Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Vücudu mesh ederek gusül almak

Vücudu mesh ederek gusül almak

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben ergenlikten dolayi p.rno izleyip haftada 2 kez maalesef mast yapiyorum.Mart 2017de 14e girecegim elimden geldigince birakmaya calisiyorum ve InsAllah birajacagim fakat annemler haftada sadece 1 kez banyo yapmama izin veriyorlar ve masttan haberleri yok onun için ben 3 kere girtlaga su alip 3 kere basimi agritacak kadar burnuma su cekip vucudumun geri kalan heryerini tuvalette musluktan elimle ovalayarAk temizliyorum guslum kabul olur mu ?

Okudunuz mu?  Gusül esnasında karşı cinsin sizi çıplak görmesi guslü bozar mı?

Yorum: Vücudu mesh ederek gusül almak

arifselim
Merhabalar. Senin ilk görevin hemen bu tür çirkin ve haram şeyleri izlemeyi bırakmaktır çünkü bunları izlemek haramdır. Mastürbasyon ise ancak bir kişi zinaya düşmekten korkacak duruma gelirse bu caiz olur.

– Ağza ve burna bir kere hafif su vermek farzın yerine gelmesi için yeterlidir. Başına ağrı girecek şekilde burnuna su vermeye kesinlikle gerek yoktur.
– Eğer bütün vücudun ıslanacak şekilde yıkanıyorsan o zaman gusül geçerli olur.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz gusül abdestini nasıl alırdı?

Gusül abdesti

Gulalhan
S.a ben ortopedik engelliyim duş alırken duşluğun başıyla durulanabiliyorum
dün gece rüyamda gusül gerektiren bir durum oldu sabah kalkıp duşa girdim gusülün ortasında sular gitmeye başladı akan su kesilip çeşmeden akmaya başladı ve gittikçe azalıyordu bende ne yapacağımı bilemedim aklıma gusülün "kuru yer kalmamalı" şartı geldi elimi ıslatıp vücudumdaki kuru olabilecek yerleri islak elimle mesh etmeye başladım neyse ki sular tam kesilmeden böyle mesh ederek vücudumun her yeri ıslattım gusül abdestim yeni geldi mi?

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre gusül abdestinden sonra meni gelmesi

Yorum: Vücudu mesh ederek gusül almak

Hoca
Her yer ıslanmış ise gusül geçerlidir


mesh ederek güsul alınırmı, vucudumuzu mest ederek gusül abdesti alınır mi

Bu kategoride yer alan Namazda kılarken idrar damlası gelmesi abdest bozar mı yoksa özre mi girer? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücudu mesh ederek gusül almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.