Anasayfa
26 Eylül 2023, 12:58
missa5
Abone

Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri

Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri

Kayıtsız Üye
S.a

Öncelikle Allah razı olsun sizden. Ben geçtiğimiz yıl bir nişanlılık dönemi geçirdim. Nisanlimla 3 yıllık sevgililikten sonra nisanlandik. Ve affiniza sığınarak söylüyorum bu dönemde cinsel manada yakinlasmalarimiz oldu.

Hep evlenecegimizi düşündüm bütün planlarimiz boyleydi. Ki nisanlandik neticede. Fakat nisanlimin ailesi kötü zamanlar gecirtti bize. Buraya detaylı yazmak istemiyorum ama kotulukler yaptılar. Ve neticede oğulları da nişanı attı. Üstelik dini nikahimiz da vardı. Ben ayrılmak istemedim nikah vardı ortada eften puften sebeplerden bunu yapmak istediğine inanamiyordum.

Okudunuz mu?  Namaz kılmak için türk bayrağını seccade yapmak caiz mi

Ama seni istemeyen bir insanı ne kadar durdurabilirsin. Ayrıldık.

Şimdi size sormak istediğim bu nikahtan ötürü benim mehir hakkım yok muydu bunun konusunu bile açmadı. Ayrıca haksız bir şekilde ben istemeden bitirdi bu işi. Maddi manevi yıprattı beni ve ailemi. Bunun vebali olmuş mudur ona? Allah bilir muhakkak ama duymak istiyorum sanırım içim sogusun istiyorum.
Ekleme yapmak istiyorum nikah kıyilırken mehir konuşulmuştu. Miktarı belliydi.

Okudunuz mu?  Erkeğin küpe takması günah mı?

Sağolun.


Yorum: Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri

arifselim
Aleykum selam. Bu durumda iki şekil söz konusudur. Birincisi gerdekten önce meydana gelen boşanmalarda eğer mehir tespit edilmişse bunun yarısının kadına teslim edilmesi gerekir. Fakat henüz mehir belirlenmeden boşanma olursa o zaman erkeğin, kıza maruf ölçüsünde yararlanacağı herhangi bir mal vermesi gerekir. Ancak senin durumunda mehir konuşulduğu için sana yarısının verilmesi şarttır.

Okudunuz mu?  İsmi azam nedir?

Ayeti kerimde şöyle açıklanmıştır:
Kadınları, mehirlerini belirleyinceye kadar el sürmeden boşarsanız bunun size bir günahı olmaz. Onlara yararlanacakları bir şey verin. İmkânı olan, gücü ölçüsünde, darlık içinde olan da gücü ölçüsünde, marufa uygun olarak, onları yararlandırsın. Bu, güzel davrananlar üzerine bir borçtur.
Kadınları, el sürmeden boşadığınızda, mehirlerini belirlemiş olursanız belirlediğiniz mehrin yarısını vermeniz gerekir; kadınlar veya nikâh düğümü elinde olan taraf hakkından vazgeçerse başka. (Ey erkekler!) Sizin vazgeçmeniz takvaya daha uygundur. Aranızdaki üstünlüğü unutmayın. Allah yaptığınız her şeyi görür. (Bakara, 2/236-237)

Okudunuz mu?  Bayan kuaförlerin mahrem bölgelere ağda yapması caiz midir ?

Yorum: Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri

Kayıtsız Üye
Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Peki manevi anlamda mehir dışında bir vebal durumu var midir?
Yani şunu söylemek istiyorum boşanmak Allahın en sevmediği helaldir diye biliyorum. Bu kişi büyük bir kabahatim olmadığı halde kötü bir sekilde bitirdi bu işi. Boşanmanın da bir usulü yok mudur karşıdaki insan neticede mal değil?

Okudunuz mu?  Taassup nedir ve ne gibi zararları vardır ?

Yorum: Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri

@hmet
< Boşanmanın da bir usulü yok mudur karşıdaki insan neticede mal değil? >
İslamda boşanmanın usülleri tüm ilmihal kitaplarında yazılıdır ama kimse uymuyor maalesef.
Mehir hakkı ancak dini nikah ile sabit olur. Diğer günahını ise ahirette ve dünyada mutlaka karşılığını bulur

Okudunuz mu?  Kötü Birisinin Özelliklerini İnsanlara anlatmak gıybet midir?

Kayıtsız Üye
InşAllah hocam. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Allah’a havale ettim.

Bu kategoride yer alan Babamla aynı evde anlaşamıyoruz ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.