Anasayfa
19 Ocak 2022, 13:34
missa6
Abone

Günde iki vakit namaz kılmak

Günde iki vakit namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Ben bir ara burada bir konu açmıştım, ancak bulamıyorum. Bu yüzden yeni konu açarak soruyorum sorumu.
Ben namaza daha yeni başladım, ancak gündüzleri evde olmadıgım için ilk etapda sabah namazını kılmakdan başladim, çünki o benim evde olduğum bir vakit. Aradan bir süre geçtikten sonra yatsıya başladim, çünki ondada evdeyim.
Şuan çok şükür 2 vakti kılıyorum.
Ancak içim gercekten çok huzursuz oluyor. Yurt dışında yaşıyorum ve okuduğum yerde böyle özel odalar görmedim namaz kılınabilecek. Kılmadığım için şirk mi koşuyorum haşa..? Buna dair bir cevap almıştım yanılmıyorsam, bunun şirk değil, ama büyük bir günah olduğunu, ve en azından farzları kılmam gerektiğini.. bu doğrumudur?
Şirk olmayip Günah olsa bile içim huzursuz.. Sanki işim bu yüzden ters gidebilecek gibi, sanki Allahdan haşa daha önemsemiş gibiymişim gibi. Bundan dolayı sürekli aklıma vesveseler geliyor, her an şirk koşmanın (haşa) veya günahkar olmanın tereddütündeyim.
Şunuda ekleyeyim: benim şuanki ders planım sabahdan akşama kadar. Eve gitmem 1 Saat sürüyor araba ile.
Ben kıldıktan şimdi diyelimki sabah namazını kıldıktan sonra ciktim ve yatsı namazına yetiştim, ki böyle zaten, bu durumlarda arada kılamadığım namazları evde kaza edebilirmiyim?
Böyle alternatif veya buna benzer varmıdır?

Okudunuz mu?  Cennet cehennem arasında kimler kalacak

Şimdiden Allah razı olsun…
Hayirli günler…


Yorum: Günde iki vakit namaz kılmak

arifselim
Aleykum selam. Allah bizlere 5 vakit namaz farz kılmıştır ve her namaz vaktinde kılınmak zorundadır. Elbette kılmadığın veya kılmadığın namazları kaza etmek zorundasın ama bu yinede geçerli bir mazeret değildir. Kılmadığın için şirk koşmuş olmazsın ama bu günahtır. Kılmak için çareler aramak zorundasın. Allah’ın rızası herşeyin üstündedir.

Okudunuz mu?  Alkollü ölmenin günahı nedir? Ahrette cezası var mıdır?

Yorum: Günde iki vakit namaz kılmak

OZdenkaya
5 vakit kılmak gerekiyor.


Yorum: Günde iki vakit namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Teşekkürler cevabınız için. Yani öğle namazını bile yatsı zamanında kılabilirmiyim?


ACİLSERVİS
Bu günden sonraki öğlen namazlarını kılmayıp yatsı vaktine bırakamazsın. Yani öğleyi yatsı vaktinde kılamazsın. Şuan tövbe ettiysen geçmiş kazalarını herhangi bir farzı istediğin vakitte kaza edebilirsin. Bunun için bir kısıtlama yok.

Okudunuz mu?  Çapak abdestten önce mi temizlenmeli?

Kayıtsız Üye
Pardon, sorumu yanlış sordum..
Yani asıl sorum: öğlende kılmadığım namazı (eğer imkanım yoksa) yatsı vaktinde kaza edebilirmiyim?


Sabır
İmkan her daim vardır. Savaş alanında dahi namaz kılınacak. Unutun veya uyuya kaldın gibi istek dışı bir durum olursa namaz kazaya kalır. Kaza namazı her vakitte kılınabilir.

Okudunuz mu?  Medineli ensarın Peygamberimize biat ettikleri bölgenin adı?

2 vakit namaz kilmak, gunde 2 vakit namaz kilmak, 4 vakit namaz kılsak

Bu kategoride yer alan Yalan söylemenin günahı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günde iki vakit namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.