Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:52
sizden07
Abone

Her şey kadermidir? Herşey kader değildir demek Dinden çıkarır mı?

Her şey kadermidir? Herşey kader değildir demek Dinden çıkarır mı?

Meraklı22
Selamun Aleykum, Abimle konu açıldı ve Kader konusunu konuştuk. O herşey kaderdir dedi, ben değildir dedim. Şöyle söyledim: Bir program yüklüyoruz, programın yüklenmesi için bir kutunun dolması gerekiyor. O kutunun başı ve sonu İnsan ömrünün başı ve sonu olarak düşün dedim. Program %30′ a kadar doluyor bunu insan ömrünün %30’unu tamamlaması olarak düşün dedim. %30 ‘dan %35′ e kadar yükleniyor fakat görünmüyor %35 den %100’e kadar da görünerek doluyor. Umarım anlarsınız şunu anlatmaya çalışıyorum örnek olarak program söyledim. %30’ dan %35’e kadar yaşanan fakat görünmeyen kısımın insanın kendi iradesiyle yaptığı, Allah o zamana kadar belli bir yol gösterip sonrasında ise kendi yolumuzu seçmemizi ondan sonrasında Kaderin akışının normal olarak devam ettiğini söyledim.

Okudunuz mu?  Bir kimsenin elbisesi ince olursa dini de ince olur

Soruma gelirsek: Herşey kadermidir? (Peygamberimizin kıssalarından anlatmayın sadece cevap)
2.Soru: Bilgisiz bir biçimde her şey kader değildir demek Dinden çıkartır mı? Umarım anlatabilmişimdir. Allah razı olsun.


Yorum: Her şey kadermidir? Herşey kader değildir demek Dinden çıkarır mı?

Şem’a
Kaderin tanımı nedir kısaca

Okudunuz mu?  Saç boyasıyla tırnaklarım boyandı gusul geçermi

Kader, Allahın her şeyi önceden bilip yazmasıdır. Kader Allahın bizi zorlaması değildir her insan hür bir iradeyle dilediği yolu seçer.
İnşAllah anlaşılmıştır

Bu kategoride yer alan Şafii'de gusül alırken cünüpluğu kaldırmaya dair niyet getirirse niyeti geçersiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her şey kadermidir? Herşey kader değildir demek Dinden çıkarır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.