Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Vicdan azabı çekiyorum ne yapmalıyım

Vicdan azabı çekiyorum

uzgunum
Eşinizi aldatmak günahtır peki ya sevgilinizi aldattıysanız?
Sevgili diye bir şey yoktur dinimizde derler, peki sevgilini aldatmakta mı öyledir?

Diyelim ki sevgilinizi aldattınız, onun hiçbir şeyden haberi yok. O konuda hiç yalan söylemediniz ve onu kandırmadınız, sadece yaptığınız hatayı gizlediniz.
Ama sonra Vicdan azabı çekmeye başladınız, ona söylemek istiyorsunuz fakat kaybedeceğinizi bildiniz için susuyorsunuz.. çok pişmansınız!!! aldattıktan sonra onu ne kadar çok sevdiğinizi, aşkınızın ne kadar değerli olduğunuzu anladınız… belki aldatmadığınızda bu aşkı farkına varmayacaktınız..

Çok pişmansınız ve bir daha asla yapmıçağınıza yemin ettniz. Ona daima sadık kalıcanıza, bırakmıcanıza, bir şey saklamicanıza ve ömür boyu sevicenize yemin ettiniz.

Yaptığınız şey günah midir? sevdiğine söylememiz mi gerekir? Eyer günahsa Allah’a ve sevdiğinize kendinizi nasıl affettirebilir siniz??.


Cevap: Vicdan azabi cekiyorum

tekturk
Kardesim zina günahdir ,bunu ne sekilde ve nasıl anlatirsan anlat hiç bir seyi degistiremezsin


Cevap: Vicdan azabi cekiyorum

anzerbali
Merhaba öncelikle Allah rızası için namaz kılın ve oturup Allah’tan aman dileyin yanı tövbe edin içtenlikle dileyin bunu Allah içtenlikle edilen tövbeleri kabul eder…sevdiğiniz kişiye anlatın veya anlatmayın diyemem ama sizi anlayacağını af edeceğini düşünüyorsanız anlatın ama aksine düşünüyorsanız da size kalmış arkadaşım sevgilerimle…


Cevap: Vicdan azabi cekiyorum

Ufkuaçık
Sevgilisini aldatmaktan bahseden delikanlı asıl sevgilisini sevmiyor demektir.Bir kimse bir kıza aşık olsa başka kızlarla haşir neşir olur mu?Ondan başka gül koklar mı?Demek ki tam sevememiş seVgilisini…İhanet ettiği için bir nevi günaha girmiş oluyor.Zina etti ise derhal tövbe edip bunu kimseye anlatmamalıdır.Aşkı bilmeyen sevgilisini her zaman aldatır.Mecnun gibi Leylasına aşık olmak gerekir ki ben buna aşık derim.Gerisi fasofisodur..

Okudunuz mu?  Cennetteki Yerini Görmeden Ölmez (Açıklama)

PadmeAmidala
Selamun Aleyküm. Çalıştığım iş yerinde bana hep iyi davranıldı ama son 1 aydır müdüremin uyarı nasihat gibi söylediği bazı cümleler ve hareketler beni acayip derecede kırdı güvenim sarsıldı beni işe yaramaz beceriksiz ve de her hatanın suçlusu gibi hissetmeme sebeb oldu.Aynı şeyi diğer çalışan arkadaşımda hem kendisi için hem benim için hissetmiş. Müdüre ile konuştum benden yana problem varsa işime son vermede haklısınız sonlandıralım ben darılmam dedim ama devam etmemi istedi. O çalışan arkadaşımla iş hakkında bildirmem bir konu olduğu için aradım ama konuşmamız bu hislerimize kadar geldi. Bir şahısa karşı kötü cümle kurmadım ama sadece hissetlerimden bahsettim mesela "şöyle davranması beni üzdü " gibisinden konuştum bu gıybete girer mi telefonu kapatır kapatmaz vicdan azabı duydum. Şuan işten çıkma gibi bir durumum olmadığından müdüre ile de konuşamıyorum. Acayip azap duydum gıybet mi yaptım hazirana kadar sözleşmemiz var o zamana kadar çalışırsam sonunda bu konuları müdüre ile konuşur helalleşirim diye düşündüm ama o zamana kadar gelinir mi korkusu girdi Allah rızası için yardım edin çok kötüyüm.

Okudunuz mu?  Ben tezhip hakkında bilen varsa onunbla konuşmak sohbt etmk istiyrm

Şem’a
Müdürenin olumsuz davranışını anlatmanızın sebebi çözüm ise gıybet olmaz ama amacınız kötülemek ise gıybettir kul hakkıdır.
Allahtan af dileyin


PadmeAmidala
Şahısa karşı kötüleme olmadı dediğim gibi onun bize karşı olan kalbimizin kırıldığı ve suçlu hissettiğimiz davranış ve sözleri dile getirdik. Aksine müdüreyi sevdiğimi bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadığımızı ama son 1 ayda ki davranışlarının üzdüğünü dile getirdik aramızda. Kısıtlanmış olduğumuz durumu dile getirdik. Aslında kalp kırdığı için onda bizim hakkımızı almış olmuyor mu?


Kayıtsız Üye
Ruyamda eski esimi goruyorum hemde sürekli ilk evlendigimide cezaevine girmisti 5yil gecti cikmafi bende ayrildim sebebi bundan olabilirmi çok vicdan azabi cekiyorum ama hiç iyi huyuda yoktu ailesinden çok cektim lütfen cevaplarmisiniz


Şem’a
Kötülemek demek şöyle
Bu sözleri duyan Müdire hoslanmayacagi sözler ise giybet sayılır ama bu sözleri duymamış ise tevbe etmek yeterlidir


semayaa
Sen abdestini al namazını kıl Rabbimizden af dile 🙂


PadmeAmidala
Yok anlatamadım. Yani telefonda iş arkadaşımla konuşurken müdüreyi kötüleyecek sözler değilde kalbimi kırdığı sözler ve davranışları söyledim.


Ede bozkurt
Ben bir evli adamı sevdim ve oda beni çok seviyor ve geç te olsa yanlış olduğunu anladım ve birbirimize çok baglanmisisiz ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Mazlumun Bedduası Tutar mı

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Saat 00.00 sularında eve gelmeden önce nişanlımı taksiye bindiriyordum. Tam o sıra bir adam geldi ve gideceği yere nasıl gidebileceğini sordu. O saatte oraya otobüs vs yoktu ve ben taksiyle gitmesi gerektiğini söyledim. Taksinin nereye gideceğini sordu. Nişanlımı güvenmediğim bir adamla taksiye bindirmek istemedim açıkçası. O gittikten sonra ben de adama dönüp taksiye binmesi gerektiğini söyledim tekrar ve yürümeye başladım. Tam o sıra jetonum düştü ve adamın gerçekten eve gitmek için parası olmadığını fark ettim. Hemen oradaki atm den para çektim vermek için fakat arkamı döndüğümde adam gitmişti. Duraktakilere sordum biri gittiği yönü söyledi. Oraya doğru koştum onu gördüm lâkin çok uzaklaşmıştı. Şuan çok vicdan azabı çekiyorum belki onun da çocukları, ailesi var. Aynı şeyin babama olabileceğini düşündüm. Ne yapabilirim bu durumda?


arifselim
Aleykum selam. Bu elinde olan bir şey değildir. Üzülmüş olman iyi bir niyetin göstergesi olabilir. Ama insanın elinde olmayan şeyler hem günah değildir hemde niyet ettiğinin mükafatını Allah ona ihsan eder.


Secan
Kardesim ben alim degilim, ama bildigim bir sey varsa, o da sevgili gibi kavramlarin Islam’da yeri olmayisidir – yani sevgili edinmek dinimizce haramdir. Karsi cinsle her hangi bir temasta bulunmak (tokalasmak bile) haramdir, yalniz kalmak gunahtir (bu yuz yuze olsun mesaj uzerinden olsun boyledir). Dolayisiyla kardesim senin "sevgilimi aldattim onu kiracak bisey yaptim" diye uzulmek yerine Allah’tan af dileyip tovbe etmen, zina yaptigin için bagislanmayi dilemen gerekir – bu arada aldattim derken zina mi demek istiyosun baska bir turlu aldatma mi bilemiyorum, ama ben zina oldugunu var sayarak konusuyorum. Zina malum buyuk bir gunah, buyuk bir tovbe ister. Sevgilini bos ver tovbe etmene bak. Sevgilinle de en kisa zamanda yollarini ayir, veya helal yolunu tut, ailesinden iste evlenin mumkunse. Tabi sonuncusunu tercih edersen asil o zaman anlamli olur yukarda bahsettigin sikintin, o konuda ise Allah gunahlarimizi insanlardan gizleyip Allah’tan baska kimseye soz etmememizi tavsiye ediyor bize.

Okudunuz mu?  Benim kismetim nerede ve ne zaman?" diye düsünürüm,sizin düşünceleriniz nedir?

Tebessumbey
Konuşursan dilin zinası, bakarsan gözün zinası, ayakların ile ona gidersen o da zinadır, dokunmakta zinadır. Kardeşim zina illa ki cinsi münasebetle olmaz. İslam -Allahın emirleri- bize birbirine haram olan iki insanın şehvetle herhangi bir beraberlikte bulunamayacaklarını bildiriyor. Siz sevgili zinasını, başka bir zina ile ikiye katlayıp birde buna üzüldüğünüzü söylüyorsunuz. Kardeşim asıl sevgili Mevlâdır, Allahtır, gayemiz onun rahmetini ve rızasını kaybetmemek olmalı. Tövbe edip ilişkinizi kesmelisiniz, gereksiz şeylere üzülmeyin.


Mamşveys
bu yıl lise 1 e gidiyodum okul endsütri meslek lisesi hocalarında hepsi kadın nerdeyse edebiyatçı vardı sınıf hocası ona aşık oldum ilk dönem vardı 2. dönem gitti bende onun gittini öğrendikten sonra bir arkadaşla whatssap da konuşduk söledim seviyodum fln diye oda boşver or…. nun tekiydi full erkek olan okula kadın baya bir çekici giyinip geliyodu yani bir erkeğin bakınca etkileneceği şekilde fln neyse işte böyle okula bu şekilde giyinip gelen ztn or…. dur fln diyodu bende ona uydum ve böyle şeyler demeye başladım bigün başka bir arkadaşa da söyledim söyledikten 1 ay sonra küstük ve oda tüm sınıfa bu yaptımı söyledi sınıfdakiler bana daldılar ve disipline şikayet ettiler o hoca zaten okuldan gitmişdi ama biri onada söylemiş ve facebook sınıf grubumuz vardı sınıf grubuna bana hakkını helal etmedini ve etmiyceni yazdı ama hoca çok iyi biriydi benim sigara içtimi öğrenmişdi bırakıyım diye uğraşmışdı sınavlarda başarılı olmamız için felan bizimle çok iyi ilgileniyodu ona öyle bir aşık olmuşdumki onun için yapmıycağım şey yoktu 1.5 yıldır 5 vakit namazını aksatmadan kılan bir kişiyim şeytana uydum yaptım böyle bişeyi şimdi hoca başka bir şehirde başka okulda facedende engelledi numarası felanda yok helallik istemek için ulaşamam vicdan azabı çekiyorum.

Okudunuz mu?  İltiham olduğumu hatırlamıyorum

Kayıtsız Üye
Böyle basit konulara kafanızı yormayın. sizinki iş ile alakalı konular sen iş öğreneceksin onlar iş öğretecek başarılı olusan hem sen kazanacaksın hem onlar kazanacak başarısız isen geçmiş olsun başka iş ararsın kendine ihanet edersen işi güzel yapmazsın
işi güzel yapmazsan kendine zarar verirsin ama vicdan azabını gerektiren konular çok daha farklı konulardır mesela neden kulluk yapamıyorum neden ibadetimi yapamıyorum neden bencilim neden kötülük yapıyorum neden zarar veriyorum gibi insanı vicdanen yaralıyan azab çektiren konular vicdanı olmayanlar bu konulara kafa yormazlar vicdanı olanlar bu konulara kafa yorar ve dikkat eder

Okudunuz mu?  İntihar eden ebedien cennemdemi kalıyor

Kayıtsız Üye
Eşimle bir yıldır ayrı yaşıyoruz.Bir bayan yüzünden bizi terk etti.Tabi o bunu kabul etmiyor. Dava açtı boşanmak için .Nafakayı ödemediği içinde hapse girecek.Benimde bazı hatalarım oldu onun bilmediği ve ben çok pişmanım.Açığa çıkarsa kimsenin yüzüne bakamam.ona beni aldattığı için bende ailemde ağır konuştuk.Ben bu süre zarfında tövbe ettim hep dua ediyorum.Çaresizim.Şimdi hapse gireceği içinde vicdan azabı duyuyorum.O bana hep güvenirdi. Rabbim yardım eder değil mi.Günahım açığa çıkmasın ne olur. Ben hatamın farkındayım ve cezamıda çekiyorum. Ama onun gözü bizi hiç görmedi görmüyor. Ben bu Allah’ın adaleti deyip sığınıyorum. Lütfen yardım edin bu vesvese mi.Eşim bunları açığa çıkarır mı.çok Üzgünüm. Aklımda her gün bu sorular sıkıntılar.Kendimi düşünmüyorum. Ailem haklıyken haksız duruma düşecek. Bu yüzden eşimle bir araya gelelim diye dua bile edemiyorum


Kayıtsız Üye
6 ay önce evlilik amaçlı tanıştım ilk görüşmede karar veremedim dış görünüş olarak çok beğenmemiştim ama kendini tanırsam sevebileceğimi düşündüm dış görünüşün önemli olmadığı içime sinmesinin yeterli olacağını söyledim hep bu arada beyefendinin daha önce aile baskısıyla başından bir nisan olayı geçmiş.
Bu konunun.daha.önce benim için sıkıntılı olabileceğini düşünüp ilk söylendiğinde reddetmiştim sonra kuzenimin ısrarı ile tanımayı kabul ettim 7 ay içerisinde kendimi bazen ona yakın hissettim bazen uzak uzaklaştığımda görüşmeyi bitirmek istediğim zamanlar oldu
aramızdaki her tartışmalardan dolayı sürekli rahatsızlandığından hastaneye gittiğinden bahsediyordu yada kendiyle ilgili daha önce sevilmediğini hep dışlandığından bahsediyordu bende ona benim yüzümden bir şey olacak diye korkuyor üzülüyor ve sevgimden emin olmak istiyordum
.olması.için zorladım.ama kafamdaki.soruları bir türlü atamıyordum.
Ailesinin yanında huzurlu.olacağımı düşünmüyordum Barıştıktan sonra ailelerin tanışması için sürekli baskı yapıyordu hazır olmadığımı kafamın karışık olduğunu söylememe rağmen her şeyin güzel olacağını söylüyordu.beni çok sevdiğini benle çok mutlu olacağını beni çok mutlu edeceğini ne istersem yapacağını korkularımın yersiz olduğunu sadece onu sevmem gerektiğini söylüyordu. Ben sevip sevmediğimden emin değilim ne evet diyebiliyor nede hayır diyebiliyordum. Bu kadar ısrar etmesi ve emin konuşuyor olması beni hep korkuttu. Bu arada farklı.şehirlerdeyiz ve ben tanımadığım.
bir yere gitmekten tedirgin olduğumdan da karar veremiyordum. Bu sürece başlarken olursa başka.şehir.olacağı ve nisan attığını saklamadı bende bu şartları.biliyordum. aklıma.sürekli evlendiğimizde tartışma yaşayınca sürekli.ona bir şey olacak mı.hastaneye mi gidecek hastalığı büyüyecek mi gibi.
sorulara kapılıyorum doğru insan olup.olamadığına karar veremedim her seferinde de ailemin uygun görmediği sürece evliliğin olmayacağından ve hazır.olmadığımdan bahsettim ısrarı.üzere ailesi geldi ve annesini gördükten sonra kafam dahada karıştığı için istemedim ailem kararı bana bıraktı ama ben ailemin istemediğini söyleyerek ayrıldım. Kaç gündür tanıştıranların ailemin ve onun hakkına girdiğimi düşünerek vicdan azabı.çekiyorum.
hayatım boyunca kimseyi üzülmesin kırılmasın diye hiç bir şeye hayır diyemedim kul hakkına girdim mi aileme ve bana hakkını helal etmediğini söyledi bu veballe yaşanır mı?
Onun ailemin ailesinin hiç bir suçu yok bütün suç benim hayallerimi umutlarımı yıktınız diyor ailemi affetmeyeceğini söylüyor ben vicdan azabıyla günlerdir yemek yeyip şu içemiyorum.nasıl bir günah işledim bilmiyorum. Bu yükü kaldıramıyorum.

Okudunuz mu?  Hangi dizi konularını izlemek caiz olmaz?

Ensar
Yaşananlar sizin için üzücü olsada kendinizi Allah’a teslim edin ve herdaim istiğfarda bulunun. Evliliğiniz olmadı herşeyde hayrın olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Sizin burada yapmış olduğunuz eğer söz verip yapmamak olmuş sa bu durumda karşı tarafa bir vaat etmiş ve bir nevi kandırmış sınız. Allah tan bolca istiğfar ve duada bulunun olan şeyler gayet normal hayat serüveninde olan şeylerdir nasip değil inşAllah karşı tarafta sizde hayırlısı ile karşılaşır sınız.

Okudunuz mu?  Güneş Kremi-Spreyi Gusle Engel Mi

elanur178
Merhaba arkadaşlar,

benim 28.8.20 resmi nikahım oldu. Ondan evvel ailem hep eşimin ailesini hor gördü sürekli kötüledi. biz böyle insanları boyacı bile etmeyiz bunlar sadece işlerini düşünüyor oyden gelme falan. Bana ve benim hayat felsefeme insanlara karşı olan saygıma tamamen karşı. Ve bunları sadece bana değil onların yüzlerine bile söylediler. Sırf benden soğutmak için. Onlar hep sustu bana karşı en ufak saygısızlık olmadı bile. Yaşım 32 ve en son üvey babam bu iş böyle olmaz bunlar birbirini seviyor evlensinler dedi. Dediğim gibi 28.8.20 nikahımız oldu ailem de ordaydı her şey gayet iyi gidiyordu. 12.9.20 düğün oldu ve 10.9.20 kınam. Annem düğüne bir hafta ala sürekli mazeret yarattı. Eşimi kötüledi sonra sustu barıştı yine bağırıp çağırdı. Kınama geldi ama bir kez olsun yerinden kalkmadı. Elini bile zar zor öptürdü. Ne hakaretler yağdırdı. Kayınvalideme sövdü öyle gitti. Ben eve dönünce mutlumuşun şimdi dedi. Rezillikten başka bir şey değilmiş benim yaptığım. En son beni o adar sıkıştırdı ayrılacaksın daha dini nikahınız olmadı hiç bir şey için geç değil hakkımı helal etmem ve ağıza alınmayacak sözler. Beni bizim tüm aileye rezil etti yalanlar söyledi beni kimse savunmasın diye. En son çaresiz kaldığım için eşime telefon açtım bu iş olmuyor dedim. Abileri geldi bize konuşmak için. Üvey babam o akşam sarhoştu ve çok agresifleşti. Onlar sakin konuşmak isterken üstlerine yürüdü ve suçlu yine ben oldum. Ben çağırmışım falan. Hatta üvey babam bana bahçede herkesin duyacağı şekilde stır git dedi kaç defa. Annem saçımdan sürükledi sokak ortasında taşladı beni ağıza alınmayaca şeyler söyle ve çok ağır beddua etti. En son ben son kalan eşyalarımı alıp evden gittim. Bu kadarı fazla. Düğüne bir gün kala resmi nikah olmuş halde nasıl ayrılmamı isterler. Hemde saçma sapan sebeblerden dolayı. Sırf bizim ailemiz daha üstün diye ve onlar yakışmıyor diye. Eşimle çok mutluyum beni el üstünde tutuyor kendisi bile ağladı böyle olduğu için. Ama ailemin yaptığını unutamıyorum. Acaba evden gitmem günah mı yoksa onların yuva yıkmak istemeleri günah mı diye içim içimi yiyor. Şimdi de öğrendim ki annem arkamdan yalanlar söylüyor aileme.

Okudunuz mu?  Makat Tahareti ile ilgili

Bana lütfen yardım edin. Kafayı yemek üzereyim


vicdan, Facebook aldatma, vicdan azabi

Bu kategoride yer alan Arkadaşlarım bana lakap takıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vicdan azabı çekiyorum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.