Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:15
missa5
Abone

Şimdiki nesil eski nesil farkı

Şimdiki nesil eski nesil farkı

Kayıtsız Üye
Eskiden boyle banyo da su akıtan şeyler falan yoktu o zaman insanlar üşümüyorlar miydi gusül abdesti alırken düşünüyorum da elimizde bussuru imkan var namaz kılmak için abdest almak için sıcak bir dusa girince raharliyoruz baya gusül de almış oluyoruz kaloriferler dolu üşüme sorunumuz yok buna rağmen nedense büyük kesim namaz kılmıyor gusül almayanlar bile var eskiden insanlar zor şartlara rağmen bunları yapıyordu da şimdiki insanlar neden bu kadar fırsat varken yapmıyorlar ? ?

Okudunuz mu?  İslamda kürtaj olmanın affı var mıdır?

Yorum: Şimdiki nesil eski nesil farkı

Şem’a
Maalesef nimetler artınca insan yoldan çıkıyor
Eskiden nimetler azdı fakat samimiyet çoktu. Nimetler arttıkça şükür artmalı ama nankör insan bunu unutur


Yorum: Şimdiki nesil eski nesil farkı

Kayıtsız Üye
kendime bakıyorum da çok üşengecim yaşımda 16-17 yani bu kadar çok fırsatım varken nasıl üşengeç olabiliyorum keşke eski zamanlarda yaşasaydım demek caizmi ? insanları tembelleştirmekteki en büyük araç teknolojidir bence . Teknoloji olunca imkanlarımız artıyor ama üşengeçlik tembellikte artıyor . Mesela bir insana namazı öğretmeyip oyunlaralmak televizyon almak bütün maddi eşyaları almak ona sahte bir mutluluk vermek değil nidir? Böyle kişiler çocukların ahiretini mahvetmiyorlar mı?Örneğin Firavun insanların dünya hayatını mahvediyordu fakat insanların ahiret hayatını mahvedebilen bukişiler firavundn bile kötü ollmyorlar mı ?Yani bir insana bütün imkanları veripte onun 90 yıl ibadeti bilmeden Allah’ı bilmeden yaşaması kız çocugun canlı olarak gömülmesinden bile daha kötüdür değil mi?

Bu kategoride yer alan Büyük günah işleyenleri Allah affeder mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şimdiki nesil eski nesil farkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.