Anasayfa
17 Şubat 2022, 23:10
kadin
Yönetici

Adet döneminde sarı akıntı gelmesi adetin bitişi sayılır mı

Adet döneminde sarı akıntı gelmesi adetin bitişi sayılır mı

Gül988
Selam aleyküm. bende adet 6-7 ve gün oluyor . Bugün 6cı gün benden sarı akıntı geldi (adet dışında da geliyordu ) ama beyaz değil , acaba adetim bitmiş mı sayılır yoksa hala mı devam ediyoe bilmiyorum , namaza da 57dk kalmış cevaplarsanız sevinirim


Yorum: Adet döneminde sarı akıntı gelmesi adetin bitişi sayılır mı

arifselim
Aleykum selam. Her kadın devam eden veya gelen bir akıntının adetten olup olmadığını bilir/bilmelidir. Adetin devamında gelen sarı akıntı adetten sayılır. Adetin bitimi akıntının kesilmesi ile veya beyaza dönüşmesi ile bilinir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre adet süresi

Yorum: Adet döneminde sarı akıntı gelmesi adetin bitişi sayılır mı

Gül988
Teşekkür ederim hocam . Bu sarı akıntıdan sonra Bi daha sarı geldi . Ondan sonra Bi şey gelmedi . Sadece (afediniz) dokunduğunda kuru değil . Ama kahve rengi gelmiyor artık . Beyaz akıntı da yok. Bi şey anlamadım ben ..?

Okudunuz mu?  Adetliyken büyü bozma duaları okuyabilirmiyim

Yorum: Adet döneminde sarı akıntı gelmesi adetin bitişi sayılır mı

Gül988
Hocam ben böyle 2-3 saat oturuyorum korkuyorum ya adetim bitmişse de ben güsül almadım .arrık Bi şey gelmiyor ama beyaz akıntı da yok . Geçen defa gelmişti ama . Bu defa yok. Ora da kuru değil .

Okudunuz mu?  Adetli iken cinsel ilişkide bulunmanın kefareti nedir varsa kimlere verilir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, çok acil ve önemli benim için. Hızlı cevaplarsanız sevinirim. Adetimin son günlerinde sırasıyla kahverengi ve sarı akıntı oluşuyor. Daha sonra beyaz akıntı yerine şeffaf akıntı geliyor. Ama bu akıntı sarı akıntı ile beraber. Ben bu şeffaf akıntıdan gördüğümde beraberinde gelen sarılığı dikkate almadan gusül ve namaza başlayabilir miyim? Çok fazla okudum ama net cevap bulamıyorum. Lütfen yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Adetliyken dua edilirmi?

Hoca
Beyaz akıntı şart değil önemli olan kan gelmemesidir.


Kayıtsız Üye
Benim sıkıntım,normal zamanlarda da sarı akıntım oluyor.Ilk adet gördüğümden beri hep 7.günde yıkanırım.Ama malesef çok ikilemde kalıyorum artık akıntılarım hiç bir zaman beyaz olmuyor. Artık 7.gün ki akıntının bile adet akıntısı mı yoksa normalde gelen sarı akıntımı anlayamıyorum(7.gün güsul almadan önce peçeteye sildiğimde beyaz geliyor ama çamaşırımda normalde hep sarı leke oluyor).Bu konuda ne yapmamalıyım 7.gün ki gusül yeter mi?

Okudunuz mu?  Adetli kadın sure ezberi yapa bilirmi?

mum
selamun aleykum hayız gününüz 7 gün se yani iki ay üst üste hayız ününüz aynı ise mesela 7 şer gün hayızınız bitişinden sonra gusül alın ondan sonraki gelen istihaze yani özür kanıdır.Guslettikten sonra gelen sarı veya bulnık renk hayız sayılmaz.


Kayıtsız Üye
Merhabalar selamun aleyküm
Ben doğum kontrol hapı kullanıyorum bazen marka değiştrebiliyorum ya da kontrol hapı türü değişiyor geçen ay 10 gün süren adetim bu ay 4 ~ 5 gün sürdü 5. Günü normal kahverengi tarzı akıntı oldu 6. Günü yani dün gusülettim ama sonra sarı renk normalde zamanlarda da gelen bir sıvı geldi benim adetim kaç gün sürer ne kadar miktarda olur ben ilaçlardan dolayı da kestiremiyorum tam 10 günü tamamlayıp mı gusül edeyim yoksa dünkü aldığım abdest geçerli midir? Öğleni kılmaya yetişmem lazım acil cevap verin lütfen şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Bekarım Ve Aşırı Derecede Erkekleri Arzuluyorum Ne Yapmalıyım?

Ensar
Adet süresi Hanefi mezhebınde en az 3 en fazla ise 10 gündür temizlik süresi ise 15 gündür. 10 günü doldurduğunuz hâlde gelen kan artk âdet kanı değil istihaze / özür dür. Orucunuzu tutabilir ve her vakit için yeni abdest alarak namazlarınızı kılabilirsiniz

Okudunuz mu?  Adet kanaması - ibadet veya dua

adetliyken sari akinti, adetken sari akinti neden olur, adete sari akinti da mi adete dahil

Bu kategoride yer alan Hamile kalmamak içi tüpleri bağlatmak günahmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet döneminde sarı akıntı gelmesi adetin bitişi sayılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.