Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Mümin kardeşinin kalbini kırmak

Mümin kardeşinin kalbini kırmak

NurIsik
Selamun aleyküm kardeslerim,

Ben aylardir bir Nurcu abinin sohbetine katiliyorum. Cok istifade ettim. Fakat çok yanlis hareketleri var:
1) 3-4 defa bana: Kendine göre bir hoca ara. Begenmiyorsan, git kendine göre bir yol bul dedi
2) Biz kimsenin ayagina gitmeyiz, herkez bizim ayagimiza gelir diyor
3) Kimse beni dinlemesede, beni Melekler dinler diyor
4) Nur dairesinde mertebeler vardir. Kumandanlar vardir, senin gibi en alt tabakadikiler onlara soru soramaz diyor
5) Bircok, onun sohbetinden ayrilan kisi hakkinda giybet edip bagirip cagirip hakaret etti, hatta bazilarin eski kusurlarini anlatti.
6) Bir defasinda ona bir konu hakkinda, hazirlikli gelmesini rica ettim, beni aydinlatmasi için: Mevlid kandiline deggeldi. Beni suratsiz ve asiri kaba bir sekilde azarlayip kalbimi kirdi: „Kusura bakma. Senin keyfine göre, senin emrin üzere hazirlik yapip gelemem dedi.

Okudunuz mu?  Okul için dua

Yani sohbet bana iyi geliyor, fakat öte yandanda sohbeti yukaridaki saydigim unsurlarla her seferinde zehirliyor. Kalbim çok kirildi, ve çok kizginim ona karsi. Bu yüzden
onunla sohbeti bitirdim.

Fakat sohbete son verdigim vakit, herkez bana bir gün boyunca asabi davrandi. Bu yüzdende Allahima (c.c.) biraz naz ediyorum: Hem Nurcu suclu, hemde cezayi bana kesiyorsun diye.

Okudunuz mu?  Cennette şehir Varmı

Siz benim durumumda ne yapardiniz?


Yorum: Mümin kardeşinin kalbini kırmak

MERAK EHLİ
Allah’ isyan etmekten sakınmak lazım. Senin sohbeti bırakmana kızanlar öyle davranıyordur. Ne demiş alimler kendine uyanı bul ve ona bağlan dersini al. Demek ki senin nasibin orada değil. Bunu iyice düşün.

Okudunuz mu?  Bir videoda veya başka bir iletişim araçlarıyla verilen fatihayı okumak zorunda mıyız?

Yorum: Mümin kardeşinin kalbini kırmak

NurIsik
Dedigim gibi, üstde gördügünüz gibi bir sürü yanlis hareketi var. Soru sorulmuyor. Ben doğru bir şey dedigimde: "Hayir bu kitapta yazmiyor" diyor. Anlamadigi soruyu sordugum zaman, asla "Ben bilmiyorum" demez, asabi olub kalp kirar. Böylelerinden insana hayir gelmez kardesim.

Okudunuz mu?  Gusül Abdestini alış şekli ve bir soru.

Yorum: Mümin kardeşinin kalbini kırmak

MERAK EHLİ
Dediğim gibi kendine başkasını bulmaya bak. Allah öyle insanları hidayete erdirsin ne diyelim.


NurIsik
Bir şey diyemiyorum böylelerine

Birde öbür Nurcu kardeslere ne dersin? O kadar sesli mesaj atiyorum, soru soruyorum, muhabbet etmek istiyorum. Dinliyorlar, fakat cevap vermiyorlar. Bunlarin hicmi zamani yok? 5 dakika bir soruma cevap veyahut muhabbet dolu 3 dakikalik bir söz. Yani bunadami zamanlari yok? Göya hizmet ediyorlar, göya gece gündüz Risale-I Nur okuyorlar. Hepsi "Isteyen bu kapidan girer, isteyen bu kapidan cikar, umrumuzda deyil. Herkez ayagimiza gelecek" kafasinda. Bu nasıl istir yahu? Bu nasıl kardesliktir? Günde bana 5 dakikalaridami yok?

Okudunuz mu?  Dünyada iken sevdigi birisi ile evlenemeyen erkek

Ha son dedigi bir şey daha ekliyeyim: Onun sohbetlerine gelenlere "elmas", gelmeyenlere "kömür" diyor. Yani kendisini elmas yerine, baska insanlarida kömür yerine koyuyor. Öbür nurcu abilerde dedigim gibi 5 dakika bana zaman ayirmiyor. Bu nasıl isdir?


kardeşinin kalbini kırmak

Bu kategoride yer alan Ramazan olmadığı günlerde ne zaman sahura kalkmalı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mümin kardeşinin kalbini kırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.