Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:17
Rüya Yorumu
Yönetici

İstiharede rüya mı his mi önemli?

İstiharede rüya mı his mi önemli?

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm,

yaklaşık 3 sene önce bir konuda girişimde bulundum ancak uzun çabalar sonucu olumsuz netice alınca zamana ihtiyacım olduguna karar verdim. son 2 senedir Allah nasip eder önümü açar diye bekleyip nerdeyse her namazdan sonra da dua ettim. geçenlerde içimde bir his meydana geldi. sanki zamanı gelmiş gibi hissettim ve istihareye yatıp Allah a danışmak istedim. çünkü kararsızdım. "sabırla beklemeye devam" veya "girişimde bulunma" konusunda tabiri caizse %50-%50’ydim. ne hissedersem o, girişimde bulunurum, olmazsa sonsuza dek vazgeçicem dedim kendi kendime.. ayrıca o ilk başlarda (3sene önce) 2 kez vazgeçmek için adım attım, Allah bir şekilde engel olmuştu.

Okudunuz mu?  İstiharede komşu görmek

nys istihareyi kılmaya başladım ve pek ilgili rüyalar gördüğümü sanmıyorum ama girişimde bulunma konusunda istek duymaya başladım. hatta 6. günün sonunda dedim ki: "yarın da kılayım 7 gün bitsin sonra son bir kez denerim" çünkü bayagı niyetlendim ama 7.gece rüyamda o işi yaparken ya yapmamam gerektiğine karar verip vazgeçiyordum ya da birisi yapma diyordu ve ben vazgeçiyordum.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında beton ve kerpiçten ev görmek

halbuki içimde girişimde bulunma konusunda kesin bir istek var. ne yapmalıyım?


Yorum: İstiharede rüya mı his mi önemli?

arifselim
Aleykum selam. Bütün bu sorunlar aslında istiharenin tam olarak ne olduğu bilinmediğinden dolayı kaynaklanıyor. İstihare demek sadece ve sadece hayır dilemek demektir. Yoksa istihareden çıkan işaret ne farzdır nede vaciptir ve herhangi bir garantisi de yoktur. Her türlü danışmasına ve araştırmasına rağmen yinede kararsız kalan kişi ancak o zaman istihare yapabilir. O işin eli olan kimselere danışmak varken bunu bırakıp istihare yapmanın hiç bir anlamı yoktur.

Okudunuz mu?  İstiharede acı kahve görmek

Bu durumda yani hissin ve rüyaların açık değilse en doğrusu istişare ile ve kalbin neye daha çok yakın olursa ona göre hareket etmek olur.


Yorum: İstiharede rüya mı his mi önemli?

Kayıtsız Üye
arif hocam teşekkür ederim. istişarede bulundum ve farz gözüyle bakmıyorum ancak uymam ve karar verirken esas almam gereken şeyler olmalı diye düşünüyorum sadece.

Bu kategoride yer alan İstihare namazından sonra iyi hisssetmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstiharede rüya mı his mi önemli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.