Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
sizden6
Abone

Kuran okurken ya da namaz kılarken okuduğumuz sureleri anlamak zorundamıyız?

Kuran okurken ya da namaz kılarken okuduğumuz sureleri anlamak zorundamıyız?

hayırlısı23
Arkadaşlar şimdi Kuranı Kerimi açıp okuyoruz, namazda sureleri ezberden okuyoruz, ama şahsen ben anlamlarını bilmiyorum surelerin ve okuduğum ayetlerin. Çocukken ezberlettiler bize öğrendik öyle kaldı. Böyle bilmeden okuduğumuzda işlemiş olduğumuz ibadetler kabul olmuyor mu? Camideki hocalar imamlar vs. hariç bu ülkenin yüzde 80 inden fazlasının okuduğu surelerin anlamını bildiğini sanmıyorum. Topluca yanlış mı yapıyoruz o zaman yıllardır? Birisi aydınlatırsa bu konuyu sevinirim

Okudunuz mu?  Cennette yeme içme var mıdır?

Yorum: Kuran okurken ya da namaz kılarken okuduğumuz sureleri anlamak zorundamıyız?

Şem’a
Namazda okuduğumuz surelerin anlamını bilmek zorunlu değil ama vesveseden korunma ve huşu ile namaz kılmak hatta daha çok sevap kazanmak için anlamını ezberlemek ve mümkünse arapça dilini öğrenmek iyidir.

Bu kategoride yer alan Eşim faize bir miktar para yatırdı içim rahat değil başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran okurken ya da namaz kılarken okuduğumuz sureleri anlamak zorundamıyız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.