Anasayfa
2 Eylül 2022, 21:25
sizden07
Abone

Namazdaki hatalar

Namazdaki hatalar

Rose_love
Selamun Aleykum Arkadaslar benim bir kaç sorum var, cevaplayabilir misiniz?
1- Namazda tahiyatta oturduktan sonra tekrar kalkacagimiz vakit kalkarken ayaklari kaldirmak namazı bozar mı?
2- secdeden dogrulurken bir an istemsizce ayagin tekini kaldirmak ve hemen indirmek namazı bozmusmudur, namazim kabul olmusmudur?
3- Farkinda olmadan ayni sureyi okuyacaktim ki son anda sustum yani soyle Kul ya eyyühel.. dedim sonra hemen Kul euzi bir Rabbil felak diye degistirdim.. ki kafirun suresini bundan önce okumustum ayni sureyi iki kere okumak istemedim.

Okudunuz mu?  Yanlış bilgi verip burs kazanmak

Yorum: Namazdaki hatalar

Şem’a
1. Hayır namaz bozulmaz
2. Hayır bozulmaz
3. Yine namaza zarar vermez
4. MUTLAKA BİR İLMİHAL ALIP OKUMALISIN


Yorum: Namazdaki hatalar

aSi
Ama bı hocamız demıstı kı namazda ayaklar havaya kalkmıycakmıs. Bozulur mu bozulmaz mı bılmıyorum da kaldırmamak lazımmıs. Bende de su sıkıntı var çok oluyor bu 3.rekatta daha çok oturcakmıydım kalkcakmıydım. Bu vesvese bende çok oluyor ozellıkle kalabalık ıle namaz kılarken cemaat degılde. Bi de her rekatta bazen ıster ıstemez aynı sureyı okuyorum. ��

Okudunuz mu?  Sabah namazı uyku problemi.

Yorum: Namazdaki hatalar

Kayıtsız Üye
Namazda ayni sureyi iki defa okudugumuzda yanilma secdesi yapılırmi


arifselim
Aynı namazda bir sureyi iki defa okumak namazı bozmaz ve sehiv secdesini de gerektirmez. Bu bilerek yapılırsa sadece mekruh olur.

Bu kategoride yer alan Vitir namazında Ayetul Kursi'yi okumayı unutmak... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdaki hatalar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.