Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

Ateistlere cevap vermek , yazışmak

Ateistlere cevap vermek , yazışmak

Gül988
Selam aleyküm. Benim Bi arkadaşım vardı sonra ateist oldu aramız soğudu ama o bana hep yazıyordu , onun yazdığı mesajları okuyup cevap vermiyordum . Bu günde "yılbaşın mubarek " falan diye yazmış bende onun numarasın telefonumdan silmiştim ondan anneme gidip bu numarayı biliyormusun tanıyormusun diye sordum . Sonradan annemle anladık ki o eski arkadaşmış , annemde diyor ‘neden böyle yapıyorsun " falan " sana karşı nasıl davranılıyorlarsa sen de oyle konuş " . Bende aldım yazdım ona nasılsın falan yazdıklarını okudum ama silmişdim programı (gerçekten slmişdim ) ondan cevap vermedim falan dedim . Nerde oldugunu söyledi ve tamam , sohbet bitti . Şimdi ben pişman oldum acaba doğru yapmadım dimi keşke yazmasaydım ona . Kafirlere karşı iyi davranmak olmaz dimi ? Onlara yardım etmek olmaz mı ? Yani okulda kafirler var onlarla sohbet falan etmek olmaz dimi hocam ?

Okudunuz mu?  Vatan Hainlerini Öldürmek ?

Yorum: Ateistlere cevap vermek , yazışmak

DemiR
Eski arkadaşın kafir de olsa insanca davranmak zorundasın. Belki yılbaşını kutlamazsın ama hal hatır sormalı ve iyi şeyleri paylaşmalısın.
Öcü gibi davranır uzak kalırsan nasıl islama ve müslümanlara ısınsın?


Yorum: Ateistlere cevap vermek , yazışmak

MERAK EHLİ
Demir arkadaşımız doğru söylemiş. iyi davranmak lazım ama ölçülü bir şekilde. O ölçüde şöyle sizi dine karşı soğutmayacak şekilde olmalı. Eğer böyle bir şey hissedersen arkadaşlığını kes. ve diğer şekilde de pek samimi davranmanızı tavsiye etmem.

Okudunuz mu?  Namazda gülmek ile ilgili soru

Yorum: Ateistlere cevap vermek , yazışmak

Sniikz
Ben ingilizceyi bilmeden ogrendim kursa gitmeden oyle konusa konusa ama benim çok ingiliz arkadaşım var gunah mı ??????


Sabır
Ne kadar çok dil bilirsen o kadar çok iyidir. Neden günah olsun.


Duru06
Etrafımda çok fazla ateist ve deist insan var ve bazen Kur’an-ı Kerim ile ilgili insanın kafasını karıştıracak şeyler söylüyorlar. Örnek verecek olursam Kur’an-ı Kerim’ de neden sadece arap coğrafyasında bulunan hayvanlardan bahsediliyor diyorlar ya da miras konusuyla ilgili matematiksel hatalardan bahsediyorlar. Bu insanların söylemlerine nasıl cevap verebilirim ve bu konuda bilgilenmem için hangi kaynaklardan yararlanabilirim? Doğruyu söylemek gerekirse bazen o kadar ikna edici olabiliyorlar ki acaba mı diyorum.

Okudunuz mu?  Bir müslüman niye bir köpek tutamaz ?

taat
43:12 – Allah bütün çiftleri yaratmıştır. Sizin için bineceğiniz gemiler ve hayvanlar var etmiş

16:5 – Hayvanları da O yarattı. Onlarda sizi ısıtacak şeyler ve birçok faydalar vardır. Ve siz onlardan bir kısmını da yersiniz.

İslam dininde ilim öğrenmek Müslümanlara farzdır….ilmi olmayanın sapma kayma tehlikesi fazladır… onlar ilimsiz konuşuyorlar.

Okudunuz mu?  Allah'a küfür etmek şirk mi oluyor?

yüce KURANIMIZDA RABBİMİZ ne buyuruyor

Elmalılı (sadeleştirilmiş – 2): Muhakkak ki, biz onu anlayasınız diye Arapça bir kitap olarak indirdik.

Cenabı ALLAH CC ARAP bir kavme dili arapça< olan son Peygambere s.a.v zamanında indiriliyor….

sevgili peygamberimiz ve Sahabeyi kiramdanda bize nakil yoluyla bu zamana ulaştırılıyor.yani dinde delil .
,
Dinimizde delil sadece Kur’an-ı kerim değildir. Dinimizde dört tane delil vardır. Bunlar;
1- Kitab,
2- Sünnet,
3- İcma [âlimlerin söz birliği],
4- Kıyası fukaha [Fıkıh âlimlerinin içtihadı]

Okudunuz mu?  Kimyaı saadet hangi yayınevini önerirsiniz

MİRASLA İLGİLİ SORUNA GELİNCE

Hulefâ-i Râşidîn tâbiri bizzat Peygamber Efendimizin bir hadisinde geçmekte olup Hz. Peygamber bu hadisinde ümmetine Hulefâ-i Râşidîn’in sünnetine aynen kendi Sünnetine sarıldıkları gibi sarılmalarını tavsiye ve vasiyyet etmiştir. Bu hadis meâlen şöyledir: Ashâb’tan lrbâz b. Sâriye naklediyor: Peygamber Efendimiz bir gün bize namaz kıldırdı. Namazdan sonra bize dönüp gözlerin yaşardığı, kalblerin ürperdiği tesirli, belîğ bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra bir zât kalkıp: "Ey Allah’ın Rasûlü! Sanki bu, vedâ eden bir şahsın konuşması gibi! Bize neyi tavsiye ve vasiyyet edersiniz" dedi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu: "Size Allah’tan korkmayı (takvâyı) ve başınızdaki idareci Habeşli bir köle de olsa itaat etmenizi tavsiye ve vasiyyet ediyorum. Benden sonra hayatta kalanlarınız bir çok ihtilâflar görecek. O zaman benim Sünnetime ve hidâyet üzere olan Râşid halifelerin (Hulefâ-i Râşidîn’in) Sünnetine sarılın. Aman ha bu esaslara sıkı sıkıya, iyice yapışın.

Okudunuz mu?  Allah'tan başka herşey yalan diye bir söz çıktı ama ben bunu Allah'tan başka ilah yoktur anlamında.. sakıncalımı?

Hulefa-i Raşidin Peygamber efendimizin vefatından sonra sırasıyla halife olan hazret-i Ebû Bekr, hazret-i Ömer, hazret-i Osman ve hazret-i Ali olmak üzere ilk dört halifeye verilen isimdir. Ehl-i sünnet itikadında dört halifenin üstünlük sırası, halifelik sırasına göredir.

HZ ÖMER EFENDİMİZ DİNDE delildir.

Okudunuz mu?  Vatan için Ölen Şehid sayılır mı?

Avliye ilk olarak Hz. Ömer devrinde söz konusu olmuştur. Hz. Ömer (r.a.) sahabe ile istişare sonucu, hisseler toplamını mahrec yapmış ve bu yolla eksikliği tüm mirasçılara yansıtmıştır. Bu konuda ona, İbn Abbas dışında karşı çıkan olmamıştır (el-Mevsılî, a.g.e, V, 97).

Okudunuz mu?  Eşyalarım kaybolup geri geliyor

onun uygulaması aynen dindir..

O zaman benim Sünnetime ve hidâyet üzere olan Râşid halifelerin (Hulefâ-i Râşidîn’in) Sünnetine sarılın. Aman ha bu esaslara sıkı sıkıya, iyice yapışın.


taat
o ateistlerden uzak dur. yukarda soruna cevap verdim. ayrıca şu videoyuda izlemeni tavsiye ederim.

Cübbeli Ahmet hocanın Ehli Sünnet vel cemaat ne manaya gelir. isimli videosunuda intten seyret…

Okudunuz mu?  Namazda yanlış okumak nasıl olur

Ubeydullah
Kardeş ateistler mantıklı söylediklerine inanırlar mantıklı gözüksede batıldır fakat farkında değiller ateistler kendi mesleklerinin iç yüzünü ve imkansız olduğunu bilmiyorlar ve bazı müslümanlarda hakiki manada delilli bilmiyor ki onları ikna etsin
ateistlere her manada ikna edici cevap istiyorsan Bediüzzaman said nursi nin risale i nur eserlerinden iyi istifade etmiş birini bul o sana bütün sorularının cevabını risale i nur dan verir emin ol ki hepsinin cevabı var kaynakta söyledik doğru yerden araştır bul oku bak bir şüphen kalıyor mu?
çünkü bizde bu yoldan geçtik

Bu kategoride yer alan Gece hayatı ile bir soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ateistlere cevap vermek , yazışmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.