Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:26
missa2
Abone

Resmi nikahım var başka birisi ile dini nikah kıyabilir miyim

Resmi nikahım var başka birisi ile dini nikah kıyabilir miyim

Kayıtsız Üye
Mrb ben resmi olarak evliyim ama dini nikah bitti ve baska birini seviyorum onunla dini nikah kiysam olurmu resmi nikahimda az kaldi mahkeme bitmek uzere


Yorum: Resmi nikahım var başka birisi ile dini nikah kıyabilir miyim

arifselim
Merhabalar. Resmi nikah da bitmeden başkası ile evlenmemelisin. Dini olarak bitmiş olsa da resmi evlilik devam ettiği sürece bunu yapman başını ağrıtabilir.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimin içinde yer alan belli başlı konular nelerdir?

Resmi evliyken başka biri ile evlenebilir miyim

Kayıtsız Üye
10 senelik evliyim fakat 4 seneden bu yana karımla anlaşamıyoruz ayrılmayı planlıyorduk ki karım vazgeçti boşanmaktan ama karımla aramızda duygusal hicbirsey yok, cinsel munesebet dahi yok. Yaklaşık 2 aydır da ayrı yaşıyorum. Şu an hayatimda baska biri var onunla resmi nikah yapamadığım için imam nikahı kıysam olurmu. Eski karıma 3 defa boşol dedim.

Okudunuz mu?  Ortaklık bozmak ile ilgili sorular

Yorum: Resmi nikahım var başka birisi ile dini nikah kıyabilir miyim

mum
< imam nikahı kıysam olurmu. Eski karıma 3 defa boşol dedim. >
Ciddi iseniz eski karınızı resmi olarak da boşanın sonra evlenin yoksa fitne çıkar. Dini açıdan kapı açık ama imam nikahınızı ilan etmeniz gerekir.

Bu kategoride yer alan Dua ederek kul hakkından kurtulurmuyuz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resmi nikahım var başka birisi ile dini nikah kıyabilir miyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.