Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Namazı sürekli kılmak için ne yapmalı

Namazı sürekli kılmak için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam ben namaz kılmayı çok istememe rağmen bir kılıp bir bırakıyorum sürekli kilabilmek için nasıl bir duada bulunmam lazım nasıl istikrar saglayabilirim..


Yorum: Namazı sürekli kılmak için ne yapmalı

arifselim
Aleykum selam. İlk önce 5 vakit namazların sana Allah’ın bir emri olduğunu bilmelisin. Kılmadıklarının hesabını vereceğini ve bunun cezasının olacağını sürekli aklında bulundurmalısın. Ayrıca asıl olan Allah’ın rızasını kaybetme korkusu olmalıdır. Kendini sürekli hesaba çekmelisin. Ölümün ne zaman geleceği belli olmadığını ve bu gününün en son gün gibi olduğunu düşenerek namazlarına dört elle sarılmalısın.

Okudunuz mu?  Kötü Zanda Bulunmak Nedir?

Yorum: Namazı sürekli kılmak için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim namazı daimi kılabilmek için bu arkadaşın dediğine ilave olarak sünnetleri öğren ve sünnetlere tabi ol. Kuran oku ve nafile olarak namaz da kıl. En güçlü sünnet sakal bence daha çok ilim öğren alim ve ulemanin sohbetinden ayrılma. Tuzlanmayan et koktugu gibi bunlardan ayrılan beden lerde çürur!!! Selamun Aleykum

Okudunuz mu?  Salavat okunuşu

Yorum: Namazı sürekli kılmak için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Hayirli aksamlar hocam bende icimde vesvesem var sürekli namaz kilmak ve kapanmak istiyorum ama cesaretim yok namazı baslayip birakiyorum bana yardim edermisiniz tskler


Teamezer98
Ben de hep başlamak istiyordum. Babamın kıldığını görünce arada takılırdım. Sonra bilgisayar başında oturmaktan ona da takılamadım. Bir gün cumaya gittiğimde hoca vaaz veriyordu. "Adamın biri şu ayın başında namaza başlayacağım diyor. Ayın başı geliyor hicriye göre demiştim diye kıvırıyor kendince. Sonra neyse öteki ay kılarım derken adama araba çarptı öldü gitti." Bu vaazı duyduktan sonra yarın bile demedim gittim 5 vakit namaza başladım. Telefonuma namaz vakti uygulaması indirdim. İnternetten yaklaşık 1 ay (ezberleyene kadar) hangi vakit nasıl kılınır diye baktım. Evde sıkılırım diye camide cemaatle kıldım. Kaza namazlarımı kesinlikle telefonuma not ettim. Ve şu düşüncem beni namaza iyice yakınlaştırıyor. Allah’ın huzuruna çıkıp O’ndan birşeyler istemek, dua etmek varken niye namazı bırakayım. Zaten vicdanım da bırakmama katiyen izin vermez. Umarım bunlar sana yardımcı olur. 5 vakit namaz kılıyorum diyebilmek bile benim için bir şeref onur gurur kaynağı.

Okudunuz mu?  Haksız yere eleştirilmek

mum
Namazda süreklilik için Alimlerden yardım alın, kitaplarını okuyun, sohbetlerini dinleyin ve mümkünse ziyaret edin tavsiye alın.

Örnek bir dohbet


namazı sürekli kılmak için ne yapmalı, namazi birakmamak için ne yapilmali, devamlı namaz kılmak için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Minarelerin kapıları hangi yönü gösterir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı sürekli kılmak için ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.