Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Vatan, millet ve vatandaşlığın önemi nedir, İslamda yeri nedir?

Vatan, millet ve vatandaşlığın önemi nedir, İslamda yeri nedir?

hayırlısı23
Arkadaşlar vatandaşlığın ahirette bir yeri var mıdır? Örneğin Tc vatandaşı birisi başka bir ülkenin vatandaşı da olabilirdi yani örneğin o kadar müslüman insan rusyada da doğuyor amerikada da doğuyor. Dünyanın heryerinde müslüman var. Müslümanlık sadece Türkiyede değil. O yüzden vatandaşlığın o kadar önemli olmadığını düşünüyorum önemli olan müslümanlık ve islamı düzgün bir şekilde yaşayabilmek değil midir? Peygamber efendimizin zamanında bu tür vatandaşlık, vatan gibi mevzular var mıymış? Örnek veriyorum şimdi birisi Tc vatandaşlığından çıkıp başka bir ülkenin vatandaşı olsa vay namussuz vatan haini vs. herkes küfürler yağdırır. Bu saçma değil mi? Herkes istediği ülkenin vatandaşı olmaya hakkı yok mu? İslamda belli bir vatan toprağında yaşayın diye bir zorunluluk var mı? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen yapışkan akıntıdan dolayı gusül gerekir mi?

Yorum: Vatan, millet ve vatandaşlığın önemi nedir, İslamda yeri nedir?

Mucahid
Vatan hainliği bu sözünü ettiğin durumlar değildir. Vatan hainliği islamda yasaktır ve cezası idamdır örneğin biri devlet aleyhine başka ülkelere gizli bilgiler vermesi gibi….
Allah katında önemli olan iman salih amel ihlastır yani takvadır gerisi boş

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken muhabbet kuşumun kafama konması dua ederken elime konması bana günah olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vatan, millet ve vatandaşlığın önemi nedir, İslamda yeri nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.