Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:49
sizden07
Abone

Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı

Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı

MertK
Bugun cumada, namazdayken bir adamin telefonu caldi, sonra kimse rahatsiz olmasin diye eliyle alip kapatti sonrada namaza devam etti, boyle yapmak gunahmi?


Yorum: Namaz kilarkan, telefon calinca, telefon kapatilirmi?

#UguR
Kişi namazdayken elini cebine atıp telefonu kapatabilir. Ama önemli olan namaz başlamadan önce kapatmaktır. Siz cemaatle namaz kılıyorsanız ve başkasının huşusu sizin telefon çalmanızdan dolayı bozulduysa bu kul hakkıdır. Namaza başlamadan önce telefonunuzu kapatırsanız iyi olur.

Okudunuz mu?  Kaza namazları günlük nasıl kılınır?

Yorum: Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı

MERAK EHLİ
günah diyemeyiz. Namazda gereksiz hareket doğru değildir. Namazı bozar. Ama adam genel cemaatin iyiliği için yaptığı için sıkıntı olmaz inşAllah. ve ayrıca eğer tek eliyle yaptıysa sıkıntı yok. Ama iki eliyle birden bunu yaptıysa namazı bozulmuştur.

Okudunuz mu?  Yara bandından sonra kalan yapışkan izler abdest yada gusül E engel olur muı

Yorum: Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı

MertK
Tamam sagolun, Allah razı olsun.


Elyesa Selef
Kardeşim camide elektrik gitse senin fenerli çakmağınla ışık açıp çakmaği yere atmanda caizdir.


MERAK EHLİ
< fenerli çakmağınla ışık açıp çakmaği yere atmanda caizdir. >
camiden bahsettiğimiz için bu caiz olmaz tam tersi gerksiz bir hareket olduğu için ve namazda gereksiz hareket etmek namazı bozduğu için caiz değildir. Ancak namaz halının, yerin temiz olup olmadığı gibi durumlarda bu yapılabilir. Yani camide olmaz bu durum.

Okudunuz mu?  Gusül alırken burna fazla su verip boğaza kaçması oruca ve gusüle engel mi ? Oruc ve gusülü bozar mı ?

MertK
Karanlıkta namaz kılınırmı?


MERAK EHLİ
< Karanlıkta namaz kılınırmı? >
Evet kılınabilir. Eğer secde edilecek yerin temiz olduğundan eminseniz.


Elyesa Selef
Kardeşim senin buna delilin "gereksiz hareket etmek namazı bozar mı" bazı insanlar camide yere paralarını cüzdanlarinı koyuyorlar onu geçtim kalabalık yerlerin karanlık olmasından istifade edenler çıkabilir benim söyleme nedenim bunlardı.Ayrıca her hareket gereksiz hareketten sayılmaz.

Okudunuz mu?  Bekarlık ve istimna

Ebû Said anlatıyor:

"Peygamber Efendimiz secdede iken torunu Hasan geldi, sırtına çıktı. Peygamber Efendimiz de onun elinden tuttu ve ayağa kalktı. Tekrar rükûa varıncaya kadar onu sırtında tuttu. Rükûdan kalktıktan sonra bıraktı ve çocuk gitti."


MertK
Tamam, sagolun güzel cevaplar, Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Birinden helallik alırken bilinen ve bilinmeyen şeylerden helallik istemek

MERAK EHLİ
< Ebû Said anlatıyor:

"Peygamber Efendimiz secdede iken torunu Hasan geldi, sırtına çıktı. Peygamber Efendimiz de onun elinden tuttu ve ayağa kalktı. Tekrar rükûa varıncaya kadar onu sırtında tuttu. Rükûdan kalktıktan sonra bıraktı ve çocuk gitti." >
sen bizleri peygamberle bir mi tutuyorsun. Halla halla. nu bunun için kanıt olamaz. Ulemanın ve mezhep hocalrının kararı nedir. ve onlarında dayandıkları hadis nedir. bunları bildirmen lazım. evet istifade edenler çıkabilir. Bunun için senin fener çıkarıp yere atman koca camiyimi etkiliyecek.
< bazı insanlar camide yere paralarını cüzdanlarinı koyuyorlar >
eğer bunu namaz esnasında yapıyorlarsa namazları bozulur. gereksiz harekettir. Ulemanın ortak kararı namazda gereksiz hareket namazı bozar.

Okudunuz mu?  Hoşgörü ile ilgili resim ve özlü sözler nedir?

Teblig
Ameli kesir(çok hareket) namazı bozar. Az hareket bozmaz


MertK
Sagol, kardes. Bu arada sevindim ilk cevabin bana olmus 🙂


#UguR
Namaz kılarken elinizi cebinize atıp telefonunuzu kaparsınız. Cemaat ile kılacaksanız camiye girmeden önce kapayım herkes namazdayken huşu içinde olanların huşusunu bozup kul hakkına girmek istemezsiniz.

Okudunuz mu?  Aile sorunu... babayı bilmeden dövmek günahmı?

kolla111
Selamun aleyküm bugün cuma namazında telefonum çaldı inanın unuttum ilk defa böyle bir şey oldu tamamen aklımdan çıkmıştı o sırada da telefon çaldı ve ne yapacağımı şaşırdım elimi tam cebime atacaktım dedim namazımı bozmayım dedim bozulur dedim ama internette araştırdım namazın gidişatını bozmamak için tek elle kapatsam sıkıntı olmazmış ama ben bunu bilmiyordum hatta kendimce dedim Peygamber efendimizi namazda rahatsız ettikleri halde bozmadı felan diye yani sorum şu aklıma çok takıldı ben milletin kul hakkınamı girdim gerçekten unuttum telefonu sessize almayı.

Okudunuz mu?  Saffi mezhebine göre gayrimüslümanlarla tokalaşmak abdest bozarmı (soru)

imam
Camide Unutarak telefonu kapatmamanın günahı olmaz kardeş.
Namaz telefon çaldığında mutlaka kapatınız.


Allaha kufue edeni

Bu kategoride yer alan Yemin ettim nasıl bozarım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.