Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
sizden6
Abone

Gusülde su kovaya sıçrarsa o su kullanılmış su olur mu

Gusülde su kovaya sıçrarsa o su kullanılmış su olur mu

Ubeydullah
Hanefi mezhebine göre banyo yaparken su kovaya damlarsa o su kullanılabilir mi kovadaki su mai müstamel olur mu?


Yorum: Gusülde su kovaya sıçrarsa o su kullanılmış su olur mu

Şem’a
Suyun %50 den fazlası mustamel olursa o zaman kullanılamaz yoksa bir kaç damla veya avuç şu kaçarsa şu mustamel sayılmaz
Bu Şafii ve hanefi mezheplerinde değişmez

Okudunuz mu?  Günahı dışa vurmak

kullanılmış su

Nicknames
Selamün Aleyküm Arkadaşlar Şafii mezhebinde şimdi niyet etmeden bir plastik tas gibi bir şeyle kovadan şu alıp avret yerlerini temizliyoruz sonra kafamıza suyu dökerken niyet ediyoruz O plastik kovadan aldığımız tasın kenarınada ona yapışmış şu var bunu tekrar kovaya daldırırsak kullanılmış su olur mu ?

Okudunuz mu?  Taheretlenirken oruç bozulur mu

Yorum: Gusülde su kovaya sıçrarsa o su kullanılmış su olur mu

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Kullanılmış su bu değil ki. Gusülde vucudunun üzerinde akan su kullanılmış su olur. Tasın etrafındaki su temiz sudur. Fiskiye varsa onu kullan tas kova kullanman gerekmez.


Nicknames
Sonsuz Teşekkürler Allah razı olsun çünkü o küçük taşın etrafındaki şu çok vesvese yapıyordu hele ki kovadaki suya daldırınca teşekkür ederim

Bu kategoride yer alan Levlake Levlak hadisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde su kovaya sıçrarsa o su kullanılmış su olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.