Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa01
Abone

Protez tırnak abdest geçirir mi

Protez tırnak abdest geçirir mi

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm hocam 18 yaşında genç bir kızım. merak ettiğim bişey var benim tırnağım mantarlı görünümde kalınlaşmış bozuk halde üç dört kere hastaneye gittim çektiler yine bozuk çıktı düzelmedi çekilen tırnağı laboratuvarda incelediler mantar hastalıklı tırnak değilmiş ama görüntüsü çok berbat. Ve bunun tedavisi Yok anca protez tırnak yaptırabilirim ama namaz da kılıyorum gusül abdesti de alıyorum sonuçta protez tırnak yaptırmamda sakınca var mıdır?

Okudunuz mu?  Çocukken yapılan günahlar sayılır mı

Yorum: Protez tırnak abdest geçirir mi

Şem’a
Allahın sana verdiği şekildeki tırnakla sabredersen bu daha iyi ve daha hayırlı.
Dini hükmü ise, tırnaklarınla dalga geçilecek kadar çirkinse o zaman fetvası var tedavi caiz olur yoksa caiz değildir çünkü abdest ve gusül olmaz.

Okudunuz mu?  Gusül alırken su yutmak

Yorum: Protez tırnak abdest geçirir mi

Kayıtsız Üye
Benim de benzer bir sorunum var.Bir ayak bakım merkezinde tel tedavisi yaptırıyorum.Epey düzelme var.Tavsiye ederim.


Tek Protez Tırnak

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm benim ayak baş parmağımda tırnağım koptu ve tırnak çekildi yeniden çıkmaya başladı ama normal çıkmadı tırnak yatağı zarar görmüş ve yamuk çıkıyor bunun yerine protez tırnak yaptırmak istiyorum sadece baş parmağıma o tırnak için gusül ve abdest için durumu ne olur teşekkürler.

Okudunuz mu?  Tevbe ve İstiğfar Duası Nedir Nasıl Okunur Arapça – Türkçe

Kayıtsız Üye
Merhaba benim ayak tırnağım mantardan dolayı çok küçüldü ve uzamıyor. Ben görüntüsünden çok rahatsız oluyorum ve insanlar bana sorduklarında da utanıyorum. Bunun için protez tırnak takılıyormuş. Protez tırnak abdest için sorun oluşturur mu? Bir hoca tıbbi durumlarda caiz olabileceğini söylemiş ama benimki sadece görüntüden dolayı bir rahatsızlık. Emin olamadığım için sordum cevap için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kurandaki secde işareti nasıldır

protez tırnak abdest geçirir mi, jel tırnak la abdest geçirir mi, jel tırnakla abdest alınır mı

Bu kategoride yer alan Aşık cennette sevdiğine kavuşur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Protez tırnak abdest geçirir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.