Anasayfa
4 Ocak 2024, 1:01
sizden1
Abone

Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce.

Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce.

AYŞEEE
Merhaba benim içimi kemiren büyük sıkıntılarım var öncelikle vesvese li bir insanım tuvalet konusudna koku tkıntım var mesela bir koku hissediyorum elimde acaba kaldımı soylemi boylemi herseye değdi diye kendimi sorulara boguyorum.
Ve daha sonra bunu ınsanlara bulaştırdığımı düşünüyorum.
Ben elledim oda elledi acaba onda da değdimi diye hepsını geçtim,
aklımdan geçen sacma düşüncelere engel olamıyorum mesela içimden diyorumki ben o dosyayı ellemiştim eğer onu baskası ellerse Allah ım en sevdiğim ölsün felan gibi dıyorum buna engel olamıyorum. Bazen biliçli bazen biliçsiz.
Sonra başkasının o dosyayı ellediğini görüyorum.kahroluyorum tovbe edıyorum helallıkmı ıstesem dıyorum ne yapsam dıye kendımı yıyorum tovbe hasa dalga gecer gıbı bunu sureklı soyluyorum sonra Allah ım ya sevdiğim benım yuzumden bu soylemlerım yuzunden ölürse dıyorum ben ne yapmalıyım .
Bu soylemelrımın Allah katınd ahukmu varmıdır.acil yardım lütfen şimdidien Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Ağaçkakan yemek haram mı

Yorum: Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce.

MERAK EHLİ
Bunlar şeytanın vesveseleri. Bunlardan kurtulmak için uyumadan ve uyandığında Ayetel kursi, felak ve nas surelerini oku. gün içerisinde de böyle vesveseler geldiği vakit estagfirullah el-Azim çek ve Allah’ım hertürlü şerden, müsibetten sana sığınırım de. sonra bunları oku. Allah peygamberimiz iki cihan serveri, alemlere rahmet olarak gönderilen Muhammed Mustafa(sav) efendimizin sakındığı her şeyden Allah’a sığınırım diye dua etmek lazım.

Okudunuz mu?  Durup duruken sağ ele kendiliğinden kına yakılması ne anlama gelir

Yorum: Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce.

AYŞEEE
Anlıyorum sizi sizde olmasanız deli olacağım Rabbim razı olsun,
Size bahsetmiştim elimi yıkamama rağmen koku hissetim diye sonra umursamamdım elimi yıkadığım için demiştim,
Fakat sonra sonra bu benim beynimi yiyor demiştim,
Siz vesvese diyorsunuz ama olduki gerçekten kaldı elimde ve koktu o gün ellediğim herseye bulaştırdığımı düşünüyorum milletin kul hakkına girer miyim,
Dinen bunun hükmü nedir,
Ve artık kendimi en sevdiklerimle tehdit edercesine o onu ellerse şu ölsün demekten içimden geçen bu cümlelerden kalbim daralıyor.
Asla istemediğim seyleri içimden geçiriyorum.

Okudunuz mu?  Ergenliğe girmeden önce birinin özelinin araştırmak bana günah mıdır?

Bu konuda ne dyebilirisniz bana,
Teşekkürler,
İçimden geçen bu asla istemeden söylediklerim kabul olmaz değil mi çok huzursuzum ve çok korkuyorum ,
Hayattan bıkmış gibi hissediyorum. Kim böyle kötü düşünceler geçirirki aklından ,
Bulaştırdığımı düşünüdüğüm arkadaşlarımdan helallık almam gerekırmı ?


Yorum: Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce.

MuratKıyma
Sen bunu ağzımla söylemedikçe bir vebal yok Allah’ın izni ile zaten elini o kadar yıkamana rağmen diyelim o koku çıkmadıysa yapcak bir şey yok sen yapman gerekeni yapmışsın.Ve şunu bilmen gerek bu hastalıkta ilan bir tek sen değilsin.Selametle.

Okudunuz mu?  Gusül esnasında gaz kaçırmak guslü bozarmı

Kayıtsız Üye
Ben de aynı düşüncelere sahibim sürekli istemeden en sevdiklerime bile beddua ediyorum. Rabbimin gücüne gitmesin bazen dayanamıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun


Kayıtsız Üye
Ben de aynı durumdayım içimden sürekli istemeden dua ederken beddua ediyorum çok sıkıntılıyım Allahım yardım etsin

Okudunuz mu?  Akraba ile tokalaşmak

Kayıtsız Üye
bunlar beddua değil vesvesedir şeştan sizinle oynamaktadır ciddiye almayın. sizin korkunuz, buna engel olamamanız ve kendinizi suçlamanız arasında dönüp durmanızla ve yapmamanız gereken tek şeyi yapmanızla sonuçlanmaktadır. o da ciddiye almaktır. böyle düşüncelerin aklınıza gelmesine zaten mani olamazsınız, kendiniz suçlamayın korkmayın gerekiyorsa bu düşünceleri kovalayacak kadar dahi ciddiye almayın. bir düşünceyi ciddiye almak dahi o düşünceyi tepenize çıkarır. ben uzaylı değilim ben uzaylı değilim iddiasında bulunmak gibi bir şey bu. insan bunu kendine telkin eder eder durursa korkarsa şüphe ederse uzaylı bile olur çıkar. kısacası boşverin gitsin

Okudunuz mu?  Alışverişte Para Üstü

içimden sevdğim kişilere kotu duşunceler, içimden istemediğim şeyler söylüyorum, içimizden geçen düşünceler

Bu kategoride yer alan Unutkanlık nedir, nedenleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.