Anasayfa
14 Mart 2023, 16:47
sizden95
Abone

Erkeklerin rimel sürmesi caiz mi

Erkeklerin rimel sürmesi caiz mi

İmanner
Merhaba lar bir erkek olarak sadece kirpiklerim düzgün olsun diye(taranmış gibi) 4-5 tur rimel duruyorum kesinlikle ayrılmıyor hacim almıyor sadece taranmış gibi düzgün oluyor dikkat çekmiyor günahı var mıdır ?

Merhaba lar bir erkek olarak sadece düzgün olsun diye rimel suruyorum abartı olmuyor sadece 3-4tur suruyorum aynı tarama usulü düzgün olması için günahı var mıdır?

Okudunuz mu?  Hakkını helal etmenin önemi

Yorum: Erkeklerin rimel sürmesi caiz mi

imamhatipli42
Rimel kullanırken iki önemli nokta vardır.
1) Su geçirip geçirmemesi geçirmiyorsa rimel vücutta iken alınan abdest olmaz.
2) Necis (pis) malzeme içermesi

Senin durumunda rimelin kendi fırçası sürekli kutusunun içinde olduğu için o kutuda rimel varsa fırça mutlaka rimelli olacaktır. Dolayısıyla özellikle içine daldırmasan da fırçaya rimel bulaşacaktır. Bu konuda tavsiyem kaş ve kirpik tarağı kullanmandır.

Okudunuz mu?  Konuyu söylemeden helallik istemek ?

Erkeklerin kozmetik malzeme kullanması veya süslenmesi konusunda ise göze çirkin gelip insanları rahatsız edecek bir durum yok iken caiz değildir. Yalnız kişinin saçını kaşını kirpiğini taraması caizdir.


Erkeğin Rimel Sürmesi?

Kayıtsız Üye
Merhaba rimel kullaniyorum kesinlikle kadinsilik katmiyor 3-5 tur suruyorum su geciriyor necis(pis) madde icermiyor gunluk olarak temizliyorum

Bu kategoride yer alan Ben kirik kalplerdeyim diye ayet var mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeklerin rimel sürmesi caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.