Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Tefsir ile mealin farkı nedir?

Tefsir ile mealin farkı nedir?

hayırlısı23
Arkadaşlar şimdi biz Kuranı Kerimi okuyoruz ama hiçbirşey anlamadan okuyoruz şahsen toplumun yüzde 80 i böyle. Biz böyle bilmeden okuyunca mı daha çok sevap olur ve belalardan vs korunuruz yoksa Türkçe mealini okuyarak mı? Ve tefsir ile mealin farkı nedir? Mealler ve tefsirlerin neden onlarca çeşit var? Onlarca tefsir ve meal içinden hangisi güvenilir? Birine göre güvenli olan başkasına göre güvensiz olucak. Bu konuda hiç bilmeyen biri kime güvenecek?

Okudunuz mu?  Yasin okumak sadaka oluyormu.ve kunut duası

Yorum: Tefsir ile mealin farkı nedir?

@hmet
Meal Kuranı kerimi tercümesidir.
Tefsir ise Kuranı kerimin açıklamasıdır yani Ayetlerle ilgili geniş bilgi verir.

En doğru çevrilmiş meal DİYANET VAKFI MEALİ dir.
Diğerleri doru olabilir ama içinde yanlış tercümeler var. Çünkü Arapçayı ve Kuranı çok iyi bilen ancak meal yazabilir. Herkes beceremez.

Okudunuz mu?  Namazı kazaya bırakmak şirk midir ?

Yorum: Tefsir ile mealin farkı nedir?

Ümmet06
Meal:Kelimelerin türkçe anlamı Elmalı Hamdi Yazır Mealini öneririm,Tefsir:Detaya inip ilmi bilgiler ve örneklerle açıklamasıdır günümümüzün en iyi Kuranı kerim tevsiri Risale-i Nur Külliyatıdır ve imanınızın kuvvetlenmesine faydalıdır.


Yorum: Tefsir ile mealin farkı nedir?

hayırlısı23
Biz hangisini yapmalıyız? Kuranı anlamadan arapça okumayı mı meal okumayı mı tefsir okumayı mı hangisini yapmamız daha doğru?

Okudunuz mu?  Abdestsiz Namaz Kılmak

Ümmet06
Kardesim Risale-i Nur külliyatını yani tevsiri oku meal iyidir ama aklında soru işareti bırakabilir tevsir detaya iner o duayı iyice açıp örnekler verir ve imanını kuvvetlendirir.


hayırlısı23
Ben dünya hayatına çok dalmışım kardeş bunu farkettim. Risalei nur okumakla bana iş hayatına faydası olmayacak diye düşünüyorum bana para kazandırmayacak diye düşünüyorum ve okumuyorum. Neden bu kadar dünya hayatına önem veriyorum bilmiyorum ama niyetim iyi para kazanıp düzgün biriyle evlenmek ve mutlu bir hayat sürdürmek. Haliyle deli gibi para kazanma hırsı oldu bende son zamanlarda

Okudunuz mu?  İstihkak namazı

Ümmet06
Kardeşim Efendimiz(SAV)Buyuruyorki:İnsanlar uykudadır,ölünce uyanırlar.Ne zaman öleceğimiz belli değil 50-60 fani bir hayat için sonsuz hayatımızı satmamalıyız günde 2-3 sayfa okusan yeter.Son nefeste şeytan imanımızı çalmaya çalışacak.Tahkiki imana ulaşırsan;Yani güçlü bir adam elindeki elmayı alabilir,ağzına attın alabilir,mideye ilk attın yine alır ama vücudunun envai çeşit kan yoluyla yayılırsa alamaz.Risale-i Nur Külliyatı imanını kuvvetlendiri imanlı şekilde ölürsün.

Okudunuz mu?  Çocuğun yaptığı hatalardan dolayı anne babaya bir şey olur mu?

tefsir, meal nedir, Meal ne demek

Bu kategoride yer alan Büyü öldürürmü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tefsir ile mealin farkı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.