yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
Aleykum selam. İstihare için manası açık bir rüya değildir. Ama içinize gelen huzur yada huzursuzluğa göre hareket edebilirsiniz bu en doğru işarettir.


Ya Veli
Esselamun aleykum

3 gecedir istihareye yatmaktayım

Biliriz ki böyle durumlarda yorum yapma ehliyeti lüzum eder tıpkı Hz Yusuf gibi ..

Benim hakikatim şu idi
İşlerim bozuldu epeydir ve yeni bir sektör var ama zor ve zaman ve maddiyat isteyen bir iş.

İstihareye yaptığımın ilk gecesinde ,oturduğum eve yakın bir yerde yabani incir ağacı var (gerçekte de var)ve o ağacın yanına gidiyorum bir baktım ki yaprakları kocaman ve yem yeşil ve dallarında büyük büyük ağızları az açılmış yeşil incirler var .Allah’ım diyorum bu imkansız bir incir yabani ve aşılı değil her halde bir ikisi tutmuş olmalı sonra diğer dalına bakıyorum. Orada da kocaman yeşil incirler var ..
Sonra rüyadan uyaniverdim ve hemen yere kapanıp şükür secdesine vardım .kalbim öyle ferahlamıştı ki,binlerce kez şükür.
2.gece pek rüya hatırlamıyorum
3.gece sanki yeni doğan bebekler gibi tebessüm ediyordum birileri beni güldürüyor idi ama tebessüm ile.
Bu gun kalbim de kavgalar kalmadı hamdu şemalar olsun ki çok rahatladim yeni iş ile ilgili çok al ver yapıyordum nasıl olacak diyordum şimdi bu kavgaların hepsi sustu.
İşten sogadim ya da işe karşı isteğim de artmadi ama kalbim huzur ile doldu.
38 yaşındayım evliyim 2 çocuğum var Allah’a emanet olsun hepsi.

Sualim ise şudur

Benim için mühim olan bu karar aşamasında gördüğüm rüya yaşadığım hal..yarınlar mısınız Allah rizasi için.hayatimin bu gününde yeni bir karar alıp sıfırdan bir işe başlamak ve olan maddiyatı bu işe bağlamak ..
İşte bu kararı almak ya da vazgeçmek zor.
Sizlerden yorum bekliyorum Mevla razı olsun
Vesselam

Okudunuz mu?  Rüyada, geminin içindeyken denizin üstüne yağmur yağması

arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstiharede ilk alınan işarete itibar edilir. İlk rüyan rızık bereket ve hayırlı olarak yorumlanır. Her ne olursa olsun sonuçta bunlar rüyadır veya içinize gelen hislerdir. Önemli olan her işi için mutlaka işin ehline danışmak ve ona göre bir karar vermek gerekir. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
S.a. hocam. Sevdiğim ile ayrılmamız, evlenmememiz hayırlı mı, hayırsız mı diye istihareye yattım. Renkleri tam hatırlamıyorum. Beyaz, gri… Bilmiyorum. Sadece inanılmaz derecede huzursuzdum. Gece yarısı rüyadan ve o huzursuzluktan dolayı uyandım. Uyandığımda sevdiğim kişiyi kaybetmek istemedim, daha çok bağlandım. Bu tam olarak ne demek? Evlenmemiz mi hayırlı, evlenmemiz mi? Hangisi hayırlı?


arifselim
Aleykum selam. Anlaşılan o ki için hala rahat değil. Bu durumda istihareni tekrar edebilirsin. Ayrıca güvenilen ve sizi tanıyan kimselere danışabilir ve öyle bir karar alabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam bn tekrar istihareye yatarım ama bu rüyaya göre ne yapmam gerekiyo..? Dayimin oğlunu mu beklicem yoksa istihareye yattığım kişiyi mi??..


arifselim
Tabiki istihareye kimin için yatmışsan biz ona göre yorumladık. Rüyanın tabiri kimin için istihare yapmışsan onun içindir. Eğer iki talibin varsa ayrı ayrı istihare yapmalısın.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Istihare görüşeceğim kişinin hayır mı şer mi olduğunu anlamak için yattım. Rüyamda yoldan annemle karşı karşıya geçiyordum. Siyah takım giyinmiş bir beyefendinin yanında yeşil giyinmiş yaşlı teyze vardı. Benim kanım o beyefendiye ısınmıştı. Bende benim görüşeceğim kişi diye düşündüm. Sonra farkettimki benim görüşeceğim kişi başka şehirde bunları rüya içinde düşünüyorum. Not. Görüşeceğim kişi resimlerde siyah takım elbise giyinmişti. Ondan mı etkilendim bilmiyorum. Aklım karıştı ama rüyamda gördüğüm beyefendiye kanım ısındı. Rüyamda ki benim bulunduğum şehirden biri. Görüşeceğim kişi ise başka şehirden. Ben yorumlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim


Tohat
Rüyanızda bir çok kişinin öldürülmesi sonucu kan görmeniz olumlu şekilde tabir edilmez. Kan istiharede hayırlı olmadığının işaretidir. Kırmızı renginden dolayı yapılmak istenen işte dikkatli olunması ve doğru düşünülmesi gerektiği yönünde mesaj içerir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. İstihareye ilk gece yattığımda rüyamda. Beyaz dolmuşa binip gittiğimi gördüm. Yanımda iş arkadaşlarım ve sevdiğim patronum vardı. Sonra dolmuştan indim. Üzerimde beyaz kıyafet ve beyaz başörtünün üstünde kırmızı gül deseni vardı . Rica etsem yorumlar mısınız.


Tohat
Aleykümü selam. İstiharenin mahiyeti renklerinde ve uyandıktan sonraki ruh halinde mevcuttur. Rüyanızda gördüğünüz beyaz renk hayra alamet olup bindiğiniz arabada hareket halinde olmanız ve bir yere gitmeniz hayatınızda olumlu değişiklikler yaşayacağınıza tabir olunur.

Okudunuz mu?  Rüyada araba lastiği değiştirmek

Kayıtsız Üye
Evlilik için istihare namazı kilip uyudum. Ancak uyandıGimda çok korkmus kolum uyumuş bir haldeydim. Rüyamda direk evlenmeyi düşündüğüm kişiyi çok net gördüğümu hatırlamıyorum. Genel olarak rüyamda insanlar olduruluyordu. Bir kişi rüyanın sonunda ben dahil iki kişiyi de öldürdü. Beni öldürmeden önce yardım istedim ama kimse yardıma gelmedi. Ruyamda banyo yaptigimi da gördüm bir agac da.gördüm ancak kan da vardi.Sizce rüyam ne anlama geliyor? İstihareye yattıktan sonra görülen ilk rüyayı mi esas almak gerekiyor?


Tohat
İstiharenin üç bazı rivayetlere göre ise yedi defa yatılması sonucu çoğunluğun tabirine bakarak anlamlandırmak gerekir. İlk rüya tek göz önüne alınmaz neticede peygamber efendimizin tavsiyesi üzerine birden çok yatılmaktadır.
Rüyanızın tabirine gelince sevince, huzura, mutlu bir gelecek, sevilecek bir eşe tabir olunurken bir başka görüşe göre ise sırların açığa çıkıp iyi olmayan günlerin geleceğine de yorumlanmaktadır.
Rüyadan sonra peygamber efendimiz (s.as.) kalbinize bakınız buyurmuştur. Korku ve ve endişe duymanız hayra alamet olmadığını gösterir.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattığımda erkek arkadaşımın elinde çiçek ve yüzükle evlenme teklifi ediyordu, yüzüğü parmağıma taktığımda elması kırılıyordu, yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
İstihare rüyası için bu gördüklerin evlilikle ve hayırla yorumlanır. Elmasın kırılmasından dolayı için rahat etmemişse ve kafan karışıksa istihareni tekrar edebilirsin. Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba iyi günler.benim sevdiğim biri var o benim helalim mi benim için hayırlı mı şer mi diye istiareye yattım.rüyamda başta tanıdığm başka bir erkek vardı ölmüştü falat bana şaka yapıyordu sonradan o kişi benim sevdiğim insan oldu ve aslnda şaka değil ve o ölmüş bende bunu babama anlatıyordum onn öldüğüne inanmıyordum babamda onn öldüğünü söylüyordu.Rüyamın sonunda elimdeki telefonda mesaj yazılıydı ve sevdiğim bana eşim olacaktın diye mesaj atmıştı ve ben o an onun öldüğünü düşünüp rüyamda şok geçiriyordum hatta rüyamda onsu nasıl yaparım diye çok üzülüp ağlıyordum.Rüyamda bir renk görmedim sizce rüyam hayra mı şerre mi işaret yoksa istiareme devam mı etneliyim?


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyan karışık bir rüyadır ben bir yorum yapamam. Ama istiharede esas olan o konuda senin içine gelen hislerdir. Eğer içinde rahat etmemişse istihareyi tekrar edebilirsin. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattığımda ilk gün olumsuz ikinci gün olumlu rüya göndüm hangisine itibar edicem?

İstiharede saçlarımın uzun ve sarı olduğunu ve sonrasında diplerinden koyu renk geldiğini biçimsizleştiğini gördüm.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında yemek yapmak

arifselim
İstiharede ilk alınan işaret neyse ona itibar edilir. Daha sonra istihareye devam edilmez. Bu durumda içine zaten hayırlı mı değil mi hissi gelmiş olur. Eğer için rahat etmemiş ve kafan karışmış ise istihareyi tekrar et.


Kayıtsız Üye
Ben istihare namazı kıldım dugunum ne zaman olacagini dileyib oyle yatdim ama rüyamda hiç bir sey gormedim


arifselim
Şu işim ne zaman olacak diye istihareye yatılmaz kardeşim. İstihare bir şey karşısında kararsız kalınınca hayırlı bir işaret almak için yapılır.


Kayıtsız Üye
Istiharemi tekrar ettim gördüğüm rüya yine karışıktı fakat yine onu gördüm rüyamda. gelinlik seçmeye gidiliyor düğün için benim düğünüm değil ama yinede ben seçiyorum. Beyaz gelinlikler var ve gelinlik satan yerde birde parfüm hediye ediyorlar parfum beğeniyorum onunda kutusu yeşil renkte. Sizce bu bir işaret midir ?


arifselim
Evet kardeşim bu rüya senin için evliliği olan güzel bir işarettir. Ama şu da bilinmelidir ki mutlaka ama mutlaka sadece istihare ile amel edilmemelidir ve istişare de yapılmalıdır. İstişare demek bilgili ve tecrübeli insanlara danışmak demektir.


Kayıtsız Üye
Merhaba evlenmek istediğim kişinin hayırlı olup olmadığı konusunda istihareye yattım.. 4. günün sonunda net bir rüya gördüm.. Toprak dağ taş olan bir yerde tek başıma yürüyordum. bir ara arkamdan 2 genç erkek takip etmeye başladı bende adımlarımı hızlandırdım. .yüksekçe bir tepe çıktı karşıma hemen o tepeye aşıp kurtulmalıyım bunlardan diye düşündüm zar zor çıktım ve karşımda ormanlık yeşillikler içinde ve berrak bir göl üzerinde tahtadan yapılmış ev gördüm…içine girdiğimde kimsesiz çocukların bakıldığı ev olduğunu hissettim ve bir anda ordaki öğretmenleri uyardım. herkesi evden uzaklaştırın, birazdan baskın gelecekler diye.. pek kimse inanmadı. .Bura ya kimse gelemez ormanların arasındayız diyorlardı..bende karşı çıkıyordum onlara… pencereden dışarıyı gösterip bakın orda küçük bir şehir var diyordum .gerçekten de daha önce yeşillik olan bir alan da beton yığın binalar vardı ve robot adamlar elinde silahlarla binamıza baskın yaptı… zarar verip vermediklerini hatırlamıyorum… sizce nasıl yorumlanmalı bu rüya


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyan sıkıntı bir dönemden sonra gelecek olan hayırlara ve mutluluğa işarettir. Eğer ki uyandığında içine bir huzurda gelmişse o zaman bu rüya hayırlı manaya işaret olur. Eğer içinde açık bir alamet olmamışsa istihareni tekrar edebilirsin. Çünkü asıl önemli olan insanın hissettiğidir.


Kayıtsız Üye
Evlilik yolunda ilerliyorum fakat tereddütlerim vardı istihareye yattım. Rüyamda sevgili olduğum kişiyle evlilik arifesinde olduğumu yeni evimize eşyalarımızı yerleştiriyorduk. Nişanlım evin duvar kağıdını yırtıyor ve altından beyaz bir duvar görünüyordu. Bu duvar üzerine turuncu bir duvar kağıdı kapladık birlikte. Uyandığımda içim huzurluydu rüyamda da mutluydum ama tam olarak yorumu nasıl yapılır bilmediğim için danışmak istedim. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada birini bıçaklamak

arifselim
Bu rüyan bakış açılarının değişeceğine ve çok mutlu olacağına yorumlanır. İstiharen için bu olumlu manaya işaret eder. Bilen insanlara da danışmak çok önemlidir. Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyada ayrıldıgım nişanlım işyerine geliyor.Ben niye böyle yaptın diyorum niye ayrıldık diyorum bana senin imanın kirli diyor.Bende hep dua ederim dualarıma seni de katıyorum niye böyle diyorsun diyip ağlıyorum bana niye aglıyorsun sabır diye bir şey var sanret diyor.Bunun anlamı nedir


arifselim
İstihare için olup olmadığını yazmamışsın.

Eski nişanlı görmek hayırlıdır. Bu bir rüya olarak tabiri, senin için hayırlı ve yeni bir başlangıç olmasına, eski sıkıntılarından kurtulmana tabir edilir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Üniversite tercihlerim için çok kararsızım. Bu yüzden tercih etme ihtimalimin olduğu bir bölüm benim için hayırlı mı diye istihareye yattım. Hava kapalıydı. Yağmur ve şimşek vardı ama ben hiç ıslanmadım. Arabayla evime geldim. Yanımda kardeşim vardı. Bisikletlerimiz dışarıdaydı. Islanmışlardı. Onları içeri aldım. Tekerlekleri çamurluydu. Kardeşimin üzerinde beyaz bir kıyafet vardı. Bir başka rüyamdaysa bordo renk bir ruj gördüm. Yorumlarsanız çok sevinirim.


arifselim
Değerli kardeşim. Bu tür meselelerde istihareden daha çok danışmak daha doğru olur. O konuda bilgili ve tecrübesi olan kimselerin fikirlerini almak gerekir. İstihare de olsa sonuçta bir rüya veya bir histir ve insanın hata etmesi ihtimali vardır. Anlattığın rüya ise karışık ve mana açısından net bir işaret vermez.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Sevgilimle evlenmemiz hayırlı mı değil mi diye istihareye yattım. Rüyamda sokaktan bir köpek sesi geliyor, köpeği bulmak için bir dükkana giriyorum, karşıma açık renk güzel bir köpek çıkıyor. O köpek aradığım köpek değil ama seviyorum, başını okşuyorum. Diğer aradığım köpeği bulamıyorum. Benim yorumumum olumsuza daha yakın, yani ne yapmalıyım sevgilimden ayrılayim mi? Çünkü başka bir gün de tanıdığım birisiyle kavga ediyordum. Teşekkürler


arifselim
Merhaba kardeşim. Evet seninde dediğin gibi rüyan olumsuz manaya işaret etmektedir. Ancak şunu sık sık ifade ettiğim gibi, kesinlikle ama kesinlikle sadece rüya ile veya bir his ile hareket etmek yanlış olabilir yani insan bunlarla yanılabilir veya biz yorumlarken yanılabiliriz. Mutlaka istişare de etmek ve bilen insanların fikirlerini alarak hareket etmek önemlidir.

Okudunuz mu?  Rüyada kına gecesi görmek

Kayıtsız Üye

Kusura bakmayın şunuda eklemek istiyorum dün rüyamda annelerimz ve bizden sonrada lisedeymiş lise kıyafetlerim varmış üstümde okuldayım aynaya bir bakıyorum bembeyaz çorap giymişim ay hiç olmuş mu bu nası giymişim diyorum bir alt kata iniyorum bir bakıyorum çoraplarım siyah hangi ara değiştirdim ya diyorum ..
Nişanlımla sıkıntılıyız o yüzden evliliğimz hem bu dünya için hem öbür dünya için hayırlara ve mutluluklara vesile olacak mı diye niyet etmiştim (şimdiden Allah razı olsun )


arifselim
Değerli kardeşim. Rüyan istihare için karışık ve açık bir manası yoktur. Bu durumlarda aslında istihareden ziyade sizi yani iki tarafı da tanıyan güvenilir kimselere danışarak hareket etmek daha isabetli olur. Bu rüyalar ve hislerle insanın yanılması her zaman mümkündür.


Kayıtsız Üye
İyi günler beni isteyen sir talibim var veben evet demeden önce istihareye yattım rüyamda altın rengiinde bir nehir gördüm bu nasıl yorumlanır acaba


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Rüyan hayırlı manayadır. Rüyanın yorumu genel olarak arzulara ulaşmaya, sevince ve neşeye işaret eder. Ayrıca senin içine gelen his da bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
s.a benim sevgilim benim haberim olmadan istihareye yatmış rüyasını bana anlattı rüyasında sınıftaydım dedi hoca geldi sınıfa 3 tane yan yana dolap vardı dolaplar beyaz renkteydi dedi hocanın elinde bir vida tarzı bişey varmış hoca o vidayı ilk dolaba sokmaya çaışıyomus sevgilim hocaya o vida oraya girmez demiş ama hoca o vidayı ilk dolaba takmış ikinci dolaba geçmiş bir kagıda bu dolaba sakın dokunmayın diye bir yazı yazıp dolaba asmış üçüncü dolaba hiç dokunmamış ve sevgilime beyaz bir kağıt vermiş sevgilim önceden doldurdugum sınav kağıdı gibiydi dedi hoca ona bu kağıda yazmaya devam et demiş bu ne demek kafam çok karıştı Allah aşkına biriniz yorumlayın şu rüyayı şimdiden teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu kimsenin ne için istihareye yattığını yazmamışsın. Eğer evlilik aşamasına girmişseniz ve evlilik için istihare yapmışsa ancak o zaman doğru bir şey yapmıştır denilebilir. Yoksa sevgili olduktan sonra hayırlı mı değil mi diye istihare olmaz.

Rüya ise istihare için net bir manaya işaret etmez. Eğer evlilik için istihare yapışmışsa tekrar yapabilir.


Kayıtsız Üye

Hayırlı günler benimle evlenmek isteyen biri için 3 kez istihareye yattım ilk rüyamı hatırlamıyorum ama ikinci rüyamda kalabalık bir akraba evindeydik yemekler yedik ve en son ben tatlı yedim sonra hamak gibi salıncaklar vardı onlara bindim sallandım çok yüksekti sonra küçük erkek yiğenimi bindirdim sizce benim için hayırlımı bu kişi

Okudunuz mu?  Rüyada Hz isa ve Hz Mehdi görmek

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. İstihareye herkesin kendi işi için yatması sünnet ve doğru olanıdır. Bu rüyalardan bir mana çıkaramayız. Bu konularda asıl önemli olan evlilik yapılacağı kişidir eğer o kişi olumlu olarak karar verilmişse diğer konularda Allah’a tevekkül ederek ve tedbirli davranarak hareket edilmelidir. Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Evlilik için istihare namazı kıldım rüyamda sevdiğim askere gidiyor ailesi falan agliyo ben gelip ailesine ne agliyorsunuz aslan gibi gidip kanı gelcek diyorum bu hayırlı mi acaba


arifselim
Bu hayırlı bir rüyadır. Askerliğe gitmek, sabırlı ve güçlü olmaya, ağlamak ise mutluluğa tabir edilir. İstihare açısından da hayırlıdır. Bununla birlikte istihare esnasında içine gelen his de açık bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamınaleykum.
ilgi duyduğumun beyle evliliğimin hayırlı olup olmadığını görmek adına istihareye yattım.
ilk gün beyaz kağıt üzerinde siyah yazılar gördüm yazılar çok netti ancak bunları okumadım. ikinci gün tekrarımda hiç bisey görmedim yani hatırlamıyorum.3.gün de ise 3-4 askerle birlikte bir hendek içine halı atıyoruz halının üzerine çıkıp bastığımızda beyaz köpükler çıkıyor içinden. Bu rüyamin yorumu nedir?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Beyaz kağıt üzerinde net yazılar görmek hayırlı manaya yorumlanır. İstihare için ilk alınan işaretten sonra devam istihare yapılmaz ve ilk işarete itibar edilir. Ayrıca içine gelen his de bir işaret sayılır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler . Ben evlilik yoluna gireceğim kisi hayirli mi diye istihareye yatmıştım en son rüyama hayırlı demiştiniz. Annemden de yatmasını istedim. O da rüyasında allık sürdüğümü görmüş. Ama allığın fırçanın rengini görmemiş. Bu ne anlama geliyor ?


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Bir istiharede açık bir işaret alınırsa artık istihare tekrar edilmez. Ayrıca istihareyi herkesin kendisi için yapması sünnettir. Annenin gördüğü rüya ise hayırlı ve güzel manaya işarettir.


Mor
Sevdiğim bir insan vardı. Onun hayırlı olup olmadığını anlamak için istihare ye yattım rüyada regl olduğumu gördüm bunu yorumlar misiniz


arifselim
Değerli kardeşim soruları lütfen tek bir yerde soralım ayrı ayrı yerlerde sorarak başkalarının hakkına girmiş olabilirsiniz. Bu rüyan istihare için hayırlı ve olumlu manaya gelmez. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler bende istihare namazı kılıp yattım rüyamda. Sevdiğim kız ile denizin ortasında bir gemide olarak gördüm. Sizden en kısa zamanda cebinizi bekıyarım inşAllah hayirlidir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında anne baba ve yemek görmek

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Rüyan sadece bu kadar ise, bunun yorumu olumlu olarak tabir edilir. İstiharede ayrıca insanın içine gelen hissi de en doğru işaret olur. Allah en doğrusunu bilendir.


mandalina
Görüştüğüm biri var. Arkadaşımın annesi benim için istiare yaptı ve elime aldığım her şeyin kırmızıya döndüğünü, bu olaylar sonunda korkup çok titrediğimi gördü. Sorum şu. Namazlarını tam kılmayan ve istişare durumu olmayan birisiyim. Ailemle istişare yapmadan görüşmemiz adına karar vermek için istiareyi yaptırdım. Bu durumda sonuca güvenebilir miyim rüya sahih midir?


arifselim
İlk önce istihareye herkesin kendisi için yatması gerektiğini bilmelisin. Evlilik konusunu ailene açmak için istihare yapılmaz. Ancak evliliğe adım atmak üzereyken o evliliğin hayırlı olup olmadığını anlamak için yapılır. Bu rüyaya göre hareket edilmez.


Kayıtsız Üye
Bugün isteharede hamile olduğumu gördüm ne anlama gelir ama ben eşimin is durumu için yattım böyle bişey gördüm nasıl yorumlayacagimi bilemedim 🙁 yoriayabilir misiniz


arifselim
İstihare için bu çok olumlu ve hayırlı manaya işarettir. Bu rüya aynı zamanda güzel haberlere, berekete ve refaha, huzur bulmaya işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
S.a bende bugün istihareye yattim ilk gün ama tuhaf rüya gördüm, rüyada kadinlarla bir sinif içindeydim sonra bana birinle zina yaptirmak istediler, yaptirmak istedikleri kisi bir zenci kiz, kiz siyah diye kötüye yorumlanabilir mi? Renk önemli mi? Gercekten zor durumdayim bu rüya nasıl yorumlanabilir?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu rüya istihare için olumlu manaya işaret değildir. Ayrıca her zaman rengin bir önemi yoktur. En önemlisi senin içine doğan histir bu sana en açık işaret sayılır.


Kayıtsız Üye
Merhaba annem sevgilim in istihare ye yattı birbirimize çok uygunuz ve annem rüyasında evimizin yanında yeşil bir alanda bir sürü insan vardı içinde tanımadığım insanlarda vardı ve çok rahat huzurlu uyandım dedi bende yattım rüya görmedim fakat hep huzurlu uyandım. Bir sorun var o da şu sevgilimden duygusal anlamda emin değilim birgün ayrılacağımzı düşünüyor ama uzun bir süredir birlikteyiz bunu yorumlayabilirmisniz


arifselim
Merhaba kardeşim. İçine gelen his en doğru işaret olur. Rüyanızda olumludur ama gözünle gördüklerin ve aklınla düşündüklerin belliyse aslında istihareye bile gerek yoktur. Çünkü rüya veya his ile insanın yanılma ihtimali çoktur.

Okudunuz mu?  Rüyada Koyun Kesmek Ne Demek, Rüyada Koyun Görmek Anlamı

Kayıtsız Üye
Merhaba annem sevgilim için istişareler yattı. Evimizin yanında yeşillik bir alanda büyük bir kalabalık görmüş düğün gibi bir kalabalık. Bu ne anlama gelmektedir. Bir de hayatımda ki kişinin duygularından emin olamıyorum rüyayı nasıl yorumlamalıyım


arifselim
Merhaba kardeşim. Sade bu kadar bir anlatımla bir mana olduğunu söyleyemeyiz. Bu durumda en doğrusu senin kendin için istihare yapmandır. Çünkü sünnet olan ve doğru olanı budur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben üç ay önce nişanlanackken ayrıldık ortada büyük sebep de yoktu o unutmuş beni bdn unutamadım ondan şans istedim vermedi üç aydır nefes almakta zorlanıyorum bir arkadaşımdan rlca ettim istihareye yattı benim için gördüğü rüyada bir okulun içindeymiş bütün ışıklar açıkmış aydınlıkmış ama o gidip kapatıyormuş karanlık oluyormus sonra gökyüzüne bakıyormuş ve yuvarlak Bi ay ışığı görüyormuş o ışıkla uyanmış Nasıl yorumlarsınız acaba ay ışığı Bi umut mudur


arifselim
Merhaba kardeşim. Sevmek bazen insanın elinde olmayan bir duygu olabilir ama insan duygularının esiri olmamalıdır. Kendini toparlamalısın. İstihare için bu rüyan hayırlı değildir ve umut anlamına da gelmez. Allah hakkında hayırlısını nasip eylesin ve sıkıntılarını gidersin.


Kayıtsız Üye
Ay ışığı umut anlamına gelmez mi hocam Bi de kardeşimden de istemiştim kılmasını o da beyaz fistan görmüş yani sanırım Benşm kılmam en mantıklısı çünkü birinde ay ışığı var kardeşim beyaz fistan görmüş


arifselim
Değerli kardeşim. Tamamda istihare ancak olmak üzere olan bir iş hakkında kararsız kaldığında yapılır. Senin bu durumunda herhangi bir istihare yapacak durum yoktur. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
S.a ben sevdiğim insan için istihareye yattım hayırlımı diye niyetimi ettim ve o gece rüyamda 2 adet beyaz araba etrafında kargasalik gördüm bunu yorumlarmisiniz.


arifselim
Aleykum selam. Arabaların beyaz görülmesinin önemi yoktur. Kargaşa hayırlı ve olumlu manaya yorumlanmaz. İşin doğrusu sırf bir rüya ile de hareket edilmez. Evlilik gibi ciddi meselelerde mutlaka danışarak, düşünerek ve araştırarak karar verilmelidir. Buna rağmen bir sonuca ulaşılamazsa o zaman istihare yapılması uygun olur.

Bu kategoride yer alan İstihare rüyasında tost yaptığını görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik niyetine istihareye yatmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.