Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:15
missa5
Abone

Estetik için diş teli

Estetik için diş teli

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm benim dişlerim seyrek küçüklüğümden beri rahatsız olup hep tel taktırmak istiyorum. Özellikle alt dişlerimde bir taraftaki aralıklar çok diğer tarafta ise neredeyse hiç yok. alt tarafta orta hat kayıklığı varmış.alta yapılınca kapanış bozukluğu olmasın diye üste de tel yapılırmış.böyle bir açıklaması olmasına karşın bu durum benim için sağlık açısından bir sıkıntı oluşturmuyor ancak psikolojik açıdan bakınca bu konuda takıntım oluşmuş. Ne yapmalıyım? Ayrıca braketler dişe yapışık olacağı için taktırsam gusle engel olur mu ve ilerde dişlerin tekrar ayrılmaması için tedavi bitince de arkada iç kısımda hep bir tel duracakmış gusül açısından bu da sıkıntı olur mu? Sonuç olarak bu estetiğe girer mi tel taktırmam uygun mu?

Okudunuz mu?  Zina yapılan kişiyle evlenilirse zina günahı af olurmu yada hafiflermi?

Yorum: Estetik için diş teli

Şem’a
Diş teli gusül abdesti almaya engel olmaz. Şayet olsa bile iki mezhebe göre fetvası var hem Şafii hem maliki mezhebinde.
Diyanet fetvaları da var bu konuda sen müsterih ol kardeşim


Yorum: Estetik için diş teli

Kayıtsız Üye
Peki bu seyrekliğin düzeltilmesi estetiğe girer mi bu konuda bir cevaz var mı?

Okudunuz mu?  El-Kahhâr ile Beddua

Yorum: Estetik için diş teli

arifselim
Dişler dış kısımda olan bir uzuv değildir. Bu yüzden doktorun tavsiyeleri her ne ise uygulanabilir bu durum estetiğe girmez. Dişlerin seyrekliğinin düzeltilmesi sağlık açısından gerekli olduğunu doktorlar söylemektedirler.


dis tel

Bu kategoride yer alan Çalışkan olmak için okunacak dua nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Estetik için diş teli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.