Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:21
Ali
Yönetici

Sevdiğim insanları kaybetme korkusu çok fazla ?

Sevdiğim insanları kaybetme korkusu çok fazla ?

Gizlixxxxx
Merhaba. Ben sevdiğim insanları annemi babamı kardeşimi ve aşık olduğum insanı kaybedicem diye, yani onlara bişey olursa, ya ölürlerse diye çok korkuyorum. Zaten birgün hepimiz ölücez ama ben daha gencim sevdiğim kıza bişey olucak korkusu beni bitiriyor. Namazlarımıda kılmaya çalışıyorum. Ben cuma geceleri, cuma namazından sonra, bazen gece geç saatlerde, hergün gece yatmadan, namazdan sonra, bazen secde anında, ve ezan saatlerinde herzaman ama herzaman dua ediyorum onlara bişey olmasın diye, sizce bu duları Allah kabul eylermi ?? Ama bu korku çok ağır ne olur yardım edin bana ne yapmam gerekiyor?

Okudunuz mu?  Rabbimizi Nasıl Zikredebiliriz?

Yorum: Sevdiğim insanları kaybetme korkusu çok fazla ?

Şem’a
Her an birine bir şey olacak diye endişe etmek doğru bir davranış değildir. Bunun oluşma sebebi tevekkül azlığı ve kadere imanın gerektiği gibi olmamasındandır


Yorum: Sevdiğim insanları kaybetme korkusu çok fazla ?

Kayıtsız Üye
eğer onlar Allah korkusu sahibi olup haramlardan kaçınıp farzları yaparlarsa, öldüklerinde kendilerine cennet gibi bir kabre girecekler Allahın izniyle, sevdiklerinin cennete gitmesine insan üzülür mü?
eğer onlar cehennemliklerin amellerini işliyorlarsa, onların ölmemeleri için ve onları kaybetmemek için dua etmektense onların düzelmesi için dua et ve onların da namaza başlaması vs için çalış.
Risalei nurları okumanı tavsiye ederim. gençlik rehberi özellikle.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimde Geçen Allahın İsimleri

sevdiklerini kaybetme korkusu olanlarin okuyacagi dua

Bu kategoride yer alan Ölen kişinin resmini asmak günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim insanları kaybetme korkusu çok fazla ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.