Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Okul yüzünden namaz kılamıyorum

Okul yüzünden namaz kılamıyorum

hikmetayik
Selamın Aleyküm hayırlı günler arkadaşlar ben namaz kılan bir öğrenciyim. Liseye gidiyorum ve okul saatlerim yüzünden sabah ve öğlen namazını kılamıyorum maalesef. okuldan gelince kaza olarak kılıyorum bunu yapınca 5 vakit mi kılmış oluyorum 3 vakit mi kılmış oluyorum? günahı nedir doğrusu nedir yardımcı olur musunuz teşekkürler


Yorum: Okul yüzünden namaz kılamıyorum

Şem’a
Beş vakit kılmış oluyorsun ama ikisini zamanında kalmadığın için büyük günah işlemiş oluyorsun.
Okulda namaz kılacak yer ve zaman hiç mi yok

Okudunuz mu?  Her namaz ve tesbih duasından sonra dua etmek şart mı?

Okul ve namaz

Doguhan1
Elbette çoğu kişi gibi bende öğrenci aşamasında olan birisiyim.Ama aklımı yiyip bitiren bir durum var.

Okulum’da mescid yok ve biz okulda olurken öğlen namazı okunup ben okuldan çıkınca öğlen namazı bitip ikindi giriyor.

Şimdi diyeceksiniz " kaza kıl? " elbette bu bir çözüm ama vakti geçmiş bir namazı Kılınca namazdan soğuyorum.

Okudunuz mu?  Abdestin bozulduğuna emin olmadan namaz kılmak

Varmıdır bir çözümü?

Selametle ^^


Yorum: Okul ve namaz

tekyolislam
Yaninda bir seccadeyle okula gidiyorsun dostum elbette okulunuzda soyunma odasi diye bir şey vardir beden egitimi soyunma odasida olabilir ordan hemen bir yere gecip gelen insanlari gormemek sarti ile namazını kil neden gelen insanlari gormemek sarti ile dedjgimi anlamissindir umarim cunku setri avet olabilir su konuya dikkat et Ins Allahim seni affeder o rahim dir o gaffur dur 🙂

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra 1. rekatta kevser 2. rekatta ihlas okumak

Zarifhanım
bende iş yerinde namaz kılamıyorum , aslında daha önce kıldım boş odalarda ama ifşa olunca burda kılmamı istemediler . Yakınlarda da cami yok . Tuvaletimizin kısa bir koridoru var . Tek kişilik tuvaletler , her seferinde yeri silsem tek kullanımlık seccade kullansam sizce uygun olur mu . bikaç hocaya sordum zaruriyet halinde uygun olur dedi . Namazlarımı eksik kılunca 5 vakitte nasip olmuyor . Hemde hepten kopuyorum . Şimdi tekrar çok istekliyken öğle namazlarımı kaçırmak istemiyorum . Ne tavsiye edersiniz bana

Okudunuz mu?  Teheccüt ve sabah namazı birlikte kılınır mı?

arifselim
En zor şartlarda dahi olsa asla namazı ihmal etmemelisiniz. Namazdan soğuma düşüncesini size şeytan veriyor. Sakın ona uymayın. Mutlaka bir çözüm bulmaya çalışın. İsteyen Allah mutlaka yardım eder.


Okuyan çocuk
Selamun Aleyküm kardeşlerim.Ben ve birkaç arkadaşım okulda iken namaz kılıyorduk.Normal okul bitmiş okulun kursu var idi. O sırada biz hemen namazımı kılıp derse gidiyorduk.Son günlerde biraz geç kalıyorduk ve derse girince öğretmen bize kızdı ve bize Maun suresinde ki ‘Yetim hakkı yeyip de namaza duranlara yazıklar olsun’ ayetini söyledi ve bize orada ki kişilerin hakkını yediğini söyledi biz durumda kul hakkı mı yemiş oluyoruz?

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre gıyabi cenaze namazı var mıdır ?

NOT:Kurs bitimi çok dar vakit olduğundan sünnet’i kılamıyorum ve aynı zamanda da farz namazı çok hızlı kılıyorum ve buda namazda büyük hatalar yapabileceğimden dolayı okul kurs arasında kılıyorum.

Not:Sınıfımızda yetim yoktur.


Hoca
Önceden abdest al ve sadece farzı kıl. Namaz kılmazsanız asıl günah odur ayetle sizin namaz kılmanız hiç alakası yok.
Vay o namaz kılmayanların haline

Okudunuz mu?  Evvabin namazı 4 rekat olarak mı yoksa 6 rekat olarak mı kılınıyor

Kayıtsız Üye
Okulda öğleciyim öğretmenim.Tenefüsler 10 dakika öğlen ve ikindilerin farzlarını kılıp derse giriyorum sünnet kılamıyorum bu konuda düşüncenizi alabilirmiyim…


Hoca
Sünneti mazaretten dolayı kılmamak inşAllah sevabından mahrum bırakılmazsınız.
Sünnetleri kılmak güzeldir, Allah’a yaklaştırır, şefaate sebep olur ama bir ömür kılmasak da hesabı sorulmaz

Okudunuz mu?  Namazın ortaya çıkış zamanı ne zamandır

SonerK
Selâmün aleyküm arkadaşlar ben namaz kılanmak istiyorum ama Bulgaristanda yaşıyorum ve burda okuyorum. Okul saatlerim sabah ve öğlen namazına denk geliyorlar. Onları kaza olarak kılsam günah mı? Şimdiden teşekkürler.


Ensar
Namazlar Allah cc ‘nün biz kullarına farz kıldığı dini bir vecibedir. Namaz müminin kaçırmaması gereken en önemli ibadettir. Namazları kılmanın muhakkak bir yolu vardır eğer fırsat bulamazsanız okul idarecileri ile konulur izin alınabilir. Olumlu karşılanmadığı taktirde elbet te okulda mola vermektesiniz mola vaktinde abdest alır kılarsınız.

Okudunuz mu?  Teheccüd namazı cemaatle kılınır mı?

Okulda olduğum zaman namazları kılamıyorum , 3 vakit namaz, tağut

Bu kategoride yer alan Namazı vaktinde değilde 1 2 saat geç kılıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okul yüzünden namaz kılamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.