Anasayfa
7 Kasım 2023, 5:56
sizden93
Abone

İstibradan sonra gelen akıntı

İstibradan sonra gelen akıntı

-SABIR-
Ben küçük tuvaletimi yaptıktan sonra tuvalette sağıma ve soluma esneyerek kalan idrarı atmaya çalışıyorum. Ardından tuvaletten çıkıncada abdest almak için 5 10 dk kadar bekliyorum ama buna rağmen tekrar uzvumu yokladığımda damla kadar idrar çıktığını görüyorum. Bu konu beni çok yoruyor. Ne yapmam gerek? Abdest alsam sonrasında o damla kadar idrar çıksa abdestimi bozarmı? Bozuyorsa ne yapmam gerek?

Okudunuz mu?  ALLAHA küfür eden (TÖVBE HAŞA SÜMME HAŞA) biri gördüğümüzde ne yapmalıyız?

Yorum: İstibradan sonra gelen akıntı

arifselim
İdrarını yaptıktan sonra 40 adım kadar yürüyerek yada 10 – 15 dakika gibi bir süre bekleyerek idrarın kesilmesini bekleyebilirsin. Eğer akıntı namazda yada namazdan önce olursa namazı bozar ve namazı yeniden kılman gerekir.


İstibradan sonra damla

golot
Selamünaleyküm hayırlı bayramlar.idrarımı yapıyorum tuvalet kağıdıyla hemen temizleyip tuvalet kagıdı koyuyorum iç çamaşıra tuvaletten çıkıp yürüme eğilip kalkma falan yapıyorum tekrar tuvalete girip yeni tuvalet kağıdı koyup çıkıyorum tuvaletten 3-5 dk bekleyip tekrar tuvalete gidiyorum ve tuvalet kağıdını atıyorum tuvaletten dışarı çıkıp oturduğumda sanki bir haz geliyor iç çamaşırıma baktığımda bazen 2 damla ıslaklık görüyorum hemen vesvese geliyor acaba bu sıvı meni olabilir mi? İdrar yapmaya korkar oldum.Namazlarımıda bu düşünce ile kılıyorum sürekli

Okudunuz mu?  Namaz'da Sure okurken Arada Nefes Almak Caizmidir?

Yorum: İstibradan sonra gelen akıntı

arifselim
Aleykum selam. Bu sıvı meni olamaz. Eğer meni olsa bile şehvetsiz geldiği için cünüp yapmaz gusül gerektirmez. Eğer yeteri kadar dikkat etmene rağmen idrar damlası akmasından vesvese geliyorsa çıkmadan önce iç çamaşırına el elinle az bir şey su püskürtebilirsin. Böylece vesvese edecek bir şeyin kalması da mümkün olmaz.

Okudunuz mu?  Abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi

Kayıtsız Üye
Ben idrarimi yaptıktan sonra yarım saat falan peçete selpak falan koyup bekliyorum beklerken hareke edip yürüdüğüm de oluyor sonra tekrar tuvalete ıstibra için giriyorum namazımı kılıyorum aradan bazan bir saat geçiyor bazen daha az bazen daha çok bisey geldiğini hissediyorum bazen hissetmiyorum sonrada af edersiniz beyaz bir damla lekesi falan görüyorum ben hepabdestli kalmayı sevdiğim için bu konu endişeye düşürüyor bu akıntı idrar değil meni de deği abdest bozuyor mu bilemiyorum…

Okudunuz mu?  Yabancı Müzik Dinlemek Caiz Midir?

ACİLSERVİS
Her hangi bir sıvı çıkışı olursa elbette namaz abdestin bozulur. Meni çıkışında zaten gusül de bozulur.


idrar sonrasi temizlerken cikan sivi, istibra yaptıktan 1 saat sonra bile akıntı, İstibra Yapmama Rağmen Sızıntı Gelmesi

Bu kategoride yer alan Kel bir ünlü var o ünlünün fotoğrafını koyarak kel adam diye sayfa açmıştım bu günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstibradan sonra gelen akıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.